Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Тоа е приватна клиника?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Да, Маџунков работи и во Санте мислам ама моја нога таму не стапнува.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Vo strumica imat otvoreno poliklinika Martini se vika ima na fb strana ... Inaku da imat sorabotka so sante tamu vrsi operacii porodivanja hiseroskopii i se drugo sto uste ne mu e obezbedeno vo strumica. Inaku planirat da se sirat so invitro i takvi proceduri.

На SunnyGirl2, Звездичка30 и fana им се допаѓа ова.
  4. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Devojki da Ve prasam od kaj kupuvate dheas mikronizirana
    Ili dali nekoja od vas prodava
    Vi blagodaram :hug:

5. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    336
    Здраво драги феминки,

одамно ве читам ама само што се зачленив за и јас да го споделам со вас моето искуство. Во декември 2020 година останав трудна природно, мојата прва бременост, мојата прва среќа во животот. 7ма недела за жал не успеавме да слушнеме срцева акција, па ми предложија со апчиња да се исчистам.
    Додека бев трудна прележав ковид, па сите ми викаа дека од тоа ќе да е missed-от.
    Во јуни 2021 со првиот обид останав пак трудна. Имав доста страв дека ќе ми се случи истото, имајќи во предвид дека после првиот мисед не направив никакво испитување (пошо нели од ковид било).
    8ма недела пак имав мисед, овој пат морав киретажа. ;(
    Ми се сруши светот, ама морав да соберам сили и ги направив сите потребни испитувања: пап, брисеви, тромбофилија, хормони, хсг (за случајно да видат дали имам некој деформитет).
    По направените испитувања резултираше дека сум хомозигот на Мтхфр, Др. Јани ми препиша терапија за после позитивен тест, а во меѓувреме да земам метилирана фолна и б6.
    Од хсг испадна дека левата туба ми е затната, а десната докторот ми кажа дека била затната но успеал да ја направи проодна.
    Од ноември се обидувавме за бебе, никако не ни успеваше. Затоа се одлучив за уште една консултација со Др. Дракулевски кој ми ги гледаше снимките од направеното хсг и ми кажа: девојче ти не си кај мене, од ова што го гледам и двете туби ти се запушени и ќе мораш да одиш инвитро.
    Јас, двапати сум останала трудна од прва, јас која што имав друг проблем, т.е да ја задржам бременоста, сега ми се појави дополнителен проблем, да не можам да останам трудна природно.
    Закажав средба со специјалист за инвитро, и ми кажа дека хсг испитувањето не е толку сигурно, дека можно е и двете туби да ми се проодни ама така да се покаже на снимката. Ми кажа да се обидеме овие месеци природно, па ако не успеаме да закажеме лапароскопија, па после ќе видиме што како.
    Муабетот ми е, дали е можно хсг испитувањето да не покаже реална слика? Не ми се губи време, може е подобро да направам лапаро сега и да знам на што сум, затоа што секој поминат месец, секое добивање ми е се потешко и потешко.

Ве молам помогнете ми со ваши совети.
    Извинете на долгиот пост, ама морав.

На Bebence29, Kateruna, SunnyGirl2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.791
    Допаѓања:
    145.333
    Да, хсг не е реалната слика. За тоа само лапаро. А ти штом два пати остануваш бремена, не верувам да имаш проблем со проодност.

На SunnyGirl2 и fana им се допаѓа ова.
  7. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    336
    Дај Боже да е така, и докторот што бев да се консултирам за инвитро тоа ми го кажа, ама сепак и муабетот на Дракулевски ми држи вода затоа што еве колку месеци не останувам, а порано одма останував трудна.

Е сега за лапаро, дали можеби знаеш дали може да се има штетни последици од правење лапаро?

И дали некој знае од што можат да ми бидат затнати тубите? Од киретажа? Пошо од брисот и папот што ги направив после абортусот испадна дека сум чиста, немав никаква инфекција/бактерија.

Ви благодарам однапред

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.791
    Допаѓања:
    145.333
    Немаш штета од лапаро.
    Дај си време. До септ - окт, па после размислувај за лапаро.
    Нема правила со тоа како си останала бремена прв пат, и потоа. Дека мора да биде исто.

На Dzoka и fana им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    22.897
    Не мора да значи дека си останала два пати природно и дека каналите се проодни сега.
    Од се може да дојде до запушување.
    Лапаро ќе ти помогне, неможе да одмогне.
    И да треба да идеш ин витро ќе идеш. Ни прва ни последна.
    За се има решение. Болката на секое добивање ти ја разбирам зашто истото го поминувам, ама само цврсто и храбро низ битката.
    Какви се случаеви низ блиски сум видела, а останале бремени , си се тешам и бодрам дека за секој има среќа во животот.

На Dzoka и Suze18992 им се допаѓа ова.
  10. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    336

Кога немав проблем со забременување, ама имав мисед, сите ми викаа: “абе ајде треба да бидеш среќна што барем можеш да затрудниш, знаеш колку жени има што никогсш не можат да останат трудни? “
    Од болката што ја чувствував во тој момент знам дека еднаш збеснав и и кажав на една моја блиска: “па што ќе ми е да затруднам ако не можам да ја задржам бременоста? Вака боље да не затруднам.”

Е сега, кога ми го кажа Дракулевски тоа што ми го кажа, нормално бев во шок, ама после си размислував и си викав: добро е, треба да бидам среќна што сепак има решение, макар и со инвитро, пошо што ако нареден преглед ми викаат извини ама инвитро не ти помага.

Затоа, знам и свесна сум дека од лошо има и полошо.

Не знам со каков проблем се соочуваш ти, но ти посакувам што побрзо да си ги видиш твоите две цртки :l:

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Laparo npemoze da ti steti samo moze da ti pomogne ... Jas laparoskopski se imam praveno operacija na zolcka i za edna nedela si ko nova, sega za jajnici matka neznam kolku dupcinja ke imas ama sakam da ti kazam ne e tezok operativen zafat. Neznam so dijagnosticka histeroskopija dali moze da se proverat kanali jas sakam toa da se rasprasam. Znam deka matka ubavo mozat da ja vidat ama za kanali ne sum zapoznaena, zosto hsg i ne e bas sigurna metoda, a sakam da si gi proveram kanalite. Taka da ako nekoj ima da ni odgovori dali toa moze so dijagnosticka histeroskopija mislam deka i tebe bi ti znacelo.

12. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    336
    :l:
    Секако. Секое искуство или совет е повеќе од добредојден :l:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    22.897
    Од муабети од други бегај, па колку сака и да се блиски.
    Да јас имам роднина која преку 10 пати остануваше бремена и постојано спонтани. Она спонтани и во 5-6 месец имаше. Еве сега има џамбас по дома.
    И на неа да и се обратам па остануваш бе? Да земе и да ме тресне од земја.
    Ретко кој е со осет и внимава на некои работи пред да каже.
    Мене ми е смачено од за мене небитни луѓе и роднини што ми коментираат ајде што чекаш, што се чувате до свадба, сега се раѓаат деца не по стари години, зашто не правиш она или ова, или најтешко ми падна кога добив коментар ај ти од кај знаеш не си мајка/не си родила.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    И јас сум со две неуспешни бремености во шест месеци. Мене матичната ми викаше "ич да не се секираш, си остануваш трудна" добро викам тоа значи дека ќе останувам трудна секои три месеци? Ааа не не ќе го најдеме проблемот |(
    Немам искуство со лапаро. Кариотип дали имате направено? Тоа ми го посочија како најбитно во врска со неуспешните бремености.

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    336
    [
    Жал ми е за твоите загуби ;(
    Не, кариотип немаме, матичната ми кажа дека немало потреба, што знам :o особено кога ги добив резултати дека сум хомозигот на мтхфр, ми кажа многу веројатно од тоа ми биле неуспешните бремености. Ама па сега ова со јајцеводите многу ме мачи што не знам на што сум

16. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Jas imav visoka sedimentacija mi varirase od 20 do 25 piev vibramicin i pancef ne se slimna, vo tolovski ne sakaa da gi proverat so visoka sedimentacija. Pravev pap test i mikrobioloski brisevi tie bea uredni i vo sistina proveruvav so konsultacija na doktor od remedika

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Na instagram ili na facebook pronajdija stranata arabesca genitals. 1 kutija e 1500 den vo nea ima da se pie za 30 dena. Ne se pie samo za vreme na ciklus ili ako si doilka

На alexsandraa и Cecko85 им се допаѓа ова.
  18. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Јас пред 1 година испитував канали кои се покажаа уредни. Во октомври морав да правам лапараскопија имав миоми на матка и циста на лев јајник, докторот ми рече ке правиме и хистероскопија ке ги провериме подетално каналите. Се се заврши уредно и каналите беа проодни. За 2 недели бев како нова имав само три дупчиња. Во јануари месец останав бремена ама завршив на киретажа не се гледаше плод како празно кесе беше. После првиот циклус од киретажата правев пап и микробиолошки. А после третиот циклус мојот матичен ме прати да проверам диди мери малце се покачани и пијам аспирин ми рече да си земам и металирана фолна со б12. Сега сме во нови обиди па се надевам на нови две цртки. Морам да кажам дека и за првиот пат кога останав бремена пиев чај arabesca genetals и сега почнав пак да го пиам тоа е како чај од билки за женско здравје а може и мажи да го пијат

На Tammsy и Ceneva им се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    8.460
    Znaci so histeroskopija moze da se vidat kanalite (jajcevodite) ? Malku ne sum zapoznaena so toa

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ne, so histeroskopija se gleda strukturata na vnatresnostata na matkata. Kanalite samo so laparaskopija se gledat ili hsg snminka.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.