Јас имав проблем со прилактинот пред многу години и се сеќавам кога го проверував ми викаше др без брзање наутро и без нервози , лаганица
Женски препорака за гинеколог од Систина? Со истиот би сакала да се консултирам и околу репродуктивните хормони, покрај ехо прегледот. Не сум била до сега во Систина, па секој предлог ќе ми биде од помош.
Снежана Стојковска. Докторката работеше во Ремедика претходно и ми ја правеше првата стимулација кога останав бремена. Сега се префрли во Систина и продолжив кај неа. Јас сум ептен задоволна.
Me interesira nekoja so iskustvo so pregrada na matka? Dve doktorki mi ja videa no velat deka ne e strasno I deka ne e potrebna intervencija bidejki mn zeni ja imale a mozebi ne ni znaat. Se plasam od nedonosen plod, spontan ili slicno. Dali nekoja ima I dali rodila normalno bez komplikacii so toa?
Здраво девојки! Што мислите за тестов за овулација, дали е позитивен? Кои денови треба да имам односи?
Јас имав преграда и ти препорачувам додека не ја остраниш да не пробуваш јас имам два спонтати поради таа преграда што никој не ја виде изгубив 4 години ќе имав сега 3 годишно дете.
Само на 4д најдобро да се види матката,мене ни на хсг не ми ја видоја,после вториот спонтан инсистирав за хистероскопија оти предходно се имав испитано и се беше во ред немаше никаков приблем,докторот што ме правеше скептик беше демек као не ми изгледа дека има нешто можеби мало стеснување демек имаш 2 спонтани ќе те правам и испадна дека имам преграда од 2.5 сантими пола матка зафатена.
Пиев бромергон скоро 2 години а и некоја друга терапија 3 месеци . Неможам да се сетам беше пред 20 години а за бременост тогаш не пробував. После тоа се среди и до ден денес немам проблем со пролактинот
Moze da se vidi na eho. Mene prvo mi ja vidoa na kiretazha, no na slednite pregledi se gledase I na eho
Мене преграда ми открија на рутински преглед неколку месеци после пораѓај. На 4д ехо ме гледаше докторката и ја виде. Рече дека праксата не им е по секоја цена да ја вадат со хистероскопија. Особено не во мојот случај кога претходно имам износено големо бебе до 33та недела. Сигурно зависи и до тоа колкав е и каде е септумот. Ќе си слушаш препораки од стручен доктор пошто е индивидуално.
Јас ни денес абер од добивање до пред една недела како имав некои болки долу како да ќе добијам ама тоа помина само градите ме болат, многу многу се плашам циклусот да не почне да ме зафркава сега искрено со вакви хормони не знам дали воопшто да се надевам дека настанала бременост, првите месеци вака да ми доцнеше ке направев 10 теста до сега ама овој пат се плашам да направам да не биде пак големо разочарувањето, извинете морав да си се искажам ❤️ Ве гушкам сите
Кога веќе ти касни најдобро е да направиш тест за да знаеш на што си и ако е потребно да пиеш терапија. Иако е потешко, не е невозможно да останеш бремена со висок Пролактин. Доказ за тоа ти се доилки што остануваат бремени, а мислеле дека се заштитени од доењето т.е. високиот Пролактин.
Да мила ајде да помине уште некој ден ќе направам обавезно тест секако ќе морам да знам на што сум и да знам што понатаму ❤️❤️