Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Драги мои феминки Ви посакувам Среќна Нова 2014година,да ни биде среќна и бериќетна,и сите ние што очекуваме бебенце да ни се оствари таа желба :*
    Јас добив циклус официјално денес,тоа е тоа,одиме понатаму со нови сили оваа нова година,со нова позитивна енергија до нашата цел. Ви посакувам убави празнични денови со многу среќни мигови и љубов.

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    во ова тема посакувам на сите две цррки и за 9месеци бебушки :)

3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Да сте здрави, живи, среќни, весели и секогаш насмеани девојки во новава година. А најмногу од се срце ви посакувам на сите || цртки. Дај Боже оваа година да биде плодна година. Ви посакувам се најубаво. :$ :inlove: :* :hug:

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Srekna nova da ste zivi zdravi veseli i sto poskoro da si gi vidite ll crtki ....se izvinuvam za lat. :)

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Како прво среќна Нова на сите,многу здравје среќа љубов пари и сите да си го дочекамие тоа што најмногу го сакаме, а тоа е оваа година да имаме во раце по едно мало и убаво бебенце...
    за прасанјето, мислам дека 3 пати е сосема доволно, просторот помеѓу 2 сексуални односи треба да биде 2 дена, зошто колку е побрзо, толку се помалубројни сперматузоидите, значи најплоден е мажот од 1 до 2 дена по сексуален однос, ако е повеке сперматузоидите се бавни и неподвижни. Во секој случај имајте најмногу еднаш дневно, барем во плодните денови, затоа што има спротивни ефекти

6. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Среќна Нова Година на сите!!! Ви посакувам на сите оваа година да се израдувате со округли мешиња :*

Инаку после 1 год. обиди за бебуш, депресии и разочарувања.....конечно успеавме!!! Дедо Боже ни даде подарок за нова година.

Најинтересно е тоа што овој месец имавме само 2 пати однос и тоа одма после добиено, што значи двете цртички беа изненадување.
    Значи стварно имало нешто во тоа што викаат дека кога најмалку се надеваш тогаш и ќе биде.

На Agrona, anggell, ecapereca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    :clap: :clap: :clap: Браво Мелани, баш ме израдува, честитам од срце!!! Со лесно да си ја истераш бременоста и да уживаш во неа! Со убаво ти почнала Нова Година, со уште поубаво таму накај септември здравје Боже ;) :*

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Девојки, иако не пишувам во темава...редовно ве читам и се радувам на секоја убава вест.
    Сакав само во Новава година да ви посакам најпрво на секоја од вас да видите 2 цртички, да имате лесна и безгрижна бременост, и на крај живо здраво право бебе.
    А љубовта и среќата одат во пакет заедно со ваква среќа.

Среќна Нова уште еднаш на сите. :clap:

9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Здраво на сите!!! Не сум пишала на темава одамна :tmi:
    Среќна Нова Година на сите и да ни се исполнат сите желби ;)
    Да ве прашам, откако почнавме со мм да се обидуваме за бебче, јас добивам порано, 1-2 дена, а овој пат 4 дена порано :(
    Незнам што ми се случува, дали ми се деси нешто хормонски или незнам нормално е можеби, ама секогаш добивав точно на 28 дена :tmi:
    Докторката ми вика дека не е ништо, јас сепак се грижам. Совет?

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки .. како прво среќна нова година со малку сакаснување :D ви посакувам на сите како и на мене да си дочекаме 2ве цртки :) во оваа 2014 почнав со чајот мајчина очајница и метформин па ке видиме како ке биде .. Него сакав да прашам само што ми заврши добиеното а градите уште ме се отечени и болни што ли ке беше ова иначе пиев добрестон 10 дена за да можам да добијам :| правев и хормонско испитување еве ги резултатите пролактин 5,7 тсх 2,87 фт4 11,7 .... се е во граница на нормала а јас усте не добивам природно убаво .. ве бакнувамм

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Среќни празници на сите!
    Јас не знам дали да почнам да се радувам - после четвртата инсеминација вчера правев тест преку крв. И таму гледаа на тест со цртки - и ме викна сестрата да ми каже дека има втора црта, иако бледа. Рече во понеделник да го повториме тестот за секој случај, а јас уште се плашам да си речам дека биднало :| Градите ме болат, имам бело прање исто како пред добивање, само можеби малку повеќе се заморувам одошто вообичаено. Стварно ми е страв од тестот во понеделник.

12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Обичен тест направи?
    Ај тркни до Систина или Ремедика, побарај да ти направат тест за Бета ХсГ со точни недели на бременост, таму нема утка :)

Јас мислам дека си го доби најубавиот поклон за НГ, стискам палци! :l:

13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Фала ти! :*
    Правев тест во Дијагностички центар - не им нагласив каков. Со оглед на тоа што исто таму после минатите три инсеминации правев тест и веднаш излезе негативен, се надевам дека ова е вистинското.
    Кај докторот во Систина имам закажано за четврток, ќе морам да издржам до тогаш.

14. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите...
    Сакам најпрво да ви посакам на сите среќна нова и се најубаво во неа..На сите оние што сакаат да забременат што побрзо да се случи тоа, а оние кои веќе се нека им е со лес...Исто така им честитам и на сите оние кои станаа мајки..
    Воедно сакам мојот проблем да го споделам со вас, и се надевам дека ке ме охрабрите...
    Вече 1 год се обидувам да останам бремена но не успева..
    Имаме направено спернограм во ред е...
    Имав покачен пролактин кој веќе го средив земајќи Dostinex...
    Имам полицистични јајници...
    За стимувација на овулација три месеци по ред земав Clomifen oд третиот ден од циклусот, па и инексија примив Pregnil за да пукне фоликулот, но не пукна и прерасна во водена циста која многу покасно пукна..Докторот ми рече да паузираме малку со терапија еден-два месеци и да видиме што ке се случи...
    Менструациите сега ми се редовни немам проблем со нив..
    Последна менструација имав на 10 декември, до 15ти...на 25ти декември бев на доктор (16тиот ден од циклусот) и фоликулот сеуште не беше пукнат..потоа кога повторно бев на докторот на 30ти декември сеуште не беше пукнат, па ми рече докторот повторно да одам на 3ти јануаир...кога бев ми рече дека е пукнат и дека жолтото дело веќе се одделува и дека таму има малку крварење и ми рече ако не добијам менструација да одам на преглед...
    но тоа не траеше долго бидејќи јас вчера на 4ти јануари добив 3 дена порано..
    Бидејќи фоликулите бавно ми растат, исто така и овулацијата се сличува касно, само неколку денови пред менструација..па нема време кога да се оплоди јајцеклетката и не можам да забремена...
    Ќе ве молам ако некоја од вас има/имала ваков проблем да ми каже како го решила...дали земала некакви апчиња, чаеви или сл..Ве молам затоа што крајно сум разочарана..Поздрав до сите и среќно.. :)

15. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Среќна Нова Година на сите!
    Ви посакувам сите кои очекувате II, да ги видите годинава, и до крајот на истава година да држите по едно бебче в раце!
    Многу здравје, среќа, љубов во 2014 година!

16. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Среќна Нова година и од мене девојки, и дај Боже оваа на сите да ни биде плодна и да си се радуваме.
    bokace ме интересира за што се чајот мајчина очајница и метформинот?
    Јас премногу сум загрижена, последен пат добив на 19 октомври и од тогаш немам добиено, направив тестови и дома и преку крв но не сум бремена, бев во плоднос ми рекоја дека мораме да ги испитаме хормоните, но нели тие се испитуваат 3 дена откако ке се добие менструација, и гинекологот ми рече дека мораме да чекаме природно да ми дојде без лекарства, за резултатите од хормоните да бидат точни, ама многу време помина и колку повеке поминува мене ми станува многу потешко и незнам што да правам, премногу сум нервозна, ке полудам, и градите ме стегаат ... дали некој имал досега ваков проблем? ве молам за совет :*

17. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Највероватно ти е истиот проблем што го имав и јас..Мене постојано не ми беше редовна менструацијата..Кога проверив хормони сите беа во ред освен Пролактинот..Многу беше покачен..Пиеб Бремергон таблети (така мислам дека се викаја) ама не ми помогнаја (многу ми се лошеше од нив)...Потоа ми препиша докторот Достинекс таблети во пакованје има 8 таб и чинат 2 600 ден, но многу помагаат..Јас ги пиев половина таб во среда и половина во сабота..потоа кога ги испив, проверив хормони пак, почнав да пијам четвртина во среда и четвртина во сабота..повторно по еден месец проверив, па сега пијам четвортина само во сабота..затоа што ведноста е под нормала...Можеби се поскапи, но ако имаш можности и ако ти е до пролактинот земи си ги..А и мислам дека нема врска кој ден од менст. ти е...Оди провери си ке си знаеш ..ако е до тоа ке си кажи то во резултатот и така и така ке биде покачено...Јас во битола во уредот за 80 ден го проверувам со упат од др.Славко Пејовски (многу добар доктор иначе презадоволна сум од него)...Види провери си па ке си знајш најдобро..Поздрав и секое добро...

18. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Драги Мои Нека ни е среќна бериќетна и плодна новата 2014*** година,во едно и среќни божиќни празници сите желби да ни станат реалност,оваа година мора да биде наша и да сите да ги видиме двете цртки,мене ми се падна паричката по многуу години се надевам дека ќе тргне на убаво годинава,ви посакувам уште малку трпение па да славиме сите заедно ве гушкам и ве поздравувам сите <3

На iva123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    women000 ти ги проверуваше и кога немаше менструација? јас пред неколку години исто така си проверував хормони, тогаш бев кај друг гинеколог и тој ми рече да ги проверам на 3 ден од менстурација, ама неможам повеке да чекам морам да превземам нешто, ти каде ги проверуваше хормоните и колку плаќаше за тоа? Во плодност ми рекоја дека ќе кошта околу 3000 ден... да помине празникот и морам да одам ...ти благодарам за мислењето :*

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И јас ќе проверувам хормони, задутре ќе одам да ми земат крв, а треба да ми дојде околу 17-18ти јануар. Ништо не ми рекоа да треба да чекам 3-ти ден.