Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Денес го истеравме денот, не добив :lol: , ќе видиме што ќе донесе утрешниот ден :sweat: , иако имам некое претчувство дека ќе добијам ;( зошто имам многу јаки предменструални болки ;(

2. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    А така ли, епа фала ти, ќе си направам тогаш

3. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Лориииииии со тебе сум мила..не си сама :) :) ќе успееме и ние....Слими срцка ти честитам (ако прочиташ тука) исто и на Гјул и Ики....Бацки женски се читкаме :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    886
    Добро Утрооооо

Ај јас сега да си кажам нешто а и да прашам :) Гонаправив лекот со ренот и од денес требаше да почнам да го пијам мегутоа кога пробав значии ми се слоши згади се препотив :sweat: и сега не се осмелувам пак да го прфобам па дали знае некој да ми каже до толку трееба да е лут и горцлив и веќе незнам каков или не ми енаправен како што треба. :?:

5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Многу ти благодарам Лале да си доечакш и ти многу брзо :inlove:
    Секако дека прочитам овде оваа сеуште е мојата омилена тема, овде секогаш најдов утеха кога ми беше најтешко.Затоа многу ви благодарам за подршката и вие да си дочеката многу брзо сите :*

Поздрав

На lale24 и ecapereca им се допаѓа ова.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Душо јас го имам пиено тој лек и многу е лут и грд.Само немој чашката да ја пиеш на наеднаш ептен гори.Јас пиев една голтка о лекот една голтка мед со вода растворено.Кај мене немаше ефект бременост се надевам кајтебе ке успее.Биди упорна и со Господ напред.:*

На Masnicka.5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    886
    Незнам веќееееее дај боже да успее па ќе видиме

8. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    девојки само да ве поздравам...јас добив за жал ;( ама тоа е... три дена ми доцнеше и таман кога си реков да купам тест...ете... ;( ајде со нови сили следниот месец...
    ви пуштам среќа на сите што чекате :*

9. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Јас и овој пат ја изгубив битката ;( , денес добив, знаев дека ја немам таа среќа :@ , ама сепак се надевав :worried: Ама сега решив нема повеќе одење на гинеколог (освен редовните контроли) нема пиење никакви бабини лекови и секако никакви хормони повеќе :swear: . Ќе оставам на Господ ако некогаш се смилува и ми подари уште едно дете ќе му бидам вечно благодарна, иако и сега му благодарам за ангелот кој го имам.Поздрав :*

На StEfAnIjA-84 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    2 месеци по ред си купувам тест 1недела пред термин за добивање и знам дека ќе биде негативен ама не ме држи место и после само си седам со тестот тажна и така... Мм се чуди што правам :) и јас се чудам што правам ама посилно е од мене ... :)

11. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Да се вклучам во муабетов за рецепт за рен...???
    Враќав наназад, ама не стигнав да прочитам за каков рецепт станува збор? Ако сака некој да ми прати линк да прочитам, по што не знам да барам -СЕ ЧИТАМ со ред, па се губам :lol:

Фалаааа... :*

12. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Девојки, јас во саботата видов две цртки :clap: :clap: :clap:
    Пресреќна сум и на сите ви посакувам да ги видите што побрзо :*

На StEfAnIjA-84, midnight.flower, anggell и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    886
    Честиткиии си добвила најубаво новогодишен поклон :clap: :clap: :clap:

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lida27

lida27 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    здраво девојки,еве и јас после 2 абортуса да ви се јавам и прасам за помос и подрска ...првиот абортус бесе пред 8 месеци (бев 2,5 месеци бремена),а вториот пред една недела (бев 6 недела бремена),миссед абортион беа и двата...и сега гинеколог се сомнева дека е мозно да постоји некоја преграда во матката...ми препорацува да направам хистероскопија...дали некој има искуство со тоа,сто е тоа,како се прави,и дали е пресудно тоа да го направам...а гинекологот ми реце да не размислувам за трета бременост додека не го направам тоа :((( а мене многу ми е страв од прегледи и едноставно не сакам да ми прават нисто доле...помосссссссссс :((((((((((((

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    мајки, сегашни и идни :) сакам на сите да ви ј честитам Новата година, и сите кои сакаат господ да ги израдува со едно ангелче... да ни се насмевне среќата и нам
    Инаку јас правев 3та инсеминација, околу божиќ ке знам каков е резултатот, ма да со 2 претходни неуспешни надежта ми е минимална, ама мора да се направи, за инвитро се потребни 4 неуспешни :(
    поздрав на сите, убав помин и се најдобро во Новата год

На Lori-30, StEfAnIjA-84, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Срцка, според ова што го прочитав во твоите постови, слична е ситуацијата како мојата. Имав и јас еден спонтан некаде 9-та недела, после 10-11 месеци забременив пак и не се гледаше ништо на ехо. Бев 7 недели и неколку дена според последна менструација и ништо не се гледаше, да беше се во ред тогаш требаше да се види и срцева акција, а кај мене не се гледаше ништо. Бев на конзилијарно мислење со 3 доктори на кое се востануви дека станува збор за вонматерична. Примив 3 инекции метатрексат и ми рекоа и мене да направам хистероскопија или лапараскопија и хистероскопија заедно. Тоа се прави со целосна анестезија, и нема потреба да се плашиш, што и да се прави за арно се прави, подобро тоа отколку да ризикуваш за следна бременост. И мене исто ми рекоа, да не размислувам за следна бременост пред да направам ова. Сега сум во друга земја, овде ми рекоа за да избегнеме анестезии и операции, да ми направат хистеросонографија или скратено ХСГ. Тоа е рендген со вбризгување на течност и се гледа како се распространува течноста низ матката и јајоводите. Така може да се види дали има некои нерамнини во матката и проодноста на јајоводите. Јас ова ќе правам во февруар здравје, дека и онака чекам да поминат 6 месеци од инекциите.
    Ти примаше ли инекции? Ако си примала, ти кажаа ли дека не смеете да се обидувате за бременост додека не поминат 6 месеци?
    Јас да ти кажам едвај чекам да направам што треба, со летање има да отидам, за бебушко се ќе направам, нема несакам :!:
    Ајде со лесно ;)

17. lida27

lida27 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12

и мене исто ми се слуци со втората бременост,нисто не се гледасе на ехото,а BHCG растесе,и мислеа дека мозеби е вон материцно,лезев 3 дена во GAK под обсервација за да видат дали ке се смени несто или пак ако не се смени несто требасе да ми ги даваат тие инекциите метатракс,но 3 ден кога ме гледаа на ехо ,ми рекоа дека плодот е спустен во матката,се е во ред и мозам да си одам дома,така да не ги примав инекциите...после една недела кога отидов кај мојот гинеколог,ми реце дека плодот е многу мал и не се развива,ама да поцекаме усте една недела да видиме сто ке биде,по една недела кога отидов пак,тогас веке требасе да бидам 7 недела и требасе да има веке срцева акција,ама немасе,таа реце дека бебето за таа недела сто сме цекале не се развило ниту малку,и дека мора да го абортирам...ми правеа киретаза...и сега вика да не размислувам за трето додека не направам хистероскопија....а јас пак се сомневам дека овој пат мозеби плодот го нападнале вируси,оти додека бев во GAK настинав и многу каслав,носот ми тецесе,имав грип,па мислев дека ради тоа плодот бесе мртов,ама гинекологот вика,вирусите се најмал проблем,нема врска со тоа...
    веке незнам ни сто да мисла,ама ке поцекам мозеби усте 2-3 месеци па ке видам да направам хистероскопија...дај бозе се да се среди...

18. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    еј здраво девојки... ај еден совет ќе ве молам! имав односи со сопругот за време на плодните денови но само 3 пати за време на овие денови! дали тоа е доволно? знам дека е ова индивидуално но сепак ако мозе совет од ваше искуство бидејки немам трпение да дочекам. исто и да прашам дали игра улога тоа во кој дел од денот е..бидејки имам слишнато дека сперматозоидите биле по малобројни откако момчето ке има 2-3 оргазми?? фала ви многу...се најдоброооо

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ДРАГИ мои феминки пријателки, Ви посакувам СРЕќНА нова година, да ни биде бериќетна на сите сто останавме безнадезни во претходната 2013, и на сите многу љубов , здравје, мир, радости, исполнети срца и да ни се исполни најголемиот сон да станеме мамички, засто навистина заслузуваме после толку чекање!!! Па со Господ напред :) Ве сакам сите :inlove: :inlove: :inlove:

На ilence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Драги Феминки, од :l: сакам да ви ја честитам новата година со најискрени желби за добро здравје, многу среќа и успех, посебно на проектот "Бебе 2014" :inlove:

На StEfAnIjA-84 му/ѝ се допаѓа ова.