Trebalo da si odis na merenje koga veke si piela klomifen, a i veke koga sakas da vidis koga ovuliras, ali bidnalo. I plus @IRBBB ima pravo mozebi momentalno da si vo ovulacija spored toa koga treba da dobies. Dzabe ke pravis test samo parite ke si gi frlas.
Здраво девојки ❤️ После долга пауза решив повторно да се приклучам Би сакала да ве прашам искуство во врска со спермограм. Резултатите од спермограмот се супер меѓутоа има присуство на 5-6 леукоцити во спермата. Дали некоја имала слично искуство со ваков резултат, дали прави проблем на функцијата на сперматозоидите и со што би се третирало. Ви посакувам убав ден на сите ❤️
Не е страшно. Излезе во спермограмот и кај маж ми некојаси инфекција, односно зголемени леукоцити, па правеше спермокултура и ништо не излезе, чисто се покажа. И исходот беше бактерија од непознато потекло, па пиеше некои антибиотици, мислам дека уролог му ги препиша. Можеби влијае на спермата таквата инфекција, ама не е страшно.
Не сум сигурна кај да прашам. Ако пиела некоја од вас Профертил Ф, да ми каже од каде сте набавиле, колку време сте го пиеле и за што точно е суплементот. Видела некоја некаков аир од него? Не сум сигурна дали да го земам, многу е скап... Препишан ми е за полицистични јајници, а претходно немам правено ни фоликулометрија за да се потврди дали растат фоликули или не. Постои ли некаков супститут? Ако не е за овде прашањето, ве молам преместете го.
Nemam iskustvo so ovoj lek. Nema nisto hormonsko vo niv taka da ne veruvam da steti. Samo gledav sostav ima 0.8 mg folna a toa mislam deka e mnogu na dnevno nivo. Ama aj da ne se pravam mnogu pametna neka kaze nekoj po iskusen so ovoj vid na suplimenti.
Не е многу 800 мг фолна на дневно ниво, јас пример пијам 1000мг, препишано од доктор. Исто и на Дејзи од доктор и е даден Профертилот. Мада што мене ниеден состав не може да ми ја оправда цената од 5000 и кусур денари за 28 апчиња. Да не продаваат магичен напиток што ќе ти ги реши сите проблеми. Да ги извадиш посебно сите состојки што ги содржи, селен, омега 3, фолна итн. и да ги купиш сите посебно, гарант нема да потрошиш 5к+ денари а ќе имаш за многу повеќе од еден месец. Јас лично не би ги земала.
Настрана тоа што пијам омега 3, метилирана фолна од 400, две бразилски оревчиња на ден за селен за Хашимотото, Д3 и Е и Ц вит. Ако не друго барем лицето не ми било почисто Нож до коска е дојден, искрено размислив и да ги купам, плус што читнав и добри искуства во Вонтелесно. Единствено ако ме води пат можеби накај Бугарија и ако се барем на пола цена од оваа . Од тука не. Вреѓаат со цениве. Човек покрај оваа, друга мака не смее да има.
Pa ti si pokriena so se samo uste Q10 ti fali od sostavot na tie apcinja. Vistina mnogu pari se preteruvaat.
Catehins from green tea 4 mg Licorise extract 12 mg И овие две ги содржи. Може они се магичната состојка.
Девојки да ви се придружам во поддршката.. И јас сум во исчекување и надеж дека овој месец нема да добијам.. Имам едно детенце. Борба за второ која трае многу долго време. И јас пијам фолна, аспирин и б12. Читам го фалите виракот, па си земав чај ке почнам и тој да го пијам. Ако добијам месецов, треба да правам хсг, ми закажаа на државно, појма немам ни како се прави ни што се прави но ке одам. Хормоните ми се ОК. Осетливи ми се брдавиците од 8 ден после овулација, нешто што ми се случувало пред бременостите само и некако ептен имав надеж дека има нешто. Иако прерано направив 3 теста и нормално сите негативни. Чекам бар четврток да биде па да го повторам. А кај е четврток ехееее
Девојки, колку време треба да помине после зачнување за да се покажат покачени вредности на Бета Хцг ?
Имам нов неотворен чај од Вирак и неколку пакетчиња Елова ако некоја од вас има потреба милички можам да ви ги дадам.