Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Noni1 направи си тест преку крв или обичен од аптека, ќе знаеш дали има негде бременост.
    Се надевам се ќе е во ред.

На Noni1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Noni1

Noni1 Нов член

Се зачлени на:
    27 април 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Napraviv 3 prviot pred edna nedela 2 pred 5 dena i posledniot sabajlevo negativni se

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Здраво,
    Од мое искуство, најдобро провери бета хцг преку крв. Јас кога имав вонматерична, тестот за бременост од аптека беше негативен.
    Ова е мое искуство, те молам не го сфаќај лично, можеби кај тебе не се работи за бременост.
    Ти посакувам се најдобро.

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    Бременост со толку тенок ендометриум секако нема. Мислам дека ти доцни бидејќи организмот и хормоните сеуште се враќаат во нормала, сепак имаш преживеано огромен стрес. Не се секирај ќе се стабилизираш. Јас повеќе од пола година после пораѓај и загуба на бебенцето не можев да се опоравам и добивав на неправилни интервали. Ќе биде сѐ во ред. Ти посакувам што поскоро да закрепнеш, да си забремениш пак и да си дочекаш живо и здраво детенце.

5. Lady...S

Lady...S Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    211
    Здраво девојки
    Сакам да ве прашам нешто ,можеби е глупаво .......пијам циклопригинова ми ги даде матичната како стимулација следевме фоликули и бевме активни да напоменам имам уште 5 дена за недоаѓање но неможев да издржам денес правев тест за бременост селф клиар и ми покажува бледа линија па сакав да ве прашам дали е можно да покажува од апчињата ☺️

6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    (fingers)(fingers)
    Циклопрогинова содржат Прогестерон и Естрадиол, така да не можат да дадат лажно позитивен тест за бременост. Прв пат слушам да се даваат за стимулација, јас ги пиев пред стимулација еден месец, добив па пиев Кломифен. Ама можеби може и на начинот на кој ги користиш ти. За да си сигурна дали има бременост можеш да провериш бета преку крв или евентуално да земеш тест од некоја друга фирма, пример Фрух или од најефтините касети. Мислам дека неколку членки добија лажно позитивни со Селф клиар, ти посакувам кај тебе тоа да не е случај и навистина да има бременост. (fingers)

Последна измена: 27 април 2022
    На Lady...S и Suze18992 им се допаѓа ова.
  7. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Има некој искуство со кломифен, да му доцни циклус а да има негативен тест за бременост. Правев во понеделникот тест негативен, ама имам болки веќе три дена како да секој момент ке ми дојде. Би испитала преку крв ама матичната не ми е тука за упат да ми даде. Обично добивам на 30-35 дена ама докторот ми рече дека после инекцијата треба да добијам на 28 дена. Неам памет веќе.

8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.179
    Ништо кај мене не излезе. Добив сабајлево не ни стигнав втор пат бета да проверам. Сепак биохемиска бременост е. Тие што имате искуство со ова, како поминавте? Поразлично од нормално добиено? Повеќе болки? Ко ќе ми заврши ќе одам на лекар секако да ме види, ама чисто да знам што да очекувам.

9. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Циклопригиновата ги пиев два пати и двата пати останав бремена. Тестовите ми беа правени пред да ми задоцни исто со бледи цртки, првиот пат докторот ми кажа да ги пијам до 4-5та недела а вториот пат ги прекинав кога имав позитивен тест, тие се за задебелување на ендометриумот не се за стимулација. Се надевам дека постои бременост и кај тебе, со лесно:inlove:

На Minnna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Tolku od mojata nadez sepak ke dobijam, sega na brisenje imav kako kafeavo konce sigurno do utre ke dobijam. Poveke sreka sleden mesec. Vecerva malku ke tazam a od utre so nova nadez i novi sili. Vi posakuvam na ostanatite po dve ubavi crtki da ne izraduvate ovde.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    И јас прееска само еднаш на бришење имав бледо розевко нешто како со бело-проѕирен слуз помешано и толку... Што е појма немам искрено :^):wasntme: искуство некој?

Имам симптоми стандард што ми се за добивање, болни и отечени гради и грчеви долу :)
    Инаку со полицистични јајници сум, последниве циклуси еве како ми се движеа:
    1. 31.12-06.01
    2. 23.02-27.02
    3. 30.03-04.04
    И ај оди ориентирај се да те видам..:@

Претпоставувам дека и ќе добијам, но ајде нели надежта последна умира. Нон-стоп сме вредни па ќе видиме... (fingers):inlove:

12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    Кои витамини се испитуваат пред да се почне со суплементација за подобрување на јајце клетки?
    Витамин Д и Дхеа? Други треба?

13. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Мислење за големина на водечки фоликул од 15 мм на 9ти ден од циклус? Кога да одам на следно мерење да установиме дали напредува како што треба? Од другите фоликули не беше задоволна, не и изгледале ветувачки, само тој од 15мм ми го напомена на десен јајник.
    И голем дел од вас на форумот ме советувавте дека 27 пролактин е висок за забременување, но мојава матична тврди дека е добар поради референтните вредности во Авицена 5-35ng/ml. Да менам матична за да ми препише Бромергон или..? Повеќе пат нагласив дека би пиела терапија, исто толку пати ми кажа “нема потреба“.

14. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Zdravo, od koj den na ciklus gi piese i kolku dena? Jas izgleda ovoj pat imav biohemiska bremenost i ne se iscistiv ubavo pa mi dadoa 10 dena dabroston za da dobijam, pa od sleden ciklus cikloproginova za da se oporavi endometriumot. Mnogu me buni sto negde citam deka moze da se zabremeni so cikloproginova, a negde pisuva deka dodeka gi pies ne e mozno zacnuvanje, a ne bi sakala da izgubam vreme, te molam za sovet.

15. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Јас имав малку поголеми и подолго болки , слаби вртоглавици. Денес ми е 6 ден и уште крварам. Ама сето ова е нормално и ќе помине .пиј повеќе течности.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Не се сеќсвам баш точно мислам дека почнав да ги пијам 12-13ти ден од циклусот, кај мене беше потанок ендометриумот и во двата пати се покажа супер циклопригиновата. Баш докторот ми објасни убаво дека треба да е подебел ендометриумот да може да се вгнезди плодот убаво. Секогаш имав слаб циклус и потанок ендометриум.
    Првиот пат ги пиев до 6-7ма недела (така сметаше докторот) вториот пат ги прекинав после позитивниот тест (на своја рака ги зедов бидеќи одев кај друг доктор)
    Во случај да не забремениш се прекинуваат кога ќе добиеш.

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    A ne ti kaza koga pak da odis na merenje? Obicno se odi preku dva dena ili tri zavisi. Ama sega fakaat praznici odi vo vtornik sekako a mozebi do togas ke ima nastanato ovulacija. Rabotete na slucajot. A za prolaktinot nemozam nisto da ti kazam nemam iskustvo so toa. Pozdrav i ti posakuvam sreka

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    556
    Cikloproginovata ne se klasicni kontraceptivi, sto znaci deka mozes da zabremenis dodeka gi pies.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    А зошто треба да биде задоволна од другите фоликули кога општо познато е дека најчесто еден се издвојува како водечки и евентуално се оплодува, а другите престануваат да растат. Така треба да биде, не знам зошто те буни докторката. Супер си е фоликулот за 9ти ден, да не речам одличен. На ден обично расте по 2мм, а може да испушти јк од 18мм па нагоре.

За пролактинот веќе ти го кажав моето мислење. Јас сметам дека е висок, референтните вредности скоро сегде се тие. Не е невозможно да се остане бремена со него, ама е потешко. Гинеколозите не се специјалисти за хормони, затоа јас секогаш сум за консултација со ендокринолог. За Бромергонот дури се смета дека ги зголемува шансите за бременост, не гледам зошто не би пиела.

На Lady Leona, Profesionallhare и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  20. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Здраво девојки. Последна менструација имав на 30.03. Обично добивам на 27ми,28 ми ден од циклус, што значи требаше околу 26ти, 27ми април да добијам. Денес ми е некаде 33ти ден, јас сеуште немам добиено. Пред два саати направив тест испадна негативен. До сега никогаш не ми каснело, секогаш на време. Имам уште шанси да се надевам или да си чекам да добијам ? Или да повторам тест сабајле со утринска ?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.