Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Здраво на сите и Среќна Нова 2014 :) ме немаше некое време на форумот па посакувам на сите што чекаме 2цртки во Новата што поскоро да се случи тоа...а тие што веќе ги добија со лесно нека им е...ајде сега морам да се вратам назад да прочитам некој пост за да бидам во тек ;) :*

2. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    јас пред неколку години исто така си проверував хормони, тогаш бев кај друг гинеколог и тој ми рече да ги проверам на 3 ден од менстурација, ама неможам повеке да чекам морам да превземам нешто, ти каде ги проверуваше хормоните и колку плаќаше за тоа? Во плодност ми рекоја дека ќе кошта околу 3000 ден... да помине празникот и морам да одам ...

Женски и јас да се вклучам, по што и јас го минав истото испитување. Бев во Плодност пред некој месец кај др Кристинка и по нејзина препорака испитував хормонален статус на трет ден од менструација... Рече дека тоа е периодот кога најдобро се проверува хормоналната состојба кај жената која сака да забремени.
    А дека се правело истото испитување без да имаш добиено, не сум слушнала, или пак му треба на гинекологот за некои други показатели, следење на циклус или што знам...

ПС- Среќни празници, за многу години да се и Бог да не благослови со по една рожба :inlove:

3. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    јас проверував хормони во битола во уредот за 80 денари со упат...Иначе проверувам и јас бидејќи не можам да забременам..слушнав и јас дека требало на одредени денови, али кога го прашав докторот ми рече дека нема врска тоа, бидејќи мене ми беше покачен пролактинот, а за други хормони не знам најточно како и што треба...Јас немам ништо против плодност, ама цените му се безсмислени превисоки...А др. кристинка е една од најдобрите...

пс - Христос се роди, за многу години...Господ да не радува сите со по две три бебчиња, крај да не можеме да им најдеме хехех позз до ситее...

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Здраво девојки... Среќни празници, дај Боже што поскоро сите да се радуваме за бебче! :)
    Јас еве веќе осум месеци се мачам и незнам дали ќе успеам овој месец! Во март, минатата год имав спонтан во 6-та недела, паузиравме 3 месеци и еве веќе ова е осми месец ама ништо! Секогаш ми иде на 28 дена, ама последниве два месеци ми каснеше 3 дена! и сега некако сум збунета и со плодните денови, и незнам кога точно треба да добијам! Најверојатно околу 12-13 овој месец, ама ќе видиме! Имам болку во долниот дел од стомакот, вчера дури беа јаки исто како да имам добиено... ама за кратко прекинаа :worried: од симптоми баш и незнам што имам, само знам дека многу ми се спие, по цел ден ми се спие... болки во градите незнам дали имам, или само си правам филм дека ме болат :worried: и исто имам проблем со одењето во вц :^) Ајде пуштајте среќа да се фатило овој месец... мислам дека ќе се преродам кога ќе видам две цртки :D
    Поздрав до сите вас :inlove: :*

5. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    мамичкиии денес дојде долгоочекуваниот ден,претходната недела не се гледаше на ехо ништо,и додека дојде среда душа ми излезе,денес можам да се пофалам со позитивно има бебуш и тоа 6-та недела,само докторката ми рече дека имам некоја водена циста на левиот јајник и сега малце тоа ме загрижи,а ми рече може сама ке се повлече.и ако знае некој да ми каже нормално ли е бело прање и болки во стомакот.многу сме срекни денессс поздрав и на сите што сакаат бебуш да си добијат

На anggell, Agrona, Lori-30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Ајде купи тест па израдувај не!

7. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Честитки, дај боже со лесно да ти помине бременоста!

На fernandez му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Честитки уште еднаш и со лесно да си ја износиш бременоста. Јас колку што имам слушнато дека водената циста пука сама со некои апчиња или вагиналетки не сум сигурна, но така имам само слушнато и дека не е ништо страшно. Така што, уживај во бременоста и редовни контроли имај консултација со гинеколог околу цистата и бременоста и се ќе биде во најдобар ред. ;) Поздрав ! :hai:

Лаура среќно стискаме палци да се фатило овој месец и оваа година исто така да биде плодна како изминатата. :$

На AnichkaLeo и fernandez им се допаѓа ова.
  9. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Инаку јас одам утре да проверам седиментација, па да видиме како е. :hug:

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Христос се роди!!! Нека ни е за многу години овој убав празник, па да не благослови господ и нас со едно убаво бебенце!!!
    Инаку мене денес ми е 28 ден од добивањето, на 14 правев трета инсеминација, и искрено очекував да добијам уште вчера, ама нема и денес, само нешто како бело прање... Страв ми е од разочарување, тест сеуште немам направено, мислите ли дека е рано? Обично добивав на 26, 27 ден, никогаш не ми доцни... ке почекам уште денес и утре (ако не добијам) правам тест, само незнам дали ќе покаже на еден ден доцнење?леле... дај боже да биде, ама страв ми е дека ќе добијам :devil: а симптоми како и обично немам никакви

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    честитки за новите бремени,со лесно и убаво.
    За ситр други само напред,нема откажување само напред,радости и за вас наскоро.

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    лелее дај Бозе да успеало, да се израдувас, да ставис крај на разочарувањата...ти ја пустам сета срека и чекаме резултат да писес :inlove:

13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Мене ми имаа речено на точно 14 од инсеминацијата да правам тест, ама преку крв. Не е прерано утре да го направиш. Со среќа! Мене четвртата инсеминација ми беше среќна :)

14. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Fernandez честитки, имај лесна бременост ќе бидиш прекрасна мајка- претчувствувам...и повлекувај нога за нас останатите :)
    LusySkyDiamonds и Волшебна-- и јас ви праќам среќа цела вреќа да не израдувате и вие па полека да се шири заразата- БЕБЕ до БеБе на Фемина Форумки :rofl:

Бакнежи за сите вас...
    :up:

На fernandez му/ѝ се допаѓа ова.
  15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Јас бев на преглед после два позитивни теста - и испаѓа дека во меѓувреме ја снемало бременоста ;( Докторот виде ендометриум здебелен како за почеток, но не можеше плодот да го види - и повторениот бета хцг тест беше пренизок (а сега и домашниот). Целата моја радост траеше недела дена :(

16. vesnickaaa

vesnickaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, одлучивме да имаме бебе, пред да забременам сакам да ги направам сите потребни анализи. Кои анализи се препорачливи пред забременување од ваше искуство?

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Среќни празници Феминки и честитки за сите нови труднички. Мене и овој месец ме прескокна среќата. Чувствувам дека ќе експлодирам, само една коса црта имам на лицето - едноставно глумам лудило,не можам стварно веќе не се издржува, па си мислам што сум згрешила толку на овој Бог, што не ми дозволува само малку среќа, зар барам многу. А
    и тој молчи, ги видол улошките во купатило и нема што да праша јасно му е се, потиштени сме во себе, затворени, не зборуваме веќе на таа тема, а знам дека го убива и него и мене. Молчиме, се надеваме секој месец. Само си планирам, фантазирам, и уп карпа, црнило, болка и само болка. Болката ме убива, сакам да плачам, а не можам, луѓе се чувствувам УЖАСНОООООО. :punch: :sweat: :'( :'(

18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Кога ве читам,срце ми се пара...
    Ретко ви пишувам но редовно ве читам и со секоја бремена женичка подееднакво се радувам
    Ви посакувам на сите две цртки
    И јас чекав бебуле(второ) година ипол и мислев со едно ќе останам ,кога се откажав бидна
    Да ве потцетам не се одалечувајте од саканите,водете љубов ,така ќе има плод таа љубов
    Од нервози неможеме да останеме ,се е психа
    Ајде ви пуштам среќичка :*
    Бог нека ве благослови и издрадува

На eci85, vodolija123, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Заљубена, колку долго веќе чекате бебе? не очајувај, со тебе сум и јас, истото го мислам и чувствувам во себе, скрсена од очај ама немоќна за да направам било сто! и пет вестачки оплодувања минав и еднас забременив и спонтан и ете не ми е судено а насекаде околу мене само бебиња :( ама пак ке речам надезта останува , мора да се надеваме и да чекаме, некој чека малку некој многу, ете ние сме од тие сто предолго чекаат ама тоа е зивотот! Не си сама мила, и јас сум со тебе ќе се тесиме, има тука и други сто чекаат долго, заедно сме посилни, слободно писувај така половина мака е проголтана стом се дели со другите! ајде ке се насмееме и ние еднас од срце кога ке видиме две цртки :inlove:

а Дарси за тебе бас ми е криво, подобро да не се случува таква кратка радост....ајде главата горе ин заедно сме посилни, кога успеаја Слими, Дјул и некои други, ке успееме и ние :inlove:

На zalosna и SimonaTino им се допаѓа ова.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    незнам што да мислам, сабајле направив тест за бременост излезе 1 линија, негативен, а сеуште немам добиено... само ме измачува, инсеминацијата ми беше на 25 декември, до денес 16 ден, 29 ден од циклусот, а никогаш ми нема каснето.. можно ли е тестот да е лажно негативен? (шур чек беше) или воопшто да немам надеж ;(