Може ли да се забремени 9 дена пред период и кога да се направи тест пошто на 15ти треба да добијам, а ако не добијам нема да се поминати 14 дена после однос за тест, ќе покаже ли точен резултат?
Mоже. Јас 2-3 дена пред циклус останав. Треба да поминат 14 дена од однос за тест ако во меѓувреме не добиеш.
Здраво девојки во саботата ја примив инекцијата а вчера правев инсеминација пред да ја направиме фолиkулите уште не беа пукнати имав два и супер задебелен ендометриум пошто секоја овулација имам болки во јајници т.с ја сеќавам а тоа ми се случи утрово сакав да ве прашам има ли надеж бидејќи вчера првевеме инсеминација и денес по се изгледа ми пукнаа .... Се извинувам на долгиот пост но прва ми е сакам некој даа ми сподели некое искуство
Imajte odnosi deneska cel den koga pravev ja inseminacii postojano imavme , po preporaka od doktorot sekako
Месецов не успеавме.. Пиев прв пат Кломифен убаво си пукна фоликул, но ништо. Денес добив. Се разочарав максимум. Матичната ми рече уште месецов кломифен после се прави пауза. Не знам млади сме ама веќе 2 години се мачиме
Разочарувачки е да, ама не можеш ништо да смениш кога не е до тебе. Јас претходниот пат забременив од прва стимулација, сега ете нејќе, минатиот месец беше безуспешен.. Јас паузирам од Кломифен месецов, а можеби и следниот ќе паузирам ако не биде во меѓувреме. Партнерот има ли правено спермограм?
Не ме сфаќај погрешно, ама пожелно е да направи. Во случај да има проблем кај него, залудно ги трошите јајниците. Истото важи и за проверка на јајцеводите. Јас не ги проверив првиот пат, ама сега ако подолго немам успех секако планирам.
За канали ми рече со висока седиментација никој нема да ми испита и тоа ме мачи, а спермограм може да испитаме, само не знам каде ми препорача во систинљ или во њу борн
Можеш Систина, јас немам искуство. Маж ми испитуваше тука кај што живееме. А за канали да, и јас знам дека треба седиментација под 10. Ама мора да има некој начин да се среди тоа. Најдобро е да си прашаш во Систина ако планираш да правиш таму.
Мене цел живот седиментација над 20 ми е никогаш не ми паѓа.... со матичниот доктор зборев, вика другата крвна слика ти е океј тоа неможеме да го спуштиме. Не знам морам со интернист да зборам можеби
Според мене најдобро е да збориш со доктор што би ти ја правел постапката. Сигурно не си единствена што има повисока седиментација, мора да има решение.
@ZlatnoRipce , здраво, како си? Ќе сакаш да ми пишеш како е редот за пиење бисерок? По завршување на менструација до наредна?
Ne gi razbiram ponekogas doktorive stvarno. Kako moze da se dade klomifen bez proverka na kanalite? OSOBENO koga stanuva zbor za pokacena sedimentacija. Stvarno nema smisla. Kaj se ide so klomifen so mozno zapuseni kanali? nc nc nc
Појма немам јас.... што ми кажа тоа праам. Веќе размислувам дали да побарам второ мислење, бидеќи еве можеби 2 година како не се пазиме