Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    феминки денеска бев на доктор на преглед и ми кажа дека се е во ред матката ми е чиста нема ништо останато и се ок па се надевам дека овој пат ке останам бремена...

На Zaljubena111 и lackygirl им се допаѓа ова.
  2. micakraf

micakraf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    и ние со сопругот се обидуваме да имаме дете веке 8месеци ама никако пред тоа додека се пазев мензисот нон стоп ми каснеше а сега од кога пробуваме ми иде точно некогаш и ден порано и си викав се бар еден ден да ми закасни д ами даде надеж и минатиот месец ми доцнеше 8денови и си помислив готово бидна и таа работа и направив тест негативен ми испадна и наредниот ден добив многу ми беше тешко,а идевме и се е ок. значи се е господова волја....ајде беки ке биде и тоа..поззз

3. draganaaaaa

draganaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    sakam site sto se vo iscekuvane da ve ohrabram i da vi kazam deka nadezta posledna umira.Jas imav milion problemi,bev pravena operacija od tumur na jajnikot,potoa od cisti plus toa i HPV,I EVE SEGA FALA MU NA GOSPOT samo posle 2 3 meseci intezivno rabotene na slucajot :$ jas sum bremena vejke tri meseci i sega za sega se e ok,samo bi ve sovetuvala voopsto da ne se zamarate psihicki i samo opusteno,kako vikaat sto e nase ke si dojde.

[mod-kirilica:3oq1nf8l][/mod-kirilica:3oq1nf8l]

На lubenicka, maca22, sweet.woman и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    свака ти част на тоа што си издржала али ете господ е голем и псоле се те издрадувал,дај бозе кај секој кој чека да си дочека јас откако почнавме да се обидуваме за дете нон стоп порано ми иде никогаш покасно никогаш................

5. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    408
    здраво на сите како Што казавте се е оставено во рацете на господ ,али не треба да се разоЧараме надеста последна умира.еве јас сум во брак 6,5 години и сеуШте немаме дете и имаме голем проблем мазот ми нема подвизни сперматозоиди и здравје само и со господ напред и со голем оптимизам и со позитивна енергија се надеваме се ке се завраси најдобро.веке наредната недела ке прави преглед кај уролог а потоа и биопсија на тестисите да видиме дали има подвизни сперматозоиди затоа јас порано мн се нервирав и се затворив дома едноставно казано се изолирав од народот и мн се здебелив и мн плаЧев бев во депресија али сватив дека нема потреба од тоа и се ке биде во ред и дека денес е мн напредна медецината и има и веШтаЧко оплодување и оплодување со донатор и ке одиме со сите мозни варијанти мора да бидеме оптимисти ви посакувам на сите мн здравје и срека и се да биде во ред со сите и да си добиеме по едно слатко бебенце.поз до сите и до скоро слуШање

На maca22, tara83, d.Darla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Да медицината е напред јас правев испитувања маж ми сеуште не да сме почекале до март па да видиме да направи сперматограм, иначе до април година дена како живееме заедно се надевам до април да добар исход секако дека надежта последна умира мене се порано ми иде никогаш ни сат покасно од крајот на месецот ми се измести седа на 10ми доага тоа е така кога си под стрес се се дешава.

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Година дена сме во врска, а веке 10 месеци се обидуваме да имаме бебенце. Работевме на слуцајјот интензивно првите 3 месеци и немасе позитивен резултат. Решивме да не се замараме туку да си ја тераме врската. Ама пак секој месец кога ми се плодните денови не користиме заштита "демек забораваме" и пак ништо, ми доага редовно, освен месецов кога помислив е овој пат сигурно ке биде позитивно. Ама пак ништо. Имав болки во долниот дел на стомакот помеѓу јајниците, болка која што не сум ја почувствувала никогаш до сега. Правев тест завчера, 15 дена по обидот и испадна негативен. Вчера вечерта прокрварев само малку кафено, и после неколку часа, почнаа да ме болат јајниците и добив ;( ;( ;( ;( ;(
    Дали имам потреба да стравувам дека нема да можеме да имаме бебе, или не сме се фатиле за работа ко што треба, или????????????? Кои тестови треба да одам да ги направам за да знам??? Кои тестови треба да ги направи дечко ми??? Се што треба ке направам само да знам дали е се во ред????? :worried: :worried: :worried: :worried: :worried:

Надежта последна умира!!!!!!
    Како Господ - никој не е !!!!!!

8. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    јас сум во брак и исто време се обидуваме ко вас за тестови да не одис на гинеколог има да збудалиш, за тебе прво брисеви па хормони па вагинални прегледи за децкото спрематограм ти само оди речи сакаме дете да имаме се обидуваме толку месеци они се ке ти кажат што треба да направите.

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.622
    Допаѓања:
    106.574

baby90 нема никакво правило за забременување - едноставно не постои!! :) Единствено психата игра главен дел во забременувањето , кога си преоптеретен со тоа ништо позитивно не излегува. Водете љубов , кога не мислиш толку на бебе тоа само ке си `дојде` :) Едноставно опуштете се. Јас да ти кажам дека од прва забременив , маж ми беше преоптоварен за бебе а јас си викав да почекаме неколку месеци. И воопшто не мислев. И ете бидна. Затоа релакс ке си дојде и твоето. :)

10. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Фала ти многу! Чекам само да ми заврши добиеново и одам во ремедика да направат се што треба! Многу се плашам да не не е во ред нешто. НЕ ДАЈ БОЖЕ!!! тогаш мислам дека ке полудам!

Секако дека најголема улога игра психата, јасно ми е. Слободно можам да кажам дека на почетокот кога се обидувавме имавме и двајцата мн тежок период. Јас со факултетот, полагања, под стрес бев нон стоп, дечко ми проблеми со работата итн. За тогаш мислам дека не испадна позитивно, поради овие причини, ама барем сега сме и двајцата супер, релаксирани, немаме замарања, освен што го опремуваме станот за заедно да почнеме да живееме ама тоа се слатки обврски во кои уживаме. Поради тоа мн се надевав дека овој пат ке успее, ама... Здравје само, се надевам дека набрзо се ке си дојде на свое место, ипак имам верба во Оној што полека полека си ги реди работи.
    Koritsaki ти посакувам најлесна бременост и само позитивни мисли :)

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    не се секирај можиш само да си купиш витамин б9 фолна киселина се вика и битамини е пијај ги и ќе видиш јас сега ги пијам се надевам дека се ќе биде во ред па и да не биде надежта последна умира бог одлучува кога ќе донесеме живот на овај свет поздрав :D :) :) :) :)

12. swet-roses

swet-roses Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Здраво на сите феминки!
    сакам да ве прасам доколку некоја знае да ми казе колку коштаат испитувањата во ремедика се комплет еве веке скоро цела кодина како се обидуваме за бебе и никако да биде веке ми преку глава од одење секој месец на доктор и пак ништо. сакам да одам во посовремена клиника да видам сто е проблемот доколку постои па ве молам кажете ми доколку некоја има одено во ремедика колку од прилика коштаат прегледот и анализите.......

13. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    И јас се спремам да одам во ремедика за колпоскопија и ехо, дали знае некој колку чини тоа???
    Брисеви и пап ке правам кај гинеколог што работи со плави картони зошто како што читав на форумов таму е мн скапо.

14. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Да ви кажам искрено се е во психата на човекот,јас така бев оптеретена зошто армасана а уште не можам да имам дете,и така кога сите збореа јас си кутев и велев има време ќе биде,еден ден решив да одам да си направам пап тест чисто ради контрола,не со таа цел за да видам дали имам некој проблем или не,требаше да правам микробилошки ама немаше реагенси во државна и додека да ги направив останав бремена,па ги правев во 12 недела и немаше ништо ,се е во Божји раци кога тој ќе одлучи според мене тогаш ќе биде,само голема верба во Бога и ќе видете се ќе биде како што треба и без оптеретување за тоа дали ќе биде или не,и тогаш кога најмалку се очекува ќе ве изненади,така и јас кога читав по форумот некоја девојка останала бремена,по некое време друга и тешко ми паѓаше зошто и јас немам таква новост,ви посакувам на сите Бог да ви даде ангелче во вашето меше и да заборавите на се

На Nina24, Zaljubena111, tara83 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. pa-pa

pa-pa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    :$ zdravo devojki nova sum na forumov, imam edno mislam mnogu glupavo prasanje :$ soryy , so mazot mi se obiduvame vejke nekolku meseci da zabremenam, malce ne sum iskusna i zatoa ne znam, on svrsva u mene ali negovata sp... ne se zadrzva vo mene , dali toa e normalno kaj site ili ,,, pojma nemam :$ :whew: :lol:

[mod-kirilica:1xh6zhzz][/mod-kirilica:1xh6zhzz]

16. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    тоа е нормално, после односот стави си перница под тебе и нозете крени ги нагоре, тоа ми го кажа мојот гинеколог ;)

На luba му/ѝ се допаѓа ова.
  17. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Совет што јас го практикував, после однос, правев "свеќа" и стоев така 5 мин. :D :D :D

На luba му/ѝ се допаѓа ова.
  18. luba

luba Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво најмили пријателки, знам дека само вас можам да ве прашам се и слободно.Јас треба да носам примерок од спермата на маж ми кај гиникологот за да му испитаат,па ме интерсира знае ли некој кога треба да биде земен примерокот јас само знам дека треба претходно 3 дена да не сме имале односи,а не знам дали треба од сабајле пред да го носам или пак може и од вечер да е земано,а утредента да го однесам?Се надевам ке ја убрзаме некако оваа работа со бебеце зошто повеќе не можам секојдневно слушам за трудни што останале,а скору правеа свадба,а јас многу пред нив а сеуште не сум.Се радувам за сите нека дава Бог на сите таква радост,само незнам како тоа и успева одма за некој месец,два....

19. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Треба да се однесе веднаш штом се стави спермата не трба да биде оладена во рок од 1 час да биде однесена. Твојот гениколог ке ви ја носи спермата??? Малку чудно искрено.

20. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

За односи не треба да имате 4 дена,а спермата не смее да биде стара подолго од еден час,значи веднаш треба да се однесе на испитување. Не се грижи,ќе биде кога најмалку очекуваш, не очајувај толку. Господ ќе не благослови сите,некој подоцна,некој порано,важно нема да не заборави :*

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.