Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    за првото ми беше ко од на мајтап забременувањето и мислев и сега. свесно знам дека не е туку така ама ајде де одамна само одлагаме не сега не после и кончно ко дојде ден за одлука мислев одма ќе биде. фала ти и на сите му посакувам што побрзо во групата БЕБЕ да пишуваме :l::l::l::l:

На Звездичка30 и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Девојки здраво. Често иам некои инфекции доле, сеа еве пак ми мокрење ме сече доле, иам преголем замор, неам сила за ништо, ми се спие ке си пукнам. Читав сд изначитав, може е дијапетес некој. Шо да испитам и дали сте откриле и вие и дали се лекува.. Се мислам до тоа е шо не останувам бремена..

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Isto i jas so prvoto vednas ostanav uste prviot mesec a sega 5 meseci nisto seuste...

4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Направи микробиолошки брисеви да се види за каква инфекција станува збор.
    Можеби ти е нарушена вагиналната флора и затоа си по подложна на инфекции за тоа мене ми дадоа ацидосалус и вагисан по 2 недели ги користев и двете плус многу јогурт, кисело млеко, кефир. Од вагисанот има и гел за миење малку е поскап скоро 600 ден али јас го користам 2 пати неделно само и трае подолго.

На Cecko85 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.003
    Допаѓања:
    110.562
    Ако имаш при мокрење болки направи уринокултура. Плус брисеви вагинални и ќе знаеш на што си.

На Flooora96 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    https://www.harmonyhealthchicago.com/fertile-harmony/castor-oil-therapy/

Дечки! Копам секој ден низ гугл. Не сум мирна, ох среќа е што имаме интернет на денешницава! Терапија со рицинусово масло! Отворете линк, прочитајте подетално.
    Најдов повеќе текстови од жени со затворени туби кои успеале меѓудругото и со маслото да си помогнат.
    Маслото е за плодност, влијае позитивно на матката. Пробајте, нема штета.
    Јас утре купувам, само не сакам какво било, туку чисто рицинусово.
    Има една страница на инста, ayurvedamacedonia, има природни лекови, сѐ. Го има и маслово, верувам дека е 100% природно.

Најдов една на Јутуб, од Хаваи, сподели искуство за прочистување на целиот репродук. систем, имала абортус, имала фибрози, две затворени туби, и уште нешто на матката, го решила проблемот скроз природно, користејќи рицинусово масло, црвена детелина капсули, масажа, јога за плодност, и серапептазе баш ги спомна @Saba08 thanks for sharing, и сега има 2 деца или 3. На инста е yoga_girl_hawaii

Природата е тука, моќта е во неа, во нас е вербата. (fingers)

На IRBBB, Lina-Detelina, Bella_Stella и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Вчера отворив на YouTube fertility yoga и после тоа ми излегоа еден куп видеа за подобрување на плодноста. Немав можност да седнам да изгледам саглам .
    Во врска со серапептазете и јас мислев да си ги земам месецов ако не испадне позитивен тест барем 15 дена да ги пијам од 1 ден на циклус до овулација.
    Да знаеш се зимаат насабајле на гладно и после тоа уште барем саат не јади ништо и не ги зимај од Зегин таму не им биле добри .
    Вчера почнав да го пијам и Л аргинин прочитав дека делувале антиоксидативно.
    Ќе прикачам слика што направив скрин шот од @Bubce38 што зимала суплементи за ниско АМХ пола од тоа јас веќе зимам тоа што не ќе почнам да користам па се надевам побрзо на позитивен тест.
    Види консултирај се со гинеколог што можеш од ова да зимаш Screenshot_20220504-181827_Chrome.jpg

На elenaklasik и fana им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    Внимавај со Л аргининот. Ако го пиеш мора и да вежбаш повеќе, оти ќе се направиш беља на бубрезите. Јас малку зезнав со него, затоа внимавајте.
    Исто, серапептазето не се пие баш така, за "џабе и на своја рака".

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    За серапептазе кого би требало да консултираме, гинеколог, матичен фармацевт? Некаква анализа претходна постои?

10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Серапаптазето го даваат обично кога има некое воспаление, оток, после вадење заб . Можеш само ЦРП да си провериш ако сакаш

На elenaklasik и Cecko85 им се допаѓа ова.
  11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Освен ако не земаш Аспирин или други лекови против згрутчување на крвта, не мора. Земи во предвид дека ова не е лек туку додаток на исхрана и нема доволно докази за тоа колку е навистина ефективен за индикациите за кои моментално им се дава на пациентите, а за тубите уште помалку. Знаеш, тоа е сé од искуства на жени, колку ја зборуваат вистината и дали е баш од серапептазе, никој не може да каже.
    Само ако почнуваш, да знаеш дека се почнува со една капсула на ден пред јадење саат време или 2 саата по јадење, па постепено може да се зголеми на 2, па 3 или колку е препорачано од производителот и да не се зема предолго време. Оти, кај нас многу од лекарите ја даваат максималната доза баш во првите денови, а така кај пациентите се исполуваат несакани ефекти.

На Minnna и elenaklasik им се допаѓа ова.
  12. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Izvinete sto vi upagam. Jas imam eden zapusen jajovod poradi vonmatericna bremenost, drugiot e vo red. 4 bremenosti imav so edniot zdrav jajovod, bez razlika sto zavrsija so spontan. Ne znam dali ste so eden jajovod ok, no isto i jas za serapeptaze posle hsg ispanicena citav i prasav i vo sistina doktor i vo aptekata i reakcijata bese ne se nasol lek za zatnati jajovodi osven laparaskopija, pa duri i taa ne e garancija. Se izvinuvam ne mi e namerata da ve demotiviram, no ako e ova vistina sto mene mi go kazaa ako si imas eden jajovod ok ke se postigne bremenost, no ako se dvata zatnati ne si gubi vreme slusaj si doktori bar obidi se so laparaskopija pred ivf. Samo najdobronamerno mislenje davam, te molam ne mi se luti ne sakam da ti vlijaam negativno.

На le.soleil и elenaklasik им се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    Јас имав вонматерична пред неколку години, го извадија тој канал. Направија лапаро. Чекав чекав да соберам храброст и се направија две години, забременав природно со еден јајцевод. Значи дури две години фати откако ми го направијат лапарото, ете во меѓувреме не се затворил.
    Сега по ова детенце, се обидуваме скоро година тек тук, не бива. Правам хсг, дава дека и тој можеби е затворен, течноста воопшто не помина. Подоцна докторот таму вели да пробуваме, уште пак откако слушна дека по првата вонм сум забременила, некако не беше сконцентриран. Е да велам, ама овој резултат сега? Тој вели па добро, сѐ може. Страшна работа. Ако е затната тубата можело. Подоцна одам кај мојот гинеколог, вели некогаш може да се згрчи тој мускул кај каналот и да не пробива течноста. Значи тоа се случува ако се покаже на почетокот на каналот кајшто се спојува со матката, тука има мускул. Патем, читав и на интернет за такви случаи.
    Можеби кај мене навистина е затворен, многу веројатно. Ама пак, оти да не пробам природно, ќе си дадам фора. Ако не бива, здравје ќе правиме инвитро.
    Само не знам од што се затворил. Инфекции немам имано тешки. Ниту јас ниту маж ми, едино кандида си ја предаваме. Потоа, ендометриоза немам, не пушам, се нервирам, да, пешачам, активна сум, операција на стомак само таа за вонматерична и потоа нели имаше успех, природно сум породена. И јас не знам како се затна во меѓувреме. Самото од себе, од ткивото, е како? Штом е блиску до маткава, нели и самата маткс ќе има промени па ќе се види? Или скроз тотално е затворен, е тоа не го знаеме.

Знаете што? Ќе звучи смешно, ама мислам дека и од прелада ми е. Ништо чудно да ми биле некогаш настинати јајниците и да се пренело. Честопати ми е студено во нозе. Не знам веќе. Барем два јајцеводи да имав.

А докториве аман, одма операција за сѐ. Немој нешто природно да кажат, масажи што било. Чест проблем е овој, порано луѓето како се лечеле? Си имале алтернативни методи.

А како велиш дека имаш еден запушен поради вонматерична? Не ти го исчистија? Или ако прска, се вади. Нели вонматеричната се случува поради затнат канал.

На Makimaki93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Jas imav eden plod vo matka eden levo nadvor, snema srceva akcija na toj vo matka i posle kiretaza se isusi i toj nadvor od matka i projdov bez operacija. Ne ni znaev deka e zatnat lev jajovod, na histeroskopija se posomneva doktorot deka tecnosta levo nakaj kanal ne se izlivala i posle na hsg se potvrdi. Nejkese ni vo desen kanal da probie pa 3 sprica stavija i probi. Ne znam sto da kazam i jas sum isplasena sto da se pravi.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не се грижи, какво лутење. Инаку, ова се однесуваше за @elenaklasik, оти колку што се сеќавам кај неа не беше сигурно ни дали воопшто има затнување и можи ензимите ќе се од помош. Некои жени кажуваат дека им помогнале и можеби навистина се ефективни, ама бидејќи нема речиси никакви клинички студии, никој не може да го потврди тоа. Така да, бидејќи видов дека истражува за оваа проблематика, ова беше чисто споделување туѓи искуства.

На elenaklasik и Minnna им се допаѓа ова.
  16. Belle35

Belle35 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Zdravo. Sakam da dobijam nekoj sovet i poddrska od vas, veke 3 meseciii se obiduvame za bebe, uste edna nedela treba da dobijam... Jas si bev na ginekolog se e vo red so mene, doktorkata mi gi dade "Femibion Baby Planung" tabletite... dajte mi nekoj sovet ve molamm ;( i wanna baby:hug:

17. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.158
    Што поточно имаш ти проверено? И дали партнерот има направено спермограм? Макар што мн краток период е три месеци за нервоза, кај некои треба повеќе време иако немаат никако проблем.

На januari19 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    23.014
    Што имаш испитано?
    Докторите до 1 година ќе ти викаат рано е, тек сте почнале.
    Ти треба првично, пап, брисеви, можеш хпв типизација( мене пап чист, а на типизација два високо ризични), хормони, после да видите и за хсг, детален и убав преглед на матка.
    Маж ти со спермограм , па ако побара др. и спрермокултура и уринолултура.
    Јас сум година ипол со обиди, а има членки и многу повеќе.

На BayernKa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене кога требаше да одам на хсг една докторка ми имаше речено дека ако не сум спремна да сум опуштена максимално тогаш да одам и да направам хсг со анестезија баш заради тоа што можело од згрченост да не помине течноста низ каналите и да се добијат погрешни резултати. Така што големи се шансите да си се стегнала во моментот и затоа не поминала течноста.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    И што избра ти?

Не бе мене никој претходно не ми спомна за таква веројатност. Ниту тетките на пултот што работат кога закажував телефонски. Само као демек со анестезија ќе сте ми вели, велам без без. И ок ништо не прирече. Да знаев јас дефинитивно ќе прифатев со. Јас ниту дијазепам ниту б6 немав земено. А се чудев по други форуми а и овде низ стари мислења пишуваше од членки "јас зедов б6" другата "јас се напив дијазепам", се почудив зш бе си велам земале вака, ама ич на памет не ми дојде тоа.

Тоа е интересното, што и после хсг не знам на што сум. Може е да е сѐ ок, да нема бременост ради притисок шо си стварам, ради други ствари, а ова да ми одзема внимание. А можда и точно е хсг-то.
    Знаеш како, 10 минути ме местеа, им се враќаше инструментот, се лизгав горе долу по креветот на двапати, крени нозе, спушти нозе ексик реков кај дојдов шо ми требаше. И моментот ко пуштија течност почуствував во матка движење и само помислив ок ова не боли, ајде сега појако чекам. И чекам чекам, се грчам несвесно, и нема ништо, никаква болка. И кога рече тој нема не се прикажа, шо знам се осетив тупо.
    А често сум згрчена во предел на стомак, затоа и вежби јога правам.
    Налет и ова веќе. Не мислев дека и ваков проблем со јајцеводи постоел.