Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Мислење за прогестерон 31 на 21/22ри ден од циклус? Некако многу нели е? Знам треба над 10 да е за овулација ако настапила, ама 30?
    Минатиот циклус ми беше 15-16.

2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Не е многу. Супер си е, значи настапила овулација. Ајде стискам палци да биде месецов :inlove:

На splendor, Blondie715, IronLady и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Според референтните сум на средина на лутеална фаза, како што можам да протумачам.... Така?

IMG_20220608_173105.jpg

На Ceneva и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Така :)

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Епа добро сега ми е јасно. Отприлика ист ми е резултат на 21ви ден како минатиот циклус. На претходниот резултат мерна единица била ng/ml, а сега во Авицена nmol/L.
    Збунувачки е ова со различните мерни единици.

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.367
    Кога е најсоодветно да се провери Прогестерон кај долги циклуси (35-6 дена)? Нели дека ич не се замарам месецов, чисто од радозналост. :drunk: :D

7. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Идни мамички сакам со вас да го споделам моето искуство. Со мажми 6 години сме во обиди за бебче во јануари месец почнав да пиам чај arabesca genitals после една недела останав бремена но за жал завршив на киретажа не се гледаше плод како празен сакус да беше. Поминаа 3 циклуса од тогаш правев пап и микробиолошки се е чисто и од овој месец сме со нови обиди и почнав чајот пак да го пиам. Се надевам на две цртки повторно да ги видам. Овој чај што го пијам не се продава по аптеки само преку нет се нарачува имаат страна слободно можете да ја побарате и да прочитате искуства чајот е за многу работи а може и мажите да го пијат. Се извинавам на долгиот пост ама се надевам дека на некоја од вас ке и помогне а доколку има некоја што го пробала нека напише искуство за него.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    I jas sum so takov ciklus, jas ne sum go proverila vo taa faza, ako sakas i si radoznala smetaj po edna nedela od ovulacija. Ama jas bi ti rekla da ne se zamaras ^_^

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Nie veke proucivme so @Bella_Stella ... Na net veli edna nedela pred terminot za dobivanje na menstruacija se ispituva progesteron. I jas mislev deka e edna nedela po ovulacija ama ne. I sega kaj tie so neredovni ciklusi malku potesko da se odredi koga treba da se ispita.

Прикачени фајлови:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Mi stignaa rezultatite na tret den od ciklus za hormonite. Da napomenam so pcos sum. Mislenje? Po moe dobri se samo sto ja imam pak inverzijata pomegu fsh i lh drugi hormoni mirni

Прикачени фајлови:

На DaisyDoo и elenaklasik им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.367
    Баш за да видам дали сум имала овулација сакам да го проверам. Ќе видам што ќе решам, може ќе го проверам 7 дена пред очекувана менструација. Не се замарам премногу, чисто да видам што се дешава со телово. :)

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Дали стварно само на клиника сега може да се прави спермограм? По приварниве им забраниле.
    Му рекла таа на мм демек нека ви даде гинекологот на сопругата упат за на клиника. Е како бе мој гинеколог него да му дава....
    Првиот пат правевме на клиника спермограм и искрено не бев задоволна, чекај за термин, таму гужви, 3 саати чекај у ред(среќа врски)
    Па после правевме во авицина, ама сега еве демек забрането им било(сонлаб). Стварно ли? Дали ова значи дека и за ова ќе се влечеме со месеци, прво тррмин за уролог,па за микробиологија, па резултати...

13. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Првпат слушам за ова. Скоро се јавував кај Органџиски да закажам на маж, се' во ред си беше ми закажаа. Морав да откажам од икс причини, ама не ми спомнаа вакво нешто.
    Ајде ќе подели некој друг акл можеби.

@Bella_Stella Бела, минатиот месец јас си темпирав 7 дена пред менструација, ама ми дојде за 6 дена откако испитав. Си го имам во предвид како валиден резултат. Белки толерираат ден-два, и со редовен и со нередовен и со долг и краток не можеш да предвидеш ептен најточно.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Во систина демек или клиника, по приватниве лаборатории не.

15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.367
    Мислам дека не е грешка ако е покасно испитан, проблем е ако е порано од 7 дена пред следна менструација пошто може да даде неверодостоен резултат.

16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.865
    Скоро еден познаник испитуваше спермограм кај Огранџиски, мислам нема врска може и на приватно.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Ја појма немам каде е... Толку се напнувам вака...
    Абе нерви ми се споија од сабајле.
    Пред 5 години немавме ваков проблем. Отиде директ во авицина остави примерок и тоа беше се.

18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Јасно. Ако е 35-6 дена циклусот, јас би испитала на 29ти или 30ти, ако се толерира мало доцнење повеќе отколку подранување. И ако би имала можност, елан, нерви и друго, би отишла отпосле и на ехо да се види дали има жолто тело.
    Така јас направив минатиот месец (неплански беше, во план беше само прогестеронот да се испита, а не и ехото) ама така ми се потврди овулацијата. Прашував и овде по темите и членки ми потврдија дека тој прогестерон и дополнително жолтото тело со сигурност се резултат на овулација.

Јас би отишла и на ехо деновиве ама матичната ми ја нема, а нејзината замена има еднодимензионално ехо.

19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    12.144
    Според мене се ок, и според референтните вредноси. Еве нека потврдат и другиве членки.

20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Ти кажав јас, да ги имам овие ќе бидам задоволна :)