Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Дали е болен самиот процес? Не сум многу информирана

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.009
    Допаѓања:
    110.623
    Не знам тоа, индивидуално е, некому боли некому не.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Tuka so vo pravo. Mozebi malku izbrzav so moeto mislenje. Ke se pravi se sto treba. Za nas zenite ovoj pat e pomakotrpen. Ama toa e. Se za posakuvanata cel. Pozdravce :hug::l:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.009
    Допаѓања:
    110.623
    Затоа секогаш велам, прво и основно пап и брисеви, хормони и спермограм, зошто тоа е најмалку болно, не на крај мажот да чека спермограм да прави.

На H.VAGA и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Spermogram da paralelno so tie zenski ispituvanja. Sekako na gak ti baraat spermogram brisevi i sedimentacija uredna za da ti pravat proodnost na kanali. Inaku ne sakaat da te izlozuvaat dodeka ne vidat deka kaj mazot e se vo red. So e i mnogu logicno.

На Kateruna и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И да не се затнати каналите, ко ќе се издуваат со течноста полесно се останува трудна.
    @Звездичка30 јас за првото испитав после година неуспешни обиди. Ама до тогаш решавав други проблеми со овулација и пролактин. Не ми беа затнати ама останав истиот месец. Испитајте прво другите работи, хормони, брисеви и спермограм, па направи си ХСГ.

7. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам за одговорот мила ❤️

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    12.153
    Познавам повеќе жени кои родија две три деца царски и немаа мака за забременување, мислам не се пожалиле на таков проблем со јајцеводи. Не мора царскиот да повлече таков проблем.
    Еве јас природно забременав пред три години скоро, со еден канал. Сега можеби се има појавено некаква пречка. Од каде не знам.
    Нит инфекција сум имала, нит температура јака, значи сум немала некое воспаление во организмот, а да не знам, па да ми направило беља на јајцеводот.
    Корона двапати имам прележано, во лесна состојба, без температура без кашлица. Гинекологот мој вели дека нема такво влијание короната репродуктивно да направи беља. Еве особено ако некој лесно ја поминал, пак.
    Ембриологот на маж ми му рече не мора одма да прави спермограм по корона, после неколку месеци може.
    А како само од себе се затнуваат, абер немам, а многу ме интересира. Бар ќе превенираме.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.009
    Допаѓања:
    110.623
    Јас не реков дека сите што родиле царски ќе имаат проблем, ниту сите што прележале корона. Мојот матичен смета така, како и друг доктор што сум консултирала, некој е во право.

10. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.937
    Јас сум со ендометриоза и низок амх. Пиев елова ама не видов фајде нешто баш. После зголемив сериозно на суплементи и се водев според насоките во книгата it starts with the egg. Еве ти сумирана листа на суплементи и дози што се препорачуваат. Покрај суплементи сменив и начин на исхрана. Останав бремена со ембрионче од ивф направено после 4 месеци откако се придржував на тој режим. Сакам да верувам дека имаше влијание. Ти посакувам бебенце наскоро!:inlove:

На babybubu, Littlegirli, Bejb15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    ,Здраво женички сакам да ве прашам во брак сум и веќе неколку пати пробувам да забременам ама безуспешно циклусот ми доаѓа на 24 дена по 2 до 4 дена зависи во месецот пред тоа пред секое доаѓање цуствував болки сега веќе 4 месеци без болка доаѓа и завршува. Дали е тоа нормално или ќе треба да посетам лекар?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    I jas sum imala takvi ciklusi doaga i zavrsuva bez bolka,i obicno tie ciklusi mi bile anovulatorni. Ne velam deka e tvojot slucaj. Kolku meseci se obiduvate? Dali imas ispituvano hormoni nekogas? Konsultacija so lekar ne e na odmet ako osekas deka imas potreba. Sepak se tie strucni i ke ti kazat najdobro sto bi mozelo da e i ke ti se napravat ispituvanja ako vidat potreba od toa. Pozdrav

На Cecko85 и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  13. Marme

Marme Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site, neznam dali e ova dozvoleno ili ne megjutoa da probam. Imam skoro cela kutija Ovunorm (minus 3 kapsuli) koi ne mi se potrebni pa dokolku i trebaat na nekoja clenka neka mi napise poraka. Inaku sum od Skopje. Pozdrav. IMG_20220528_074155.jpg

14. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    2.306
    IMG_20220528_092949.jpg
    Изненадување

На Cecko85, Ema.Sk, Anturium и 40 други им се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Cestitki :clap::clap::clap:. I konecno nekoja da izraduva. Jas pravev isto ama negativen. Poveke sreka za mene sleden mesec. Da si imas ubava i lesna bremenost. I gali mesence:hug::l:

На Cecko85 и bokace1 им се допаѓа ова.
  16. siaSweet

siaSweet Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    145
    Se izvinuvam za latinica od telefon sum uklucena. Na 12ti imav kiretaza I krvarev Edna nedela Po mnogu malku. Bev Po Edna nedela na kontrola SE bese vo red cista bese matkata. Mi rekoja da cekam da mi dojdi pa da pocnam da napram nekoj ispitvanja. Vcera imav taka malku blagi menstrualni bolki vo stomakot. Denes zabelezav krv. Dali e mozno da mi dojdi menstruacija Ili sepak e mnogu rano? Nekoja sto se ima sooceno so vakov problem? Maticniot duri od ponedelnik mi e na rabota... Ako prasanjevo ne e za vo ova tema slobodno neka SE premesti, no temava e dosta aktivna pa SE nadevam nekoj ke vidi I ke odgovori.

На Cecko85 и Angella7 им се допаѓа ова.
  17. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ќе видиш како ќе биде наредниве денови, јас следев базална температура по киретажата и знаев на што сум, вака ништо не е сигурно.
    Може уште од чистењето, ако има уште некое парченце да го имаат испуштено на ехо, може хормонално додека да се регулираат хормоните. Јас добив 23-ти ден и тоа е доста рано, ама тебе ти е тек 16-ти, што знам и мене ми се чини рано.

19. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    737
    Jas do sega imav 3 kiretazi, krvarev po 1-2 dena i ciklus si dobiv normalno posle 1 mesec, najubavo ke bide da posetis doktor

20. Blackgirl<3

Blackgirl<3 Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    26
    Se obiduvame veke godina ipol da ispitivav se si e vo red ama ete me plasi toa sto nemozam da ostanam trudna a se si e okej

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.