Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ајде не очајувај, ќе биде некој следен пат, сигурно!!! а колку време веќе се обидувате за бебус? извини првпат те читам па не сум упатена! и јас утрово правев тест од оние сто порано показуваат и негативен:( а толку бев убедена во себе длабоко дека има несто, засто градиве ми се како никогас до сега, големи и болни и нон стоп ми идат топлини...ама ете нисто и од оваа година!!! останува да се надеваме и да го продолзиме овој долг и трнлив пат!!!па со Господ напред и само здравје

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    па се обидуваме веке година ипол ама безуспешно ајде се надеваме на 2014 да ни биде плодна ти благодарам на подршката па ајде наскоро да ги видиме двете цртки :* :* :* :*

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ви посакувам дедо мраз за нова година да ви донесе пакет со две цртки... во новата година да влезете во блазена состјба :)

4. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Здраво, јас и мм веке 11 месеци се обидуваме и никако да биде,претходниот месец пиев кломифен и бев да проверам и имав фоликула од 24 мм и по една недела имав болки во левиот јајник и пак отидов на гинеколог и ми кажа дека имам жолто тело од 52 мм и ми даде совет да лежам да мирувам и да чекам, требаше да добијам сега на 13 но мене почна да ми тече чудна крв кафенкаста по малку така четири дена по ред (од 10-14) а на 15 добив менструација и уште ми трае, стварно не знам што се случува, дали имал некој некое слично искуство?

5. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33

Зазарско- или некој друг, ако може да ми објасни за таа инјекција ПРЕГНИЛ, кој ја става, кога, треба нешто посебно да се исполни за гинекологот да ти ја препорача, услови некои да се исполнат, КОЛКУ КОШТА инјекцијата, Ставањето?????????
    Не знам баш ни што да прашам....

:^) :tmi:

6. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Значи јас сум пет месеци досега на кломифен и последниот месец д-р ми рече за да бидеме сигурни дека ќе прснат фоликулите да примам инјекција. Таа ми ја препиша не одат преку фондот туку на приватно и кошта 95 денари плус шприц и игла и ми ја стави сестрата кај матичниот гинеколог . Поздрав :*

На StEfAnIjA-84 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Стигнав и јас на ред за ХСГ :sweat: :worried: Тоа треба да правам, денес на лекар ми рекоа подобро тоа отколку хистероскопија. Ми рекоа само брисеви претходно ќе ми зимаат, за седиментација ништо не ми спомна. Ауу ми е страв, некој вика дека боли, некој вика не.

8. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Верувај болките што ги чувствував кога правев хсг се далеку послаби отколку болките при пораѓај, така да само храбро се се издржува. Поздрав :*

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Што е ХСГ Ецке?
    Ајде без паника, стисни заби, затвори очи и ќе помине.
    Биди храбра, јас поинаква и не те знам! :*

10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Проверка на проодност на канали. Да видиме зошто се заглавило вонматерично. Може да се види и внатрешноста на матката да не има нешто што може да предизвика спонтан. Дека нели јас имав еден спонтан лани, и оваа година вонматерично. Ќе ми вбризгаат внатре течност и под Х зраци ќе гледаат, нешто како рендген. Ова уствари ќе биде наместо хистероскопија и лапараскопија, 2 во 1 :lol: Оф мори мајко, си се смеам на маката, ама така ја победувам и нема ни прашинка од неа веќе :punch:
    Има време, ќе собирам храброст, тоа после Нова Година здравје. :* :* :*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Ecapereca, и јас само што требаше да правам ХСГ доколку ми дојдеше месецов, но за моја среќа не дојде. И јас бев исто исплашена како тебе, па Господ се смилува на мене. Мила, ти посакувам да не мора да правиш ХСГ!
    Ако не сум грешка, тебе те читав дека до пролет ќе се пазите, додека да помине некој период на опоравување, а потоа со нови сили. Ако е така, зошто да правиш ХСГ во јануари? (Иако мене ми е нејасно зошто воопшто да правиш ХСГ, кога веќе два пати си останала бремена, за жал неуспешно, но штом си останала бремена, каналите би требало да ти се проодни и нема потреба од ХСГ, или можеби грешам? :?: ) Ако веќе мора да правиш ХСГ, нели е подобро тоа да биде во последниот месец од чувањето, бидејќи сум читала дека многу жени забременуваат непосредно по испитувањето?

Ти посакувам многу среќа и исполнување на најголемата желба во 2014!

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    И јас планирав да правам ХСГ, нормално, очекував да добијам малку порано за да можам да го направам истото пред празниците а сабајлево што да видам, по толку каснење (скоро 3 месеци) и болење стомак се покажа розево, тоа е знак дека ќе добијам ако не денес утре или задутре. И според пресметките јас ХСГ би требало да правам па можеби баш за нова година :o , нели на 10 ден, кога сите ќе бидат или пијани или ќе си земат одмори и слободни денови. Па решив овој пат само да одам на гинеколог и да следам фоликули и овулација, ако ми предложи гинекологот и кломифен (ма да мислам дека е подобро прво ХСГ од кое и јас имам уплав :( )
    И ќе јадам смокви со маслиново масло, тоа ми е наједноставно и најдостапно. :lol:

Во новата година ви посакувам на сите да се израдувате/ме со бебе/нца. :*

13. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    ецка ич да не ми се секираш :) сигурна сум дека нема да те боли, ќе видиш...после ќе треба и торта да правиш заради моево предвидување :)
    инаку јас имам уште два дена до битниот момент, да видиме дали ќе дојде или не...симптоми нула, и за едното и за другото. се тешам, си викам, ајде може ќе бидам од тие што немаат многу изразени симптоми за две цртки :$
    ајде женички, дај боже до крај на месецов да се израдуваме! ама и да не е така, нема губење надеж, што би рекле политичариве:заедно сме посилни :D

ве поздравувам и ви посакувам убава вечер :*

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    ХСГ се прави не само дали има запушување, туку да се види и да не се каналите испревртени, и внатрешноста на матката дали е се во ред. Еднаш спонтан,еднаш вонматерична,мора да се гледа. Јас сакам да почекаме уште плус некој месец за бебе, да бидам сигурна дека скроз ми е прочистен организмот од инекциите. Може ке правам ова февруар-март па здравје Боже после Велигден да почнеме пак за бебче ;)

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Неможам да редактирам преку мобилен,затоа ми се едно по друго постовиве.
    ЦВЕТЕЛИНА срцка,торти има да правам,тоа сигурно и ке ги сликам и овде ке ги закачам само да се исполни се што чекаме. :) :*

16. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    ecapereca, мојот матичен ми кажа дека пред ХСГ треба да проверам седиментација, па потоа ХСГ.Ти директно одиш на ХСГ?Каде?

17. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Паметно, да си направиш ХСГ јас направив лани, боли 2 сек се издржува, побарај со аналгезија да ти направат телото се опушта ептен, ;) седиментација и мене не ми бараа, на приватно правев,треба празни црева и стомак, гладна за подобра снимка :* Среќно и да не се плашиш страшно не е, треба да раѓаме нели :lol:

18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Wanna be mum, за бебе мислам се ќе се издржи, само да дојде веќе и да седи во мешко колку време треба, а не да мисли 8-9 недели и доста е, заврши работа... не недели, 9 ЦЕЛИ МЕСЕЦИ треба алооо :!: ;)
    Ма од физичка болка не се плашам, кога на живо без никаква анестезија ми исекоа цел круг на коленото со ножици :puke: во големина на една паричка, ќе издржам.
    Мене ми рекоа дека само брисеви претходно ќе ми земат да не има некоја инфекција за секој случај да не се распространи внатре со течноста.
    LusySkyDiamonds, не правам во Македонија, во друга земја сум.
    Овде бев во приватна болница и ХСГ ќе ми прави таа докторка, ама во државна болница да не плаќам ;) И таа истата ќе ме води здравје Боже кога ќе забременам пак, веќе е запознаена со мојов случај. Ми рече да почнам пак со фолната уште од сега.

19. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Така е само строго нареден пат :!: 9 МЕСЕЦИ хахаххаха
    Да брисеви мислам имав и јас тогаш скоро направено ;)

20. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    Женски седиментацијата е мошне важна и да не ви побарале докторите направете си ја сами, ако е висока не смее да се прави хсг никако, до сега другарки мои што правеа хсг не им барале брисеви зашто со седиментацијата се покажувало ако има некоја инфекција или жариште во организмот :?:

На eci85 и ecapereca им се допаѓа ова.