1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    Taka mislev i jas ama ne bev sigurna. Sepak ke treba hsg iako ne e mnogu sigurna metoda. Laparo ne mi se pravi za taa rabota.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ne ne, laparo nema ni doktorot da prifati da ti pravi samo za kanalite. Sepak ne e lesna procedura laparaskopijata. Kako za pocekot, hsg isto moze da ti pomogne za odgovor. Samo neka ti go procita posle nekoj dobar doktor.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    Znam deka ne e ednostavna procedura imam praveno laparoskopiska operacija na zolcka. Taka da toa mi e mnogu jasno kako odi. Fala na drugite informacii

4. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    336
    Гледам дека си поупатена па ако може да ми кажеш нешто. Кога ми кажа Дракулевски дека ми се затнати двете туби, го прашав дали може некако да се интервенира. Неговиот одговор беше дека порано се правела таква интервенција ама нема многу успех и истото може да влијае лошо на репродуктивните органи. Од другс страна па другиот доктор ми ја спомна лапароскопијата како опција за отварање на каналите (доколку било тоа можно, во зависнот каде се запушени).
    Па сега сум збунета и затоа прашувам дали лапароскопија може да предизвика штета, или можеби Дракулевски ми кажувал за некоја друга интервенција.

Ако има некој тука што правела лапароскопија за отварање на каналите, ве молам споделете искуства

5. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Kako za prvo, naj strucen covek za vakvi problematiki e mojot doktor Gigor Dimitrov od Remedika. Nema podobar od nego i nemoj da izgubis vreme idi direktno zakazi termin. On ti kazuva spored izvestajot i hsg snimkite, dali vredi da napravis laparaskopija ili ne.
    Laparaskopija e invazivna procedura, ne e bas ednostavna, ama se koristi za otvoranje na kanalite. Ako ima prostor da se izvrsi toa normalno. Toa doktorot odlucuva. Ima slucaji koga vo operacija(laparaskopija) ako doktorot utvrduva deka ne moze da se napravi nisto za niv, gi zatvora ili gi izvadi. Sve e negova procenka.
    Ama pak ti kazuvam, treba dobar strucnjak da bide. Zatoa toplo ti go preporacuvam Dimitrov

На IRBBB, Mariza85 и Dzoka им се допаѓа ова.
  6. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Јас имам правено лапаро. Од тоа што изгуглав а и со разговор со др неможе да има оштетување или некоја пречка на репрудуктивни органи туку напрогив може да помогне доколку има некој здраствен проблем. Како што ти кажа @Kolumna за Димитров и јас го споделувам истото за дијагностичар и хирург навистина е врв( баба ми ја оперираше на 84 год а мене со 2 мин преглед ми потврди дијагноза што други се мислеа дали е или не)

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Littlegirli

Littlegirli Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    И кај мене исто на хсг покажа дека десната туба ми е затната и дека имам хидросалпингс, но потоа со лапаро се утврди дека ништо од тоа не е точно.

На Dzoka и Minnna им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.942
    Допаѓања:
    110.281
    Ај да прашам од пуста радозналост. Една моја познаничка оди на испитувања, има направено сва и свашта, досега матичниот гинеколог ехо и нема направено за овие 6м и више како тераат испитувања, само резултати гледа, зар не е тоа малку чудно? Чисто ме интересира ваши размислувања? Не е битно кој гинеколог, ме интересира што мислите вие. Она отишла на друго место на ехо, ама ова матичен те пушта на хормони, хсг, ти дава куп работи да провериш а на ехо не те гледа. Прокрварела среде циклус и рекол ај ќе видиме следен месец како ќе биде.

9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да си го смени гинекологот под итно.

На AngelOfArh и Ceneva им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.694
    Допаѓања:
    21.365
    Секако дека не е нормално. Пред да се дадат испитувања или кога ќе се дадат треба да се провери и состојба на јајници/матка. Да си го смени гинекологот.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    336
    А некој знае колку кошта лапаро во приватниве болници?

12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Има ли некој искуство со Сексовит, и колку биле ефикасни?

13. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Мене во ремедика во октомври ме кошташе 27 000 ден. А дали е сеуште иста цена незнам

14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.864
    Маж ми пиеше сексовит и други витамини, останав бремена а дали од него не знам точно.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    И мене двете туби ми беа затнати, кога отидов со снимката кај Толовски ми рече ич не се мачи да ти нудат разни решенија да се мачиш немаш шанса за природно оди си одма на ин витро. Кај 100 доктори бев на консултации (Њу борн, Ре медика, ГАК) .. на крај се одлучив за Тофоски и направив лапаро кај него каде што ми беа отпушени двата канали и ми рече 100% природно ќе останеш бремена (не ми се веруваше). Во меѓувреме од стрес ми се покачи пролактинот па го спуштивме со терапија и останав природно бремена, сега имам бебе од 10 месеци :)
    Пробај да стигнеш до Тофоски да ти ги види резултатите и да те посоветува што понатаму.
    Со среќа :*

На Nikol29, Viktorijaaa5, lia22 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    2.481
    Od  Ti go preporacuvam Dr Tofoski. Covek e vrv. Pojdi si napravi si kosultacija so nego. Uspea, da mi ja koregira matkata koja mi bese vo forma na T bukvata I hidrosalpingot na ednata tuba.

На Dzoka и Suze18992 им се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Лапароскопија Хетероскопија што е разлика?

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    8.460
    Laparoskopija e hirurska procedura vo koja se pravat tri mali dupcinja niz koi se voveduva kamera i instrumenti i na toj nacin hirurgot ima ubava preglednost na matkata i jajnicite. A dodeka vo histeroskopijata se voveduva kamera preku grloto na matkata i samo moze da ja vidi matkata vo kakva sostojba e. I dvete se izveduvaat so opsta anestezija.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Littlegirli

Littlegirli Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    И јас ти го препорачувам Д-р Тофовски на гак, за мене е најдобар … лапаро/хистеро на гак е 2700.

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    • Contains natural tocopherols with antioxidant properties that may lower prolactin up to 70%.
    • Has nutrients and plant extracts that act synergistically to help inhibit prolactin.
    • Helps to fight the issues associated with excess prolactin, without causing the side-effects of some pharmaceutical products.
    Ги најдов овие на Амазон сега случајно, сестра ми си доаѓа за помалку од месец дена па и реков да ми ги донесе бидејки прочитав убави искуства со нив, инаку пишува дека се на природна база па мислам немам штета ако ги пробам и нив.

Прикачени фајлови:

На Littlegirli му/ѝ се допаѓа ова.