Добро утро! Уморна душа, сум се предала вчера Кога пишав непрооден, мислев на бившиот јајцевод. Бидејќи тогаш многу итно дознав за вонматерична, па трк на операција, не ми текнуваа прашања. Е после тоа почнав да мислам што е тоа, зошто се случува и цело време бев убедена дека ете тој канал ми бил непрооден. А тоа што пиша ти за хидрото дека поверојатно е со него да се случи вон. Затоа реков можеби и мене ми бил со хидро. Велат дека хидрото се гледа на ехо, добро ехо, зашто се проширува каналот и тогаш е видлив. Тебе на хсг ти го видоа? А сега наводно ми е непрооден каналот што го имам, ме викнаа на лапаро, ама многу пари се на приватно. А чајот малку подгорчува, феми миксот што е го мешам со уште два други чаја во литар и пол. Науме ми ја предложи оваа мешавина. Феми микс чајот се пие за женски проблеми, а другите два се за прочистување на црниот дроб. Главно сите се за чистење на цел организам. И во твој случај против воспаление се. Нели хидро е воспалителен процес. Серапептазе ги препорачуваа исто.
Абе тој оценува кога да ја пиеш, зависно од дијагнозата. Мене ми рече со пауза за време на циклус, можда кај тебе заради каналите, ти треба дополнително прочистување
1. Зашто ти го прочистува организмот од токсини, кои ја закиселуваат матката и јајниците 2. Штом ткивото е прочистено од токсини, и глукозата е подостапна до јајниците и произведуваат јајни клетки
Јас малку оф топик. Маж ми има пост ковид замастен црн дроб и никако да го исчисти со Силимарин, Лагоса и не знам што. Какви се тие чаеви за чистење, дај просветлете ме?
Јас овие ги пијам. Плус овој за женски проблеми Да ти дадам број, слушни се со билкарот да ти каже терапија
Можеби се гледа хидрото со добро ехо, ама сигурно треба и добар дијагностирач да е докторот за да види. Мене на хсг ми го откријаа, никогаш ни симптоми некакви сум имала, ни ништо. И јас се чудам и се прашувам шо би било кога би било, ама тоа е. Се мислам дал да го вадам, дали да го оставам, ама ќе дадам шанса пак сосе него да забременам. Ако си во можност земи упат за на гак/чаир, таму можеш да направиш лапаро. Тофоски, Калчовски од гак и Зоран од чаир се многу фалени на форумов. Летово ќе го фатам патот накај Преспа и ќе одам кај Науме да видам шо ќе ме подучи. Уште има гужви со редици за кај него? На времето имаме за мајка ми одено, хаос беше.
Во Зегин ги има, Слушни се телефонски ќе ти објасни и по карго ќе ти пушти ако треба, тоа што го нема во Зегин
Како мислиш? Му се јавуваш и објаснуваш се детално и после тој ќе ти каже што и како да земеш. Прашај го дали може да ти испрати цел комплет со се што треба да пиеш
Па мислев како без да види пациент, крвна слика и слично знае да одреди кој што треба да пие и во колкава доза.
Па тој е тревар не е доктор, тие работи ќе му ги прочиташ. Мое мислење може грешам не викам не, ама тие работи се објаснуваат и по телефон.
Ти пратив во порака. Инаку, ги има во Зегин или и во други аптеки во градот кајшто живееш. Ќе ти каже тој каде точно
Фино е се тоа со тревки и билки, ама многу мешање не е на арно, и тие си имаат своја штета, јас не би мешала. Шо ќе ти е за чистење од токсини па и 2 чаја одозгора, каша попара. Има ли човек што нема токсини во телото?
Јас за мене секако не би пиела, поготово не кога сум на хормонска терапија. Тоа јасно го имам кажано многу пати дека повеќе верувам на медицината и на терапија од доктор. Пишав погоре дека ми е за маж ми, за чистење на црниот дроб.
https://dobebepopatotnaivf.org.mk/2020/12/02/проодност-на-канали-јајцеводи-хистер/ За јајцеводите подетално опишано
Mnogu ubavo objasneto e sega jas mislam deka kaj mene problemot se hormonite i poradi toa ne mozam da ostanam bremena ,da gi sredam niv i ako togas ne mozam ke proveram kanali.
Девојкиправев пред една недела инсеменација, ама веќе цела недела ми се појаува алергија по телото претежно насабајле, па морам да ги прекинам Прогестанвагиналетите, па незнам дали може од нив да прават некаква реакција.....дали знаете некојваков случај како мојот