Ne mi se veruva, ali smeni gi vaginaletite so apcinja, Dabraston ili imas progesteron depo inekcija da primas, konsultiraj se so ginekologot
Mozes dur ti sreduvaat hormoni i da si proveris i kanali. Zosto bi gubela vreme. Taka ke si znaes se sto kako e. Jas sega sledno toa planiram. Da ispitam hormoni pa da ispitam pak i brisevi iako pravev mikrobiologija i papa pred pola pola god i se bese uredno na brisevite. No ete ja cekam vesterkata da dojde mi kasni dva dena. Pa posle koga ke stignat rezultatite da zakazam za proodnost na kanali.
Pravev test vo sabotata negativen. Taka da ne se nadevam. Bas ako pocni da mi kasni togas moze da napravam pak test. Ama ne veruvam. Zdravi zivi poveke sreka ovoj mesec. Ke dojde i naseto vreme
Доцна ти враќам, знаеш, ноќни птици си сме ние Не знам шо ум да ти дам, дал да го вадиш или не. Би ти предложила да го намалиш воспалението, доколку е можно, а зш да не е? Јас многу повеќе сакам кога има поприроден начин на справување, зошто да не се проба, зошто одма операција ако има чаре и подруго. А чим си забременила сосе него, можно е пак да забремениш. Дај шанса. Јас ќе видам здравје што ќе покаже времето. Горливо посакувам да го средам како што мислам, да го прочистам и пред да правам лапаро, здравје во иднина, се мислам да одам на уште едно хсг ама со анестезија тогаш. Љута сум шо никој не спомна дека е битно да си опуштена, си ги дадов парите а пак не знам на шо сум. Јас со Наум се слушнав по мобилен, така ми даде терапија откако му кажав маката. Мајка ти задоволна е од него? Ѝ помогна?
Se duri ne dojde ima nadez mila, I mene mi docnese ovoj pat dva dena i taman pocnav da se raduvam po malce i dobiv nekogas e stvarno podobro da ne se nadeva mnogu covek za razocaruvanjeto da bide pomalo, inaku ne e loso I toa vo megjuvreme da proveram i kanali, ajde ke vidime sto ke me sovetuva I endokrinologot, na 16 ti imam zakazano. Ti prakam guski ❤️
Овулација можеби се случила подоцна. Повтори за 48 часа во иста лабораторија. Ако се дуплира, значи се е во ред.
Направи пак за 48 саати и ќе видиш. За 6+ недели е мала ама можеби си имала касна овулција. На преглед беше?
Јајцеводот ми е нефункционален, кренав раце од него. Само да не прај проблем ако од другата страна има оплодување. Одлучив да му дадам шанса, барем некој месец. После ако треба уште едно хсг ќе направам, чисто да видам како е и другиот, да не забегал и тој во меѓувреме, па после ако треба лапаро, лапаро ќе правам. Мене најмногу надеж ми даде Димитров. Претходно на гак имав закажано за лапаро, чекав да ми се јават за термин (од закажаното, гужви, ковид ау ау, ми се јавија по повеќе од 1 година, баш пред да се породам) и дури чекав да ми се јават бев на второ мислење кај него, ете како најстручен за проодност. Тој ми рече 'јас можам одма да ти го отстранам, ама сакам да дајме шанса. Бидете активни 6 месеци, ако не забремениш, јави се штом добиеш и ќе закажиме термин. Ако забремениш, после позитивен тест мери вредности на бета на секои 2 дена додека да се гледа сакус на ехо, за случајно ако има вонматерична да фатиш навреме'. И така и би, забременив точно по 6 месеци од консултацијата кај него. Уште една мака е шо кај мене поактивен е јајникот од кај хидросалпинксот. За самата процедура за хсг и јас имам лошо искуство, а на друго место правев. Не од самата процедура, туку од односот. Ни мене никој ништо не ми објасни, ми се чини сите само како цифра нѐ гледаат. Добро не сите, ама повеќето. Мајка ми кај Науме одеше мноооогу одамна, јас малечка бев. Имаше со градата проблем, кој Науме ѝ го среди после години безуспешни терапии од доктори специјалисти. Знам еднаш ме носеа и мене, се чекаше со саати за да влезеш кај него. Куп луѓе со мака одеа таму.
Што ти рекоа? Ваљда си имала само здебелен ендометриум. Кога бетата е накај 1.200-1.500 веќе може да се види мал сакус. Зависи и од ехото и од докторот.
Се гледаше ептен мала точка како со маркер нацртана, па затоа испитав бета да видиме дали се зголемува. Утре пак преку ехо. Конкретно само ми кажаа вака е во ред што се гледа, да проверам бета.