1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    и мене пред 1 година и пол ми рекоа дека сум вонматерично, ама дури пред неколку месеци разбрав дека такво нешто не постоело, Според нивото на бета-хцг не сум била бремена, меѓутоа сегашниов гинеколог ми рече дека немало вонматерилно и незнаеше да ми кажи дали сум била воопшто бидејќи тогаш кога ме снимаа бев само 2 и пол недели и и да сум била тогаш не се познавало на хартијава ништо.
    И така си останав јас, не појдов на други испитувања. Сега еве година дена менс е во ред, дај боже да напрај пазуа 9 месециииии тогааааѓ ќе ја обожаааааааавам :rofl:

2. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    друго сакав да ве прашам. никогаш сум немала симптоми пред менс, како на пример овојпат, градиве односно пупките ми се набобруваат (или како да кажам :$ ) и така подогло време, без причина ( со оглед на тоа дека и за време на секс мене никогаш не ми биле такви пупките и апсолутно никогаш ) а сеа па за непотребни причини етеее ги. еве сега дури пишувам, долниот дел од стомакот ми клука одвреме навреме, на секои 5 секунди и така 5 миути ми прави... Други симптоми немам, а гледам во календарот ми доцни 3 дена.....

3. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    јас од секогаш имам симптоми пред менстр. и затоа кога ми доцнеше односно кога бев бремена не бев толку сигурна зошто ги имав истите симптоми како пред добивање и плус тоа пупките од градите ми беа исто поиспакнати и за нијанса потемни од вообичаено и нормално многу ме болеа. А и од многу имам слушнато дека симптомите за бременост и за менструација се скоро исти.....затоа почекај си уште некој ден направиси тест и израдувајне со убава вест.....поздравче :)

4. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    срцки ми треба ваше мислење, се обидувам да забременам неколку месеци ама нема успех, бев на гинеколог и се беше ок, само малку беше покачен машкиот хормон...дали тоа е причината што неможам да забременам.....благодарам однапред

5. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    mila ti si bremena ama za sigurnost napravi test preku mokraca ili preku krv

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ми касни два дена сто е невообичаено, имам температура над 37, имам исполнети и болни гради, почнувам да добивам болки во кичмата, и сега правев тест негативен, а бас се надевав...незнам дали мозеби е рано да показе или не сум бремена!!!аман висе со ова чекање и разочарување

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    не брзај мила почекај уште некој ден и пофтори го тестот.
    не знаж колку се сеќаваш јас направив тест кога ми каснеше една недела и излезе негативен, а всушност како што сега го рачуна гинекологот сум забременил пред да добијам тие денови.значи нема правила дека мора да забремениш во средина на циклусот.јас толку што бев разочарена од тестовите ми каснеше веќе 3недели и кога не добив се плашев да немам некоја болест и кога ме погледна на ехо гинеколофот бев бремена 7недели.
    и еве сега сум 16недели и денеска дознав дека очекувам син прво па мушко.
    се надевам дека сите ќе се радувате во скоро време ќе успеете да забремените само надеж не губајте никогаш кога најмалку очекуваш тогаш ќе се случи чудо за сите вас како што ми се случи и мене скоро 3години го очекував ова чудо да ми се случи и сега само ги бројам деновите кога ќе го родам моето сонце.

поздрав до сите

На ecapereca, vodolija123, bebeto93 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја правев тестови за плодни денови и позитивно ми показа 16 или 17 ден не се секавам точно и тогас работевме на случај и од тогас има поминато 10дена! мозеби навистина е рано да показе, чудно ми е засто и градите ме болат, а вечерва поготово кичмата и стомакот или ке добијам или има несто:) дај бозе да се израдувам, засто тие две цртки ги чекам од 2011 :x доста е!!!

На ilence, zalosna и SimonaTino им се допаѓа ова.
  9. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

Ке мора да причекаш душо! не останува друго, а и мислам рано е за симптоми. и јас пројдов низ ова исто како и ти дури и симптоми на пременост осекав .... но еве баш денес добив :?: Ти посакувам срека па пиши кога ке се осигураш дали има бебенце.....СРЕКНОООО!!! :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Благодарам девојки сто ме храбрите, во неизвесност сум, стом дознаам ке ви писам, се надевам годинава ке биде плодна за сите нас! :inlove:

11. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

:inlove: :* со тебе сме! ти праќам многуууу среќа :* :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    107.947
    Lori jas od prv den od ovoj ciklus sum recisi preku den aktivna na pole bebe, ne se vrzuvaj za testovi, iako ne znam za kakvi testovi se raboti. Jas imav bolki vo stomakot, pa vo jajnikov sto mi raboti, leviot, posto desniot na mi raboti, eve sega imam i gadenja, odsabajle bese bolki vo zeludnikot a sega mi se gadi a napravam nagli potezi. Bi sakala da ti kazam opusti se, ama i jas ne go pravam toa pa ne bi sakala da ti popuvam koga znam kolku e tesko i macno. So sigurnost mozam da ti preporacam da bides aktivna i pokraj toa sto pokazuvaat testovite za plodni denovi. Pa da se nadevame na radosti godinava :D

13. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Ангел не сакав до сега да ти пишам за да не ти давам лажна надеж, ама веќе МОРАМ :lol: . Ние се обидувавме за бебе точно 2 месеци. Значи после свадбата почнавме. Првиот пат кога добив (од кога почнавме со правење бебе) мислам дека ми се сруши светот. Тогаш ја читав постојано елена.мак и нејзината борба да го добие нејзиното ангелче ми даваше утеха. И тогаш мислев дека имам некакви симптоми ама не беше ништо посебно. После циклусот продолживме нормално со „работа“ :lol: и бебето сме го направиле точно на плодни денови. Јас почнав да имам мачнини веднаш наредниот ден од зачнувањето, ама не бев сигурна дека е тоа. Пред добивање имав ужасни болки во градите, чувствував грчеви во стомакот и замор.
    По сето ова што го читам од тебе мислам дека ќе се дружиме во труднички муабети.
    Поздрав и ти ја пуштам среќата за II

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas ostanav bremena.vednas posle.menstr.znaci uste se cistev.sega so.sigurnost ne mozam da.kazam koj den ama mene mi traese menstr.5-6 dena znaci od cetvrti den mm mi svrsuvase vo mene..den preku den imavme odnosi koga po ednas koga po dvapati bevme taka dosta aktivni za dve nedeli...sakam.da.kazam.da ne.se.vodete na plodni neplodni.denovi bidete aktivni i koga togas.ke.se sluci...mm si dojde od stranstvo i za.kratko vreme se fati peperutceto nase...sega sme si zaedno vo iscekuvanje na bebuskata..toplo vi preporacuvam da bidete aktivni batalete doktori so velat babini devetini..sekoj covek si e svoj lekar na teloto vie se poznavate.megjusebno najdobro i sovrseno znaete sto sakate..vi posakuvam dve crtki na site i da vi se polni racete i ocite.se izv za lat i dolgiot post...

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    107.947
    Abe kako e Bog nikoj ne e, shto ni shkrtnal toj toa ke bide. Ko shto vika Ddevojce na nas e da bideme vredni i da rabotime na tema Bebe. Eve sega izmeriv i pritisok i mi e odvaj 80/60 nejkev da.go plasam mm, ama jas sum uzas ecel den sto jadam mi e na nos i go osekam deka mi e dojdeno do grlo, a ne jadev nesto strashno ama toa e. Za utre denot ke pocne so jabolko, belki ke se otarasam od macninive, ako se od ubavo neka se :D ama ako se os nekoja glupost teshka ke si puknam. Ajde i nas ke ne ogree sonceto na Elence, imenjackata moja ima zadaca da drzi sreka za drugarce :D Vsusnoat so site bebinja sum vo toj digovor vlezena. Lele izvenete na pravopisov i latinicava :P

16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    од твоја уста до божји ушиииииииииииииииииииииии, дури ми идат солзиииии кога ќе помислам дека можеби сум бремена ;( од радостт

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    107.947
    Kaj mene izgleda nema nisto, go pravev testot Self Clear , imav macnini denes pogotovo, ama nema nisto. Toa e nem razocaruvanje, poveke sreka idniot mesec, osven ako testot ne e pogreshen, ama ne veruvam. Zdravje :)

18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    денеска до душа бев малку спијана, станав во 8 изутрина и ко ја напрајв првата цигара ми се слоши, потоа на колбаси каснав пола парче осминка бурек, одвај џвакав, само несакав мајками да ја разочарам а воопшто не ми се ставаше в уста ништо :/ и неможев да ги гледам тоа џигерите и колбаситее бљак, кизнеј шо ми е, се пореметив, појќе не станувам рано :lol:

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Лори,,ангел и сите други,нема разочарување.
    Сите така сме правеле тестови и сме биле негативни се додека еден ден сме виделе позитивен тест :)
    И вие наскоро ке го имате тој ден,сигурно дека да :)
    Само напред,сакајтесе со вашите мм и уживајте во љубовта па и тоа ке си дојде :) две цртки и убави труднички денови за сите вас.
    Само напред :)

На Lori-30, AngelOfArh и vodolija123 им се допаѓа ова.
  20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    И овој ден нема нисто!!! а стомакот ме мачи ме мачи и никако да ми дојде, ме боли и кичма, а градите не ме болат толку многу само ми се исполнети како балони:))незнам сто да мислам, ама пак мислам дека не сум оти тестот од вчера показа една цртка и мозам само да си давам лазна надез!!! Со Господ напред па сто биде нека биде....поздрав девојки :inlove:

На irence88 му/ѝ се допаѓа ова.