Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Emi1988

Emi1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    68
    Nema vrska, slobodno pij si metilirana duri i uste podobro taa so sigurnost e podobra od obicnata dokolku imas genetski mutacii a ne znaes …

На Leonidisa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    20220519_235730.jpg
    Доколку некоја од феминките или феминките ако знаат некоја девојка/жена да има потреба од вакви прашочиња а не можи да си ги дозволи пошто моја другарка купи и остана бремена(ми ги даде мене за да ги подарам на некој зошто таа е странство) и така и останаа не ни почна да ги пие а јас немам потреба од вакви ги подарувам(подарува другарката) 3 кутии се не се отворени и се со рок до 02/2023
    Пишете ми лп ако не е некој од мојот град ќе му ги пратам по карго позз :*

На Anturium, Minayas*, Звездичка30 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Uste 3 dena do NE dobivanje, denes napraviv test so utrinska urina ispadna negativen a ovulacijata mi bese nekade 8 Maj od prilika bidejki bev na folikulmetrija ovoj mesec i mislam ako imase nesto ke pokazese do sega, iskreno da vi kazam tolku mnogu se razocaruvam veke, poduena sum od plakanje, ne mozam ni da zamislam kako vi e vam sto so godini se obiduvate za detence, kako se spravuvate so site tie razocaruvanja? Znam deka e najloso psihicki da sum opteretena so toa ama posilno e od mene I ne znam kako da go kontroliram toa, so prvoto ostanav uste prviot mesec ama ovoj pat ke se pomacime Izgleda, uste i stalno mi se vrtat niz glava muabetite od rodnini, komsivki - mnogu vreme cekas za drugo ajde ajde veke posle koga ke sakas nema da mozis I sega ispaga deka e taka stvarno izgleda

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Razocaruvanjeto e golemo, ke se isplacis i posle so novi sili. Nema otkazuvanje. Malku poveke open minded i ke dojde i naseto vreme. Nie se obiduvame za prvo ama ovoj mesec sum mnogu posmirena od porano. I ocekuvam da ne bide rabotava, za da ne se razocaram kako predhodniot mesec. Ne e lesen ovoj pat sto go odime ama mora da go odime nema druga opcija. Te guskam

На steela.honey и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  5. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Voopsto ne bil lesen mila moja mislam kolku poveke cekam I sakam tolku ne biduva I jas sekogas koga dobijam si velam ma veke ne se zamaram kako e taka e i toa me drzi do momentot koga treba pak da dobijam i pocnam da mislam pak i da se opteretuvam vcera pa cel den okolku mene samo trudnici gledav i si velam kolku ubavo, ajde naredniot mesec so novi sili, te guskam I jas mila ❤️

Последна измена: 20 мај 2022
    На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Искуства со полицистични јајници, а хормони одлични на трет ден од циклус, без никакви отстапувања?:|
    Гинекологот ми даде дијагноза ПЦОС, а сама по себе знам дека пред се ПЦОС е пред се состојба на хормонски дисбаланс.

7. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    Не се оптеретувај јас за второ по 9 години останав еве веќе 8ми месец сега почнувам. Опушти се и ќе биде психата е најбитна и највеќе влијае :*

На pandelka и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  8. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Da mila znam deka psihata e strasna rabota no ete nekogas e posilno od mene za zal, ke se potrudam da se opustam sepak ti blagodaram za podrskata ❤️

На ZlatnoRipce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    Ти верувам и знам како е јас паднав ептен психички стасав до психијатар ... И решив да кренам раце .. па баш кога не очекував ни најмалку кога ги видов || не бев свесна додека почна да ми се познава мешето .. неможеме да управуваме со мозокот тоа е точно

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Da so mnogu zeni istoto se slucuvalo koga veke izgubat nadez togas se slucilo cudo daj boze site samo da se raduvame ❤️

На Ouravanture и ZlatnoRipce им се допаѓа ова.
  11. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    Ќе биде само верба и трпение .. ти посакувам во најскоро време да се радуваш :inlove::hug:

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Zenski zdravo,

Kako vlijae dabrostonot na ciklusot dali go odlozuva?

13. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    ПОДАРЕНИ

На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Jas imam PCOS kaj mene ima inverzija pomegu FSH i LH i minimalno ednas mi bea pokaceni maskite androgeni hormoni. A na eho ne izgledaat policisticni. Trebase mnogu vreme da pomine da ja dobijam taa dijagnoza. Neznam kako taka od rakav odma ti imas PCOS dijagnoza. Imas slika od hormonite ?

15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Неточно. За да се постави дијагноза на ПЦОС доволно е да имаш два од основните три симптоми. Намален број на овулации или отсуство на овулации, зголемено количество на андрогени(машки) хормони во крвта или специфичен ултразвучен изглед на јајниците, т.е. зголемен волумен, со бројни фоликули по површината на јајникот.

Можеш да побараш и второ мислење ако не му веруваш на докторот. Јас сум обратен случај од тебе. Имам хормонален дисбаланс, немам структурни промени на јајниците, ама имам отсуство на овулации и секако дијагноза ПЦОС.

На Lavender4, Anomis11 и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.151
    Женски, здраво.

Кажете ми каде да најдам чај од лист од црвена малина?
    Убав бил за чистење на матката, ќе правам со пареа постапката.

17. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.597
    Да прашаш аптека Стојанови, имаат и страна на фејсбук.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.326
    Допаѓања:
    33.665
    Не беше тој нешто и за породување? @Iva Mitrevski мислам дека пиеше таков. Сори ако сум грешка.

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Piev jas so prvoto dve nedwli pred termin, demek za omeknuvanje na grloto na matkata. Mene ne mi deluvase, a cajot go zemav od bilna apteka kaj rampa vo k voda

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    237
    Женски здраво,

Пред 4 дена ми дојде, ама ми траеше еден ден само, не беше обилна воопшто, вториот ден имав само на бришење ама само утрото. Вчера имавме односи со мм и после тоа имав крв, бледо розева. Денес само од сабајле многу малку кафеаво, како исцедок. Ми каснеше 3 дена и се надевав дека може нешто има и кога ми дојде, си реков ништо и месецов. Но, целава ситуација ме буни. Закажав на гинеколог, не сум во Македонија и треба да чекам една недела. До тогаш сакам мислење од вас, што да правам? Дали има можност за бременост? Тест не сум правела.