Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    8.464
    Te molam ne me napagaj. Jas nisto zlonamerno ne napisav. Go napisav toa za da ne si pravi stresovi zosto stresot samo loso moze da napravi. I mislam deka nema potreba da i se stvara paniki ovde. So site komentari sto sledea pokasno koga ke gi procita samo poloso ke i bide. Barem jas taka bi se osetila. Sekoj si ima razlicni razmisluvanja. Ti imas edno jas imam drugo i tolku. Nema zosto da se napagame ovde glupo e. A ima nacini da se opustis samo treba sekoj da si go najde svojot, jas si go najdov svojot,i pokraj toa sto meram sekoj den bazalna brojam denovi pratam ovulacii, i ostanuvam pozitivna. Ne velam deka nemam denovi koga mi letaat neubavi misli ama pak vo globala sum pozitivna. Sega plus doaga leto ubavo vreme ubavo raspolozenie drustva plaza. Ke bide mislam mnogu podrugo.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.014
    Допаѓања:
    110.638
    Ама јас тебе не ти одговарам и никого не напаѓам, овде си дискутираме, затоа се вика форум, различни мислења. Моето е тоа, на Мила друго твоето трето, на Елена четврто, тебе или мене ништо не ни значи ама постојат жени кои не знаат и не им кажува доктор ништо па овде ќе прочитаат, добро е да се знае дека има опции. Имаше неодамна фемина на која докторот ништо не и кажува, ако добро се сеќавам, па овде се информираше и за хсг и за хормони, за се.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.899
    Допаѓања:
    18.780
    Стресот од каде доаѓа? Од психата. Значи ти заради психички стрес имаш дизбаланс на хормони. Кај идиопатски стерилитет значи психата односно стресот се причина за неплодност.

На ZlatnoRipce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Јас за жал сум ви еден класичен пример како стресот има огромно влијание врз процесот на забременување. Првиот пат кога забременив со Кломифен бев опуштена, со идеја во главата дека во следните три месеци ќе биде како што ми кажа докторката и така и беше, се деси од прва. Хормоните тогаш ми беа дури и полоши од сега, ама забременив.

Овој пат прво ги средивме хормоните да не речам до перфекција, ама првата стимулација е неуспешна. Знам дека сто коцки треба да се склопат во процесот. Ама исто така знам дека моето тело е сеуште згрчено од болка и стрес и осеќам дека тоа што уште не сум психички добро влијае на ситуацијата. Така да, до утре може да дискутираме, ама тоа што психа може да ти направи не може никој друг.

На муабетот ‘опушти се’ јас не коментирам никако. Луѓето го кажуваат повеќе од што не знаат што да кажат друго, не дека мислат дека е лесно да се опуштиш или дека тие би се опуштиле да се на твое место. Сите си носиме некоја планина на грб тоа е факт. Дур не се постигне целта ќе бидеме во грч и неопуштени, а после пак ќе се замараме со други ‘проблеми’ што ги носи животот и родителството. И кога ќе видиш опуштање тешко. :) Треба да се трудиме само да преовладува добрата над лошата енергија, друго нема..

На DELFINA81, Anturium, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 25 други им се допаѓа ова.
  5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Секако дека влијае стресот, од стрес ми каснела менструација или ми доаѓала порано. Многу случаи имам околу мене кога се откажале и помириле дека нема никогаш да имаат деца, оп позитивен тест уште нареден месец. Едни после 17 години обиди посвоија дете, за два месеци остана жената бремена, други купија куче, трети после години и и години обиди, направија дете дури беа на одмор во Бали, или за време на пост.

Но за друго сум на темава...

Девојки ми треба совет и ваши искуства за другарка. Бременост и плодност никогаш не биле моја тема, но откако останав бремена многу пријателки и колешки ми доаѓаат со темава за помош (иако и сама сум лаик).

Другарка ми после 6 месеци обиди конечно доби позитивен тест. За жал бременоста заврши во 6+1. Имаше крварење една недела. Значи ниту е правена ни киретажа, ни ништо, обичен спонтан абортус без огромни болки, без хоспитализација, само една недела крварење.Докторката не рекла никаква причина, ниту пак препорачала испитувања, рекла рано е. Исто препорачала во наредните 3 месеци да не пробуваат. Прашањето ми е, нели се 3 месеци многу?

Другарка ми би почнала уште одма или евентуално да исчека една менструација.

На Blondie715, elenaklasik и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas imav spontan vo 7ma nedela, ali imav i kiretaza. Mene mi rekoa 6 meseci pauza, a na spontanite abortusi bez intervencija im vikaat kako po nekoj zakon 3 meseci, ali mojot doktor rece ako ostanes spontano bremena (jas bev so in vitro) dovolno e eden do dva ciklusa pauza. Samo preporaka e da si napravi brisovi, pap i mikrobioloski i so srekja!

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.485
    После една година од пробување направив испитување за проодност. Но, сега да ми е тој памет би направила многу порано. Така со време, ќе откриев дека двата канали ми се запушени и лапараскопија е неизбежно да се прави. Така да мој совет ти е, направи си ХСГ, да си бидеш на чисто. Постапката воопшто не е болна.

На Anomis11, Звездичка30, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.378
    Допаѓања:
    2.909
    Za celiov muabet si vo pravo,od pochetok do kraj.Mozebi se sekjavash na mene...Jas sum epten primer za kako stresot vlijaeshe na mene,zgrchenost,nervozi itn.
    Imav problemi za zabremenuvanje,pa vonmaterichna,pa spontan vo 17ta nedela,pa bremenost cela pominata vo krevet so serklaz..ne se opushtiv.
    No ne se otkazav fala mu na gospod i na doktorite imam sin 10 mesechen shto sekojdnevno me raduva i da mi donese novi ,,problemi,,(shto bi rekla ti)slatki PROBLEMI.
    Ova ti go pishuvam za da te ohrabram,kako vikaat najteshkite bitki se za najhrabrite.Veruvaj taka e ke izvojuvash bitka so uspeh,ke bidesh mama so slatki PROBLEMI Od srce ti posakuvam da se sluchi toa shto poskoro.
    Chesto te chitam i so radost te ochekuvam da pishesh deka imash pozitiven test za bremenost
    Ivini mi i ti i site drugi idni mami tuka za haotichniov tekst,no kako mi doagjashe od mene taka pishuvav.

На kikiritkaTa, Звездичка30, ZlatnoRipce и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Жал ми е што имаш поминато низ слична мака како мојата и што ме разбираш ради личното искуство. Многу ми значи кога ќе ме охрабри било која жена, мајка.. а особено некоја што точно знае како се чувствувам. Фала за убавите желби, живеам за денот кога и јас ќе држам свое дете во раце, се надевам ќе дочекам.. Господ да ве благослови и чува со малото. ❤️

На Minnna, Звездичка30, lia22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    Кај мене баш психата беше за првото останав по 9 месеци бремена и тоа не гледавме дали ќе се фати или не а сега за второ баш оти сакавме 9 години неполни се измачивме за тоа викаат не прави бебе води љубов :)

На Sweetheart87, Звездичка30 и Ceneva им се допаѓа ова.
  11. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Имаше некакви симптоми?

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    ^ И ме интересира, од што се запушуваат каналите?

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    И мене исто

14. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Naj cesto se slucuva od hronicni infekcii i endometrioza (od pukanje na cokoladna cista)

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Moite rezultati od hormoni, sto mislite?

Прикачени фајлови:

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.307
    Допаѓања:
    119.186
    На трет ден?

17. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Da na 3 den

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Го мислам истото што ти го пишав пред неколку месеци. Прво ендокринолог, па гинеколог и истовремено да го решаваш проблемот кај двајцата. Не кај матичната, туку кај специјалист.

На Anomis11, le.soleil, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ovoj pat definitivno zakazuvam kaj endoktinolog, dali se losi rezultatite?

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    AMH imas ispitano? Kolku godini imas?

На Anomis11 и fana им се допаѓа ова.