Se plasam mnogu mila. Jas duri i koga sum bila trudna, sum imala anksioznost poradi abortusite i golem strav od pregledi i beta testovi, a kamoli sega so ovoj drugiot problem
Почекај се дури не ти дојде не се разочарувај, се согласувам со Ирис земи исти таков тест и направи го утре сабајле.
Здраво на сите,пред се честитки на сите идни мамички Не пишувам често но ве следам и се радувам на секој ваш успех Мојата 3ипол годишна борба продолжува девојки... Направено 3 инсеминации, испитано проодност,испиено безброј чаеви и испробано се што постои во аптека од апчиња и прашоци за стимулации,се што ми дала матичната ..последно направено дрилинг на јајници во мај затоа што бев со пцос. После дрилингот,тој месец циклусот ми задоцни некој ден и добив. откако добив др.ми дозволи да си имаме редовно односи и тој месец бевме доста активни. Некаде околу 10-11 ден од циклус имав болки и предпоставив дека се работи за овулација,болките престанаа но некаде од 15 ден повторно имав болки и бев кај матичен ми рече дека поминале плодните денови и на тоа место каде што прснал фоликулот се создало циста но не е страшно и ми кажа да земам утрогестан за во случај да настанало бременост .. од тогаш имам отечени и болни гради буквално едвај се допирам,денес ми е 27ми ден од циклус никакви симптоми немам ниту за добивање ниту па за друго .. што мислите можно ли е да има настанато оплодување па од тогаш веднаш да ме болат градите? Инаку порано имав нередовни циклуси и болни гради но ден два пред да добијам,а сега цело време ме болат судејќи според овулацијата треба да добијам за 2-3 дена.. да правам ли тест? Некоја со слично искуство? Знам дека можеби нема врска со симптоми на ама се надевам веднаш на секоја промена што ќе ја осетам,психата попушта Извинете за долгиот пост
Здраво мила еве ако ти значи нешто јас имав такви болки наеднаш се престана само градите останаа да ме болат и вчера добив позитивен тест. Инаку пред направам тест бев на гинеколог да ми даде терапија бидејки имав висок пролактин и право ме погледна на ехо и рече дека овулацијата е помината ама имав здебелен ендометриум па рече или ке добиеш или си бремена. Тест правев пред да ми задоцни и беше негативен така да почекај да ти доцни најдобро
Jas mislam da pocekas da ti zadocni ciklus, a plus kazuvas deka si imala podolgi ciklusi predhodno.... Pocekaj uste nekoj den i napravi test
Честитки за тебе,ти посакувам здрава и лесна бременост Ќе морам да се воздржам уште некој ден,се надевам дека се ближи крајот на моето патешествие, па и на сите останати што се на форумов. Благодарам за одговорот
И јас бев секогаш нетрпелива така да те разбирам во потполност, нема на што мила ти држам среќа да си видиш две цртки ❤️❤️
Дај Боже да ти се наполнат рацете со живо и здраво бебенце. И тебе и на сите жени што сакаат да се остварат како мајки. ❤️
Девојки месецов вежбам интензивно и тоа потешки тренинзи, и се придржувам на исхрана дадена од нутриционист, но овој пат менструацијата ми е со многу помал обем од претходно. И првиот ден кога добив вежбав, и тоа баш интензивен тренинг, па сега се плашам дали е можно си направив хормонски дисбаланс од толку нагла промена со исхрана и вежбање. Денес ми е 3 ден ама како да ми е 5ти, на бришење имам ама на влошката малку. Предтоа менував по цело пакетче влошки за 5 дена, а овој пат дали 5 овие 3 дена. Дали некоја од вас била во слична ситуација? Инаку мотивот за да ослабнам и да јадам здраво е следното ивф да бидам спремна и физички дека имам доста вишок за симнување, а минатиот пат докторот ми рече дека и вишокот кг, влијае при забременување иако сме со машки фактор да сум поведела сметка и за мене. Совет некој, дали да се плашам? Дали да одамсега после циклус кај матичниот гинеколог на контрола?
Можеби и има некое влијание, сепак ако нагло си сменила стил на живот и тоа сега додека се доведе во ред ќе помине некое време, ама дека си направила хормонски дисбаланс не си направила. Јас вежбав активно цела година пред да останам трудна и првиот месец исто вежбав по 1час дневно и планирам сега да продолжам со вежбање, така да дека штети, не може да штети, а дека може да помогне, јас сум пример дека може.
Ako vezbas premnogu od toa ti e ... Imam prijatelka si go poremeti ciklusot od taka poteski treninzi. Vezbaj umereno bez da se preforsiruvas. Ne treba bas da se slabee po sekoja cena.
Верувам дека може да помогне, ама дека ептен нагла промена ми е , и страв ми е пак да не отидам во друга насока. Ти имаше некои промени со циклусот кога смени начин на живот?
Пријателка од премногу вежбање го покачи тестостеронот и ги поремети циклусите. Немој да правиш нагли промени, baby steps и ќе стигнеш до целта. Супер е што вежбаш, ама му правиш шок на телото зошто не било навикнато на тренинг, а камоли на интензивен. Не се плаши, сѐ ќе се среди и чекам убави вести од следното Ивф!