Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Па баш ради тоа искоментирав. Не знаев дека интелектуалното ниво и дали некој смета дека треба да побара асистенција при репродукција се одредува според географска местоположба. :?:

На H.VAGA и Minnna им се допаѓа ова.
  2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Devojki imam uste 7 dena do NE doaganje no gradite me bolat mnogu uste pred 2 dena imam simptomi za menzis bolki vo dolniot del na stomakot I polovinata, stalno mi se spie a minatiot vtornik bev na folikulmetrija doktorkata mi kaza deka sum ovulirala od prilika 2 dena pred toa e sega bidejki mi kaza deka sum pocnala da ovuliram imam nadez deka mozebi sum bremena a znam deka I ne mora da znaci ako ima ovulacija deka moze da nastane bremenost no ete jas se nadevam sepak dali imala nekoja vakvi simptomi pred da otkrie deka e bremena?

3. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.937
    Со географската положба доаѓа и менталитет, воспитување, ставови за животот. Нека не те чуди ако процентуално мажи од такви места имаат став не е до мене и да даваат отпор за такво испитување. Или било какво, за сериозни симптоми и болести е тешко да ги натераш на доктор да отидат. Едноставно околината си го прави своето. Потекнувам од такво место и еден таков дома си имам, да не мислиш дека сакам да навредам некого.

На arrow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Многу погрешно според мене. И на запад, север, југ има средини во кои живеат луѓе со таков менталитет. Не може да се прави такво етикетирање и генерализирање врз основа на тоа кој каде се родил.
    Познавам “интелектуалци” од ‘понапредни’ средини со закоравени ставови на темава и слични на неа.
    Образовани и совесни луѓе има низ целата држава исто толку колку што има неуки, своеглави и слично.
    Воопшто не сфаќам ништо како навреда, напротив имам личен пример како демант, а сум некој што е од југо/исток. Маж ми со два збора се согласи да направи испитувања. Simple as that.

На babybubu и H.VAGA им се допаѓа ова.
  5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.937
    Не може да генерализираме според лични искуства, точно, затоа реков процентуално очекувам дека има повеќе такви мажи во помали средини кај што самата тема неплодност е табу. Ама ти ја сфаќам поентата, секако дека постојат и нашетани интелектуалци со закоравени ставови, не само на темава туку и за многу други.

На fana и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  6. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Фала ти мила што ме помисли, ама јас стварно немам што да ви кажам. Кај мене е една таква рамна линија што порамна неможе да биде. Си добив, ми помина сега сум највероватно во период на овулација ама не следам месецов некако скроз се погубив и тоа е се што имам да ви кажам :D

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.601
    И јас сум од југоисток, од искуство од мојата околина зборам. Едни од пријателите се од Струмица, мажот не отиде на лекар ниту еднаш, ќе бидам безобразна ама На него пушка прав му бил, му станувал само ако намириса, не било до него... еве ги 20г во брак немаат дете. Правила нема, апсолутно, и во Скопје и во Делчево има исклучоци, ама факт непобитен дека по руралните населби, било на исток, или не, мада на исток, југоисток ги познавам се такви. И она Како ќе даде Господ, може не ни е пишано...

На januari19 и kikikikirika им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Jas sum od istokot ama imam mnogu prijateli od zapodot od fakultetski denovi. Konkretno ke spomnam primer za prijateli od bitola, moderni vo tek so trendovite, grad so dosta sovremeni svakanja, a mazot nikako ne saka da napravi ispituvanje. Zena mu bila problem. Taka da vo nasata cudesna zemja nasekade gi ima takvi mazi sto nikogas ne e do niv i ne sakat da prevzemat nisto i toa da go dokazat :D

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.601
    Може дека и јас немам искуства па си мислам дека ете кај нас се такви, на друго место не. Не знам бре што е ова со мажите... они имаат најлесна процедура, одат, даваат сперма и ајт, нашите сите скоро испитувања се болни, долги, напорни, триста ги има на број.

На kikikikirika, le.soleil и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Pa kako maskoto ego i gordost ke im bide povredeno. Tie se mazista. Za zal gi ima mnogu takvi.

11. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Jas pak ke vi upadnam, od iskustvo moe i na moi drugarki veruvajte mi mazite a bogami i nivnite familii go imaat istiot mentalitet deka sekogas e do zenata, za Sk zboruvam. Cest na isklucoci, no jas kolku sto znam retki se tie so takvi razmisluvanja.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Имаш право за тоа што го пиша секогаш е до жената за што и да е. Не е поврзано со Плодност али многу ме изнервира една жена откако го изгубив бебето дојде на гости и збори со свекрва ми и вика да ја носите август во Дојран рано насабајле да влегува во езеро... А уште ни обдукционен наод немавме земено ни ништо, настрана тоа што тоа било за жени кои имале проблеми со забременување. Само да се збореле нешто.

На kikikikirika и Minnna им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Е ова многу ме налути! Ауууу јас би ги фатила и двете за коса жими се! Срамота!

На Kate Rina 93, Bebence29, Poppy.Seed и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Na ova nase podnebje ziveat mnogu prosti luge @Bella_Stella mi go zede zborot. Lele be kaj im pagaat takvi muabeti na um pa i kako ne i e sram da zboruva taka. Uste ova go nemav slusnato. Nikakva pocit sprema bolkata sto si ja cuvstvuvala vo momentot. Neee definitivno lugeto ovde se bez sram i perde i nikakov obzir. Sramota i zalno!

На Kate Rina 93, Bella_Stella, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Minnna

Minnna Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    148
    Eheee se imam cueno, pa deka magii mi pravele sto imam spontani, pa na bajacki da sum odela. Jas vo toa odbivam da veruvam i tocka.

На Kate Rina 93 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  16. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Не ми ја чепкај свекрвата она не беше ништо виновна во случајов :D.
    Ехеее да знаете какви зборови имам слушнато изминативе месеци одма ќе барате адреса да дојдете да се тепате :)
    Најлошите : 1.Ее како само ти да си изгубила бебе се понашаш
    2. Одам во продавница после повеќе од месец од абортусот значи голема бев се познаваше сите у населба знаеа дека сум бремена и една комшика можда некоја година постара или помлада од мене ме прашува: бремена си? Одговарам не и она на тоа ми враќа го изгуби и ја одговарам Да. А ја облечена во тесно значи се гледа дека немам стомак.
    Во тие моменти толку бев повредена и само сакав да си се вратам побрзо дома да не се расплачам пред луѓе. Кога дојдов дома и и раскажав на свекрва ми почна да урла жената да прашува која е таа да и ја опишам пошто ја уште не си ги знам новите комшии.

На Kate Rina 93 и Bebence29 им се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.883
    Не се нормални луѓево и мене ми викаа да сум одела на свети места што сум имала спонтани,јас верувам во бога му се молам одам во црква,ама прегра имав освен доктор никој не може да ти помогне.

На Minnna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Dobro svekrva ti ne ama komsivkata sigurno ke letala niz prozor da bev jas na tvoe mesto. Jas neznam kako ne im e sram da se mesaat vo privatni raboti sto ne si go gledaat nivnoto gajle . Ama izgleda tugoto e pointeresno. Sto ima da te prasuva dali si bremena dali si go izgubila. Lele beee se nerviram nogu od takva prosta masa na luge. :@

На SunnyHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Нема што да се прави секаде постои проста маса, или ќе се спуштиш на нивно ниво или ќе игнорираш. После овој тежок период што го поминав само видов кој навистина вреди да биде во моја близина, а кој не. Не ме интересира кој што ќе збори само му се молам на господ побрзо да ми ги наполни душата и рацете. Се поминува.

На elenaklasik, H.VAGA, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    @Suze18992 Jas sum covek bez vlakna na jazik. Jas perdasam odma. Jas deka ne sum mazena i odma koj i da me sretni od rodninite ajde koga ke se mazis koga ke ragas deca. Ko da dete treba da imas samo ako si mazena. I ne kutam odma vrakam taka tus ladna jas ne se mazam a sto vi e pa vas gajle koga i pod koj uslovi ke ragam. I od togas nikoj nisto me nema prasano. Neznam so ova lugevo sto se desava zimi se.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.