Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.375
    Допаѓања:
    33.758
    Појди провери си бета и ќе знаеш на шо си, не си ја мачи душичката со тестови.

2. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    345
    Da, do avgust imase rok :)

3. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    345
    Se plasam mnogu mila. Jas duri i koga sum bila trudna, sum imala anksioznost poradi abortusite i golem strav od pregledi i beta testovi, a kamoli sega so ovoj drugiot problem ;(

4. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Провери го рокот на тестот мила

5. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    345
    Do avgust bese ;(

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.264
    Земи си лабоквик пак и ќе си бидеш сигурна(fingers)

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Почекај се дури не ти дојде не се разочарувај, се согласувам со Ирис земи исти таков тест и направи го утре сабајле.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    628
    Здраво на сите,пред се честитки на сите идни мамички :inlove:
    Не пишувам често но ве следам и се радувам на секој ваш успех :)
    Мојата 3ипол годишна борба продолжува девојки...
    Направено 3 инсеминации, испитано проодност,испиено безброј чаеви и испробано се што постои во аптека од апчиња и прашоци за стимулации,се што ми дала матичната ..последно направено дрилинг на јајници во мај затоа што бев со пцос.
    После дрилингот,тој месец циклусот ми задоцни некој ден и добив. откако добив др.ми дозволи да си имаме редовно односи и тој месец бевме доста активни. Некаде околу 10-11 ден од циклус имав болки и предпоставив дека се работи за овулација,болките престанаа но некаде од 15 ден повторно имав болки и бев кај матичен ми рече дека поминале плодните денови и на тоа место каде што прснал фоликулот се создало циста но не е страшно и ми кажа да земам утрогестан за во случај да настанало бременост .. од тогаш имам отечени и болни гради буквално едвај се допирам,денес ми е 27ми ден од циклус никакви симптоми немам ниту за добивање ниту па за друго .. што мислите можно ли е да има настанато оплодување па од тогаш веднаш да ме болат градите?
    Инаку порано имав нередовни циклуси и болни гради но ден два пред да добијам,а сега цело време ме болат судејќи според овулацијата треба да добијам за 2-3 дена.. да правам ли тест? Некоја со слично искуство?
    Знам дека можеби нема врска со симптоми на ама се надевам веднаш на секоја промена што ќе ја осетам,психата попушта :(
    Извинете за долгиот пост:(

9. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Здраво мила еве ако ти значи нешто јас имав такви болки наеднаш се престана само градите останаа да ме болат и вчера добив позитивен тест. Инаку пред направам тест бев на гинеколог да ми даде терапија бидејки имав висок пролактин и право ме погледна на ехо и рече дека овулацијата е помината ама имав здебелен ендометриум па рече или ке добиеш или си бремена. Тест правев пред да ми задоцни и беше негативен така да почекај да ти доцни најдобро

На Ceneva и A.a.gj им се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    8.722
    Jas mislam da pocekas da ti zadocni ciklus, a plus kazuvas deka si imala podolgi ciklusi predhodno.... Pocekaj uste nekoj den i napravi test

На Звездичка30 и A.a.gj им се допаѓа ова.
  11. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    628
    Честитки за тебе,ти посакувам здрава и лесна бременост :l:
    Ќе морам да се воздржам уште некој ден,се надевам дека се ближи крајот на моето патешествие, па и на сите останати што се на форумов.
    Благодарам за одговорот :l:

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    628
    Благодарам :l:

13. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    И јас бев секогаш нетрпелива така да те разбирам во потполност, нема на што мила ти држам среќа да си видиш две цртки ❤️❤️

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.375
    Допаѓања:
    33.758
    Дај Боже да ти се наполнат рацете со живо и здраво бебенце. И тебе и на сите жени што сакаат да се остварат како мајки. ❤️

На Radost i ocaj, elenaklasik, Dzoka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    345
    :l:

16. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.102
    Девојки месецов вежбам интензивно и тоа потешки тренинзи, и се придржувам на исхрана дадена од нутриционист, но овој пат менструацијата ми е со многу помал обем од претходно. И првиот ден кога добив вежбав, и тоа баш интензивен тренинг, па сега се плашам дали е можно си направив хормонски дисбаланс од толку нагла промена со исхрана и вежбање. Денес ми е 3 ден ама како да ми е 5ти, на бришење имам ама на влошката малку. Предтоа менував по цело пакетче влошки за 5 дена, а овој пат дали 5 овие 3 дена. Дали некоја од вас била во слична ситуација?
    Инаку мотивот за да ослабнам и да јадам здраво е следното ивф да бидам спремна и физички дека имам доста вишок за симнување, а минатиот пат докторот ми рече дека и вишокот кг, влијае при забременување иако сме со машки фактор да сум поведела сметка и за мене.
    Совет некој, дали да се плашам? Дали да одамсега после циклус кај матичниот гинеколог на контрола?

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.746
    Можеби и има некое влијание, сепак ако нагло си сменила стил на живот и тоа сега додека се доведе во ред ќе помине некое време, ама дека си направила хормонски дисбаланс не си направила. Јас вежбав активно цела година пред да останам трудна и првиот месец исто вежбав по 1час дневно и планирам сега да продолжам со вежбање, така да дека штети, не може да штети, а дека може да помогне, јас сум пример дека може.

На Campanula и babybubu им се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    8.722
    Ako vezbas premnogu od toa ti e ... Imam prijatelka si go poremeti ciklusot od taka poteski treninzi. Vezbaj umereno bez da se preforsiruvas. Ne treba bas da se slabee po sekoja cena.

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.102
    Верувам дека може да помогне, ама дека ептен нагла промена ми е , и страв ми е пак да не отидам во друга насока. Ти имаше некои промени со циклусот кога смени начин на живот?

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.068
    Допаѓања:
    22.172
    Пријателка од премногу вежбање го покачи тестостеронот и ги поремети циклусите. Немој да правиш нагли промени, baby steps и ќе стигнеш до целта. Супер е што вежбаш, ама му правиш шок на телото зошто не било навикнато на тренинг, а камоли на интензивен. Не се плаши, сѐ ќе се среди и чекам убави вести од следното Ивф!

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.