Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Ajde nema razocaruvanje so poveke sili sega. Ke ni podari bog na site po edno malo angelce, ne veruvam deka ne ima zaboraveno. Samo koga treba da bide togas ke bide. Pozdrav i nema otkazuvanje.

На Campanula и ZlatnoRipce им се допаѓа ова.
  2. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742
    Извини морам да се убацам ко џоќер у покер, после лапaро. ти кажаа кога можеш да почнете со обиди?

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    431
    Koga ke se cuvstvuvam jas podgotvena togas... Koga bev na kontrola gi prasav dali smeeme da si imame odnosi i mi rekoa deka mozam i morame da bideme aktivni prvite 6 meseci bidejki so vakva dijagnoza posle 6 meseci ako ne uspeeme ke me spremaat za in vitro.

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    Бидејќи ми го отстранија каналот со операција, ми рекоа за 3 месеци. Јас од страв не можев да се обидам година дена. Кога се ослободив и почнавме со обиди, за 4 до 5 месеци забременав.
    Ќе биде добро, кога можеш, пробајте си пак.

5. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    Здраво. Каква дијагноза имаш конкретно? Извини ако си пишала, не се сеќавам да имам прочитано. Мислиш на непроодните канали или плус нешто друго?

6. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Ние искористивме ваков ваучер од групер во 2019, само тогаш имаше уште еден ваучер за дна фрагментација на сперматозоиди и ние тој го зедовме.
    Испитувањата за машки фактор океј, стандард, јас не бев ич задоволна ни од преглед ни од посветеност на д-р Трајковски. Ама не се држи само на моето мислење, во темата за вонтелесно мнооогу членки се презадоволни од него. На крај краева не е само тој доктор во њуборн, таму е и д-р Татјана и д-р Хаџи Лега.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.412
    I has zavrsiv so operacija laparoskopski so ostranet jajovod na kraj January ovaa godina of togas ciklus imav dva pati eve cekam tret gledam normalno mi ide. Doktor mi rece posle tri meseci moze ama eve si prasuvam za iskustvo, inaku za vtoro defence mibese obidot sto mi zavrsi taka

9. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    431
    Имав непроодни канали тоа беше и причината за ванметрична бременост. Со лапаро ми го отстранија едниот јајник (каде што беше плодот) , а другиот јајцевод ми го исчистија и сега е прооден.

10. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    И кај мене знаеш е отстранет едниот канал, па после тоа забременав природно, со само еден канал, кајшто помалку овулирам. И тоа јас дури и година и повеќе чекав, замисли. Значи не само 6 месеци, туку дупло. И повторно бидна успешно. Не би требало да е пречка што имаш само еден штом е прооден, доволен е.
    Чек, да не мислеше дека јајцеводот ти е изваден, а не јајникот?

11. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    431
    Јајникот... Тубата
    Не би требало да имам пречка сега, ќе видиме што ќе се случи ние дури и имавме незаштитен, деновиве треба да добијам или недобијам не се надевам сега искрено затоа што не бевме мн активни а и незнам дали после лапаро се менува циклусот поради промена стресот доживеан и тако даље
    Ама секогаш само позитивни мисли

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Лани во јуни ми беше отстранет десен јајцевод поради вонматерична бременост, во тој период бев со мноогу негативни мисли и прво нешто што ми паѓаше беше дека нема никогаш да останам бремена бидеќи секогаш овулациите ми беа на десен јајник. Докторот кога ме испушти со зборовите “те чекам бремена по 3 месеци”. Почекавме еден циклус и веднаш почнавме со обиди но безуспешно. Бидеќи пред вонматеричната имав еден миссед ме упатија да испитам генетски мутации на кои и вистина излегоа мутирани гени. Прв обид со кломифен во Ноември имав позитивен тест. Моментално сум покриена со терапија и терам 24та недела.
    Запомни секогаш после дожд изгрева сонце, најди добар доктор што ќе те води и ќе успееш. Биди упорна:l:

На Bejb15, IRBBB, Makimaki93 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    I jas dobiv denes duri eden den porano

14. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    431
    Ne mila nemav nikakva terapija

На Shekjer му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    431
    Немаше излив во јајцеводот, беше во јајникот

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Zenski jas mnogu cudno se cuvstvuvam. Denes mi e 27 den od ciklus pred 9-10 dena mi e bila ovulacijata taka mi kaza maticnata. Jajnicite me bolat i nazad vo polovinata. Gradite mi se osetlivi, nemam apetit, vcera imav vrtoglavica i na rabota so kiselinite sto rabotam (hemicar sum) poveke gi osekam od obicno. A isto cuvstvuvam kako da ke dobijam vo sekoj moment. Za edna nedela treba da dobijam ciklus po toa sto mi bese kasna ovulacijata i rano mi e za test, mi e strav da napravam uste sega. A ne li e rano za bilo kakvi simptomi. A da napomenam ustr nesto vcera imav kako toplotni udari liceto mi se uzaruvase mislam i merev temp mi bese 37 pod pazuva. Ne sakam da se nadevam mnogu zosto imam i polip na matkata mi go vidoa na poslednata folikulometrija. Nekoj mislenje. I izvinete na dolgiot post.

17. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    jas koga ostanav bremena cela nedela pred da dobijam temperatura imav 37, isto osekjav zestina vo obrazite.pricekaj uste nekoj den i napravi test, mene mi pokaza pozitiven dva dena pred da treba da dobijam. se nadevam ke si vidis dve crticki, so sreka

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Daj boze, mnogu posakuvam da mi e seto toa od bremenost. Zosto pred dobivanje obicno jadam kako luda i imam glavobolki koga mi e bil ovulatoren ciklus predhodno. A sega e totalno sprotivno i se osekam kako osumoglavena, matno. Ke pocekam do vtornik sreda ako ne dobijam ke napravam test.

19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Девојки после примена овитреле инекцијата коа можам да напраам тест. На 11ти април ја примив. До денес се поминати 12 дена. Се мислам утре да напраам тест, ама се мислам да не е рано.

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Dve nedeli po ovulacijata mozes stom na 11 ti si primila stop inekcija vo narednite 24 saata ti ima nastapeno ovulacijata taka da ponedelnik vtornik mozes slobodno da se testiras. Ti posakuvam dve ubavi crtki. Pozdrav :hug: