Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Дај Боже да си!
    Посакувам да сум безгрижна како Циганките на улица. Со 5-6 деца во рака, гајле немаат секое летенце детенце. А не ние, само мисли, ова ќе биде, она ќе биде, што ако не биде???Аман веќе...Многу сме информирани, се и сешто знаеме, со 1 000 000 работи сме оптоварени и не сака да се фати за инает. Дај да не мислиме на тоа, да не мислиме на работа, на пар,и на здравје, удри бригу на весеље и можда ќе се фати побрзо. Ве гушкам сите и годинава сакам промени :*

На makedonkamak, eli25, Zaljubena111 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    здраво на сите најпрво среќни празници.....долго време ве читам а никогаш не сум пишувала на некоја тема но овој пат имам толку многу прашања многу одговори и не знам во која тема да пишувам и во кој одговор да се пронајдам.....имам 24години во врска сум 9години во заедничко живеење 2години а во брак 5месеци....до октомври месец имавме заштитени односи со мојот сопруг па решивме дека време е да се обидеме да станеме родители. И навистина наредната менстр. ми доцнеше 10дена кога направив тест кој покажа две цртички, за наредните денови да направам уште 2 др тестови кои ми го дадоја истиот резултат. Наредно имав во план да одам за 3до4 дена на гинеколог кога две дена пред тоа јас прокрварев и веднаш отидов во болница да ме прегледа доктор (мојот матичен беше надвор од градот). По реакцијата на докторот сватив дека нешто не е во ред ми рече дека не гледа плод во матката и дека се сомнева на вонматерична бременост и направив крвна анализа и навистина бхцг беше позитивен но со ниски вредности, бидејки немав болки ме пуштија дома но во меѓувреме после 4часа јас почнав повеќе да крварам и се вратив на болница каде ме примија и ме држеја 3 дена само со надгледување следење на бхцг која само се намалуваше. По мислење на првиот доктор што ме прими јас имав вонматерична бременост и циста во јајникот но без ников проблем дека сега ќе биде се во ред, од вториот доктор јас веќе сум имала нешто во матката но сега е празно и др се е во ред и накрај од мојот гинеколог матичен разбрав дека станувало збор за нормална бременост но тој не мозе да даде дијагноза бидејќи не ме прими првиот ден но неможе да биде против дијагнозата спонтан абортус што веќе ми ја напишаа и ми објасна дека нема циста во јајникот туку станува збор за заглавен фоликул ко би требало да пукне со самото крварење бидејќи уште го имав. На наредна контрола фоликулот не беше пукнат туку беше малку поголем и ми даде апчиња за да го исфрлам сега треба да одам на наредна контрола и ке знам дали успеало во тоа. Можеби многу одолговлачив со приказнава но ме интресира ваше мислење, искуство било што за сето ова и за спонтаниот, и за фоликулот бидејќи ми напомена докторот од фоликулот ке сум имала симптоми како за бременост стрес напнатост апетит и позотивен тест и доколку недај Боже не се исфрли ке се превземат други мерки бидејќи можело да дојде до несакани компликации...... чекам ваши одговори што поскоро и на сите ви посакувам да ви се исполнат вашите желби да станете мамички....поздрав

3. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Dobra vrcer devojki. Nesakav da gi razbivam ubavite postovi povrzani so boziknite praznici za da vi kazam ne ubava vest...tocno na bozik imav soobrakajna nesreka, za sreka ne sum premnogu povredena, no sepak ne se cuvstvuvam dobro. Nie sme bozikno cudo bidejki posledicite so ogled na okolnostite mozea da vidat katastrofalni. Sega sum doma... Sum preblagodarna sto sme zivi i zdravi...se prasuvam dali nekade zgresiv...zosto mene? Sega ke pauziram od se...moram da si ja smiram dusava prvo... Vi posakuvam ubavi praznici i Bog neka ve cuva site! Ke vi pisam za nekoj den, do togas vi ja pistam seta sreka na site vas :)

4. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    Девојки!!! Ми преостануваат уште 6 дена за кончно да се уверам дали сум бремена или не! се надевам и се молам за две цртки (сега за сега осекам само како градите да ми се потечени и мала болка)....Ми значи многу вашата поддршка.... Голем поздравдо сите и срекно! За неколку дена се надевам дека ке има што да ви напишам и израдувам! Срекно на сите вас!!!! :* :* :* :* :*

На GordanaL и vodolija123 им се допаѓа ова.
  5. flower12

flower12 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site jas sum nova na forumot,no veke nekoe vreme ve citam.So mm se obiduvavme da zabremenam 3-4 meseci i pred nekoj den otidov na genikolog bidejki mi docnese skoro edna nedela,dr me gledase na vaginalno eho i imase crna tocka golema okolu 2 mm i taa rece deka mozebi sum bremena,no napraviv test i se pokaza negativen,taa rece ako ne dobijam do narednata nedela da odam pak,dali nekoj imal slicen problem i dali nekoj ke moze da mi kaze nekoj sovet.Izvinete za latinicata no pisuvam od tel.So sreka na site koi sakaat da zabremenat,pozz

6. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33

Душичка, Цветина, мило ми е што слушам дека си позитивна и дека сте добри и благодарни на Бога. Сепак Ве чувал од полошо...Само тој што доживеал може да ве разбере како ви е, а јас сум преживеала исто- пред три години, ден пред Св. Никола...тешко е, болно е, иако физичките болки и повреди не се толку страшни, сепак душата е немирна и повеќе време и треба да се бори со последиците и сликите.
    Те поздравувам најмногу на светов, ти праќам сила да ја надминиш побрзо таа состојба и само да те охрабрам дека и тоа со време минува. Бидете благодарни за чудото што Бог ве чуваше и дека сигурно има причина што ве остави неповредени :)
    Дај Боже да Ве израдува со нешто што најмногу си сакате, по што од лошото ве спаси... А по лошото иде добро, нели?
    Позитивна мисла и се ќе се среди :*

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    душо, биди позитивна, господ не ве сакал толку рано, па ве сочувал... ајде биди среќна што сте живи и здрави, другото само по себе ќе си дојде, на божиќ господ ви го спасил животот, па да ве израдува и со едно бебенце... не мисли на ништо, едноставно оди во црква и запали свеќа, лошото поминало

8. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Можно е да си бремена секако
    Тестовите не се точни 100%
    Испитај си преку крв и сигурно ќе знаеш

9. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Здраво на сите!Постојано ве следам но прв пат пишувам. Очајна сум :( . Со сопругот заедно сме 14 години од кои 1 година и 6 месеци во брак. Повеќе од една година се обидуваме да имаме бебенце ама ништо не се случува. Бевме на прегледи и двајцата, кај мене се беше во ред а додека на спермограмот се покажа дека подвижноста е мала околу 40%. Му препишаа некои апчиња и требаше да ги зема 3 месеци па после пак на контрола сега поминуваат месециве ама пак ништо. Сега само што се израдував дека има нешто денес ми дојде :( и пак ништо. Па ве молам доколку некој има вакво искуство да ми кажекоја е следната фаза што треба да се направи понатаму. Благодарам.

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    За поспори сперматозоиди се препорачува инсеминација, мислам дека тоа е наредниот чекор. Со среќа!

11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Ne se razocaruvaj, nie se obiduvame skoro 3 godini, kaj mene e vo red ama mm imase losi spermogrami, piese terapija ama nemase efekt. Posledniot spermogram bese katastrofa samo 20% podvizni, nevideno razocaruvanje, recisi se otkazavme, slabo bevme aktivni, a vo dekemvri gi utnavme I plodnite denovi, veke ne ni Bea vazni. Ovoj mesec trebase da dobijam na 7 ama ne dobiv I denes napraviv test, pokaza bleda vtora crticka. Seuste ne mi e potvrdena bremenost no se nadevam deka toa znaci ovaa bleda crticka :)
    Na krajot na kraistata za bremenost e potrebna silna zelba I samo eden spermatozoid vo pravo vreme :) Srekno

На anggell, StEfAnIjA-84, ecapereca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. flower12

flower12 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Fala za odgovorot,ke ispitam preku krv pa ke vidime,se nadevam deka ovoj mesec ke bidam bremena,dali nekoj moze da mi kaze kolku cini test preku krv,pozz

13. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Jas lani pravev krvna slika so plavi kartoni I pobarav vo edno I bremenost da proverat I mislam deka mi naplatija plus 100 denari, prasaj kaj maticniot I na tel ke ti kaze. So sreka!

На flower12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Во Авицена тест што ќе покаже позитивно/негативно е 300 денари

На flower12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас полека добивам, тестот сепак бил точен, само незнам зошто ми каснеше 4 дена, да ме измачува, ;( и да ми потврди дека немам срека веке ненам што да мислам, знаев дека ќе добијам, ама сепак имав некаква надеж, таа е, ајде барем другите да се израдуваат кога јас неможам

16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Знам како е, јас уште не можам да не плачам повремено...

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки процитајте го ова мозеби некому ке помогне!!! Со лос спермограм не значи дека немозе да се успее, мене докторот ми рече дека мозе да залута само еден добар сперматозоид и да се успее, мегутоа тоа е како да чекас да добиес на лото! мозеби утре ке се добиес а мозес и да чекас со години и нисто да не биде! Јас исто бев очајна кога дознавме за лос спермограм и ресивме да ја откриеме причината за тоа! отидовме на уролог по препорака на гинекологот и таму на маз ами му правеа ехо и др испитувања! откривùме дека во едниот тестис има разгранета вена(која маз ми виде на интернет потоа дека голем процент на маски ја имаат)и таа вена пумпа многу крв, крвта е топла и во исто време ги загревва и убива сперматозоидите, ги онеспособува за понатака! така да направивме операција и за веќе 6месеци добивме подобрување, после 9месеци повторно направивме спермограм и усте подобрување така да еве сега имаме скоро нормален спермограм! да напоменам дека после 6тиот месец ја останав бремена а не очекував засто нели мислев дека немоземе, само имав спонтан! друго несто, маз ми цело време пие витамински таблети кои јас сам ги купив во аптека, тие се на основа на цинк и селениум и плус др витамини содрзат ама во мала мера! цинкот е многу вазен! ^побарајте сами во аптека и нека пијат мазите! ете тоа е мојот пример! сега се обидуваме и чекаме, и се надевам набргу ке успееме! се извинувам за долгиов пост, на сите ви посакувам исто сто и себеси побргу да се израдуваме на бременост :inlove:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Еве и јас денеска добив... ден порано и тоа! :( ова беше 8-ми месец кај што пробуваме и пак ништо :(
    Незнам кога е најсоодветно да почнеме со испитувања и за двајцата?!? Ајде посочете ме , јас се разочарав денес и се и сешто ми се врти во главата... После спонтаниот лани во март, си мислам дека повеќе можеби не ќе можам да останам бремена.... ;(

19. vodolija123

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    laura87 не се разочарувај во ваков сличен случај се наоѓаше и една моја другарка.....по мое јас мислам дека многу многу влијае психата. Во нејзиниов случај 1година само на тоа мислеше секој месец со тестови со симптоми....јас знам дека секој го сака тоа како и јас и сите други да ги видиме нашите 2 цртички (доколку го прочита мојот случај) но се е Божја работа затоа како што и другарками го прифати мојот совет доколку мислиш дека ке ти помогнам прифати го. Само опуштено биди оптимист се во свое време. Ќе дојде и таа среќа само олабависе. И другарками сега си има синче 9месеци дај Боже ти со близначиња да не израдуваш. Позз и секое добро

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vodolija123

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    ВЕ МОЛАМ ЗА НЕКОЈ СОВЕТ МИСЛЕЊЕ ИСКУСТВО!!!!!
    .....долго време ве читам а никогаш не сум пишувала на некоја тема но овој пат имам толку многу прашања многу одговори и не знам во која тема да пишувам и во кој одговор да се пронајдам.....имам 24години во врска сум 9години во заедничко живеење 2години а во брак 5месеци....до октомври месец имавме заштитени односи со мојот сопруг па решивме дека време е да се обидеме да станеме родители. И навистина наредната менстр. ми доцнеше 10дена кога направив тест кој покажа две цртички, за наредните денови да направам уште 2 др тестови кои ми го дадоја истиот резултат. Наредно имав во план да одам за 3до4 дена на гинеколог кога две дена пред тоа јас прокрварев и веднаш отидов во болница да ме прегледа доктор (мојот матичен беше надвор од градот). По реакцијата на докторот сватив дека нешто не е во ред ми рече дека не гледа плод во матката и дека се сомнева на вонматерична бременост и направив крвна анализа и навистина бхцг беше позитивен но со ниски вредности, бидејки немав болки ме пуштија дома но во меѓувреме после 4часа јас почнав повеќе да крварам и се вратив на болница каде ме примија и ме држеја 3 дена само со надгледување следење на бхцг која само се намалуваше. По мислење на првиот доктор што ме прими јас имав вонматерична бременост и циста во јајникот но без ников проблем дека сега ќе биде се во ред, од вториот доктор јас веќе сум имала нешто во матката но сега е празно и др се е во ред и накрај од мојот гинеколог матичен разбрав дека станувало збор за нормална бременост но тој не мозе да даде дијагноза бидејќи не ме прими првиот ден но неможе да биде против дијагнозата спонтан абортус што веќе ми ја напишаа и ми објасна дека нема циста во јајникот туку станува збор за заглавен фоликул ко би требало да пукне со самото крварење бидејќи уште го имав. На наредна контрола фоликулот не беше пукнат туку беше малку поголем и ми даде апчиња за да го исфрлам сега треба да одам на наредна контрола и ке знам дали успеало во тоа. Можеби многу одолговлачив со приказнава но ме интресира ваше мислење, искуство било што за сето ова и за спонтаниот, и за фоликулот бидејќи ми напомена докторот од фоликулот ке сум имала симптоми како за бременост стрес напнатост апетит и позотивен тест и доколку недај Боже не се исфрли ке се превземат други мерки бидејќи можело да дојде до несакани компликации...... чекам ваши одговори што поскоро и на сите ви посакувам да ви се исполнат вашите желби да станете мамички....поздрав