Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

На ехо ништо не се гледа дали изгледа ок, нешто има. Хормони, спермограм (тоа е најлесниот дел, проодност на канали, тоа е тоа што треба да се повтори, а основно е ехо и пап.

Anomis11 likes this.
  2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Ako ne ostanam vo skoro vreme togas ke pobaram da gi napravam site potrebni ispituvanja, spored doktorkata celo ova e bidejki sum kacila mnogu na kilaza od prvata bremenost I mi rece da si drzam dieta bidejki tezinata mnogu vlijaela taka mi rece.

Cecko85 likes this.
  3. fana

fana Форумски идол

За килажата докторката е во право.

4. Звездичка30

Kolku vreme odzima da se ispita spermogram, proodnost na kanali dali e bolno I kolku vreme se pravi, se sto e do mene ke napravam samo ne sum mnogu informirana vo vrska so tie raboti

Cecko85 likes this.
  5. Звездичка30

Da da toa znam ete do sega namaliv okolu 16kg i seuste se drzam po planot na zdrava ishrana.

Cecko85 and fana like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па во право е, јас ослабев 25+ кила и забременив со втор, после 3г обиди. Ама сопругот мора да направи спермограм бар, особено ако прележал ковид, така ни рече нас матичниот, пост ковид се дешаваат многу работи.
    Спермограм се прави одма, кога сакаш, со 2 дена апстиненција, проодност после циклус ти закажуваат кога и тоа е тоа. Во еден циклус (од добивање до добивање) може да се направат сите испитувања.

7. Звездичка30

Ti blagodaram za odgovorot ❤️

8. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Mila kako za uteha 6m ne e i dolg period za obid ..jas za prvoto po 8 m ostanav a sega eve za vtoro 9 godini eve sega 8mi.mesec sum. A za vakcinata ic ne mu ja misli i jas se vakcinirav pa pocna da me mava toa vo glava .. zet mi se smee vika od vakcinive ne se zabremenuvalo .. ti se vakcinirase odma ostana trudna :) bez panika i psihata na nula pusti ja ke bide se vo red ke vidis ti posakuvam sledniot mesec || :*

9. Звездичка30

Mnogu mi e polesno koga citam vaka iskreno I ti blagodaram mnogu, znam deka ne e mnogu dolg period ama ete psiha moja :) ajde daj boze naredniot mesec da se izraduvam - psihata e strasna rabota znaci, te guskam❤️

Cecko85 and ZlatnoRipce like this.
  10. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Вие што сте земале Елова, имавте некои несакани ефекти од неа? Постои можност да “наштети“ некако на столица, на гастроинтестинален тракт општо? Сте приметиле поболен, пообилен мензис, вклучително и подолг?

Звездичка30 likes this.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Jas pijam elova edna kesicka nasabajle i navecer obicna folna po preporaka na doktor. Jas licno nemam nikakva maka so niv ubavo gi podnesuvam, a imam mnogu osetliv zeludnik i ne mozam se da pijam. Za menzis neznam da ti kazam gi pocnav po zavrsuvanjeto na predhodnata menstruacija. Sega ke vidam kako e so toa ako dobijam :)

Cecko85 and DaisyDoo like this.
  12. Звездичка30

I jas nemam problem so niv, dobro gi podnesuvam i ne sum zabelezala nekoi promeni vo menzis.

DaisyDoo likes this.
  13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Не може да наштети. Јас ја пиев со месеци и немав нус појави. Сега се решив за Пикозитол и почнав него да го пијам. Некако поубав состав ми има, плус тоа што е со поприфатлива цена од Еловата. Исто и Q10 земав, па да видиме што ќе испадне, дали ќе се подобри квалитет на јк.

DaisyDoo and Ceneva like this.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Zenski ajde edno mislenje. Minatata sabota ispitav progesteron vo dve razlicni labaratorii. Toj edniot odma istiot den go dobiv rezultatot i po nego sum imala ovulacija, a drugiot se prakase za sk na ispituvanje i ispaga deka sum nemala ovulacija. Kasa popara mi e momentalno mozokot :shake: Eve gi dvata rezultata.

Attached Files:

Cecko85 likes this.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Јас со Пико останав бремена. Е сега заврши како заврши.. Ама има подобар состав од Елова и подобра цена. Другарка ми исто.

Bella_Stella likes this.
  16. Bella_Stella

Да Duffi, те послушав. Разгледував состав на сите тие што се од тој вид и баш ми се допадна овој на Пикозитолот. Плус доста е разумна цената. Не е дека штедам ама многу ми се собира со сите суплементи и прегледи месечно, така да ова е супер и економична опција.

duffi likes this.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Kaj bevte da mi kazete koga prasuvav za nego i za elovata. Se salam :D. Jas sega elova pijam ama naredno moze da ja smenam hahahhaa. Ke kazes iskustva i ti @Bella_Stella od negovo pienje ;)

Bella_Stella and duffi like this.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Бела, дали може пикозитилот да се користи и при редовен менструален циклус? Или само кај хормонски дисбаланс?
    И да те прашам, какви ку10 зеде?

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Toj ima glavni sostojki isto kako elovata 2000mg mioinozitol i 400mg folna, no za razlika od elovata ima plus 100 mg L-arginin i 10 mg vitamin D. A dali go davaat samo za tie sto imaat hormonalen disbalans ne znam. Mozebi najdobro da si prasas lekar sepak lek e. Jas nisto ne pijam na svoja raka. Pozdrav

elenaklasik likes this.
  20. Bella_Stella

Уф не знам Елена искрено, но со оглед на тоа дека има убав состав не би требало да пречи кај било кого. Упатството вика дека допринесува за нормална функција на јајниците, ја помага редовноста на циклусот и процесот на овулација и го одржува хормоналниот баланс. Во состав има Мио инозитол, Л аргинин, Фолна и Витамин Д. Q10 земав на Nature Essential. Знам дека ubiquinol се препорачува, ама и овој не е грешка да се пие, може ќе придонесе некако. :wasntme:

elenaklasik likes this.