Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Kolku cinat pikozitol? Ellovata se stvarno malce skapi

2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    @elenaklasik леле сама на себе сум си досадна со мојта непотврдена дијагноза на пцос, пак ќе кажам се косат мислења на доктори за мојов случај, ама имам индикации солидни за пцос иако имам редовен циклус од 27-30 дена. Ако ти нешто значи, Елова пијам по препорака на гинеколог што негира дека имам пцос. Пијам веќе 15-20 дена. Ми ги препорача откако виде антрални фоликули без ниеден водечки.
    Инаку да, скапи се, јас ги пијам сабајле и вечер, внатре има 30. Фактички треба 900 и кусур денари треба да давам на две недели. Ама it is what it is :yawn:

На Cecko85 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  3. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Јас имам пцос а редовни циклуси. И тоа последниве години ми утврдија кога се се нормализира. А прет 5 год циклус на 2 месеци

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    740 ден за 30 кесички. Се пие една кесичка дневно.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    И мене сега кога почнавме да се обидуваме, инаку појма немав, на ехо океј, циклуси океј. Преку крв покажа на хормони од трет ден. Покачен андростендион и ФСХ и ЛХ во инверзија. Да сме живи и здрави :beer:

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    I kaj mene preku hormoni se otkri. Na eho nisto, preku ciklus pa sto znam obicno so pcos dobivaat sekogas pokasno a jas poveke dobivam porano otkolku pokasno. Jas so menstruaciite bev haos od 19 dena ciklusi pa se do 46 dena. Ama vo godinata 4 ciklusi samo podolgi drugite se pokratkiod 24 dena. Pa sega malku od malku se normalizira od yasminot so gi piev. Bas veke nema pravila kaj pcos

7. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    После колку време од неуспешно забременување проверивте проодност на канали девојки? Јас сум 30 години и до сега сум немала проблеми со инфекции и други заболувања секогаш се уредно е сега читав дека е нормално до 1 година да се пробува за бебенце инаку со прватата бременост ми беше се во ред, природен пораѓај, дали сте имале некои симптоми за проодноста или?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.615
    Јас не стигнав да проверам, и двата пати останав бремена истиот месец кога решив да закажам, докторот ми рече дека особено после прележан ковид обавезно треба да се направи и проодност после подолги обиди и спермограм, со оглед на тоа што ковидот знае да направи проблем. Понекогаш 1г стварно е потребно да помине, ама понекогаш кога гледаш дека нешто не е во ред во таа 1г испитајте што можете, хормони, спермограм, пап, брисеви, на некој начин неинванзивните испитувања, па и следење на овулација, за после веќе да направите и проодност и сите останати испитувања.

На H.VAGA и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  9. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам за одговорот, денес ми е 3 ден од циклус па бев да проверам хормони здравје боже во Понеделник ќе се готови резултатите па ќе видиме што понатаму, ние 5 месеци пробуваме ама нека ми е мирна главата.

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Proodnost i nemas potreba da proveruvas stom si ostanuvala bremena. Taka da drugite ispituvanja mozes da gi napravis.

11. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам мила, ти како си ми? ❤️ТЕ ГУШКАМ

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.615
    Со оглед на тоа што е второ во прашање јас би одела на испитувања од сега, со ред, ајде месецов хормони и спермограм, следниот пап и брисеви, ехо, па после проодност и така ем ќе знаеш правиш нешто па се опушташ, ем ќе помине време.
    Оу не, колку не, особено после раѓање царски, многу голем е процентот на проблеми со јајоводи после царски. Не кажувам јас на памет, тоа доктор си има кажано.

На Stressed Out, IRBBB, Bejb15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Littlegirli

Littlegirli Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    Девојки да ве прашам дали некоја од вас има користено елова прашоци и дали имало некое подобрување? Мене ми ги препорачаа па се мислам дали да ги земам инаку имам ендометриоза и низок амх.

14. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Пред два месеци правев ехо, пап брисеви и се беше уредно е сега останува спермограм а инаку со првото природно се породив, кога ја прашав докторката за проверка на канали ме праша дали до сега сум имала некои тешки инфекции или заболувања реков не и рече дека само треба да се опуштиме бидејки и не е многу време поминато за да се загрижувам, единствено нешто што ми кажа е дека кај мене е до вишокот на кг. Инаку немаме прележано Ковид со мажот ми. Ајде уште некој месец ќе почекам па ќе видиме.

15. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Мене докторката ми ги препорача и ги пијам веке околу 3 месеци и од кога почнав со нив почнав и да овулирам, а во исто време и со правилен начин на исхрана, супер ги поднесеувам сабајле пијам обична фолна а навечер по едно пакетче Елова прашок, јас сум задоволна

На Littlegirli му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Littlegirli

Littlegirli Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    Ке ги земам тогаш јас до сега користев само фолна киселина но штом се добри ќе пробам и јас. Фала ти ❤️

17. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Нема на што мила има тука повеќе членки што ги конзумираат па може и они да ти споделат искуство ❤️ама немаш штета од нив

На Littlegirli му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Aaaa jas mislev zboruvas posle korononata deka imas ostanuvano bremena. Veke ako e takov slucajot vo red. I jas sega cekam da dobijam ili ne dobijam. Da ispitam hormoni,pak brisevi i papa iako ispituvav pred pola god i se bese ok ama mora da ne se postari od 3 meseci neli tie ispituvanja za proodnost da mozes da ispitas. Pa ke odam i na toa. Ako ne bidi nisto i ovoj mesec

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти држам среќа да не добиеш ❤️

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.615
    Небитно дали после и пред си останувала бремена, едноставно за час се менува состојбата со каналите, една јака настинка може да ја смени, висока тт, инфекција, свашта може да биде тригер. Дури и ништо да немало, ако од една до друга бременост поминале многу години се случува да има запушување.

Дебелината, само по себе е проблем за организмот, ама во обидите за бременост мора се да се исклучи а тоа е голем проблем кој не само за забременување, може да биде проблем и за самата бременост.

На Stressed Out, H.VAGA, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.