Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Катехините ги има и во зелениот чај, што може овде е поконцентрирана доза, тие делуваат како антиоксиданси во организмот. Ама и чај да се пие мислам ќе се надокнади дневната потреба. Глицеризата е растение кое се користи како антиоксиданс, антиинфаламатор. Некаде го користат за зголемување на либидото.

На Suze18992, Bella_Stella и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.981
    Од јануар не им работи, не е сега само.

3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Преку матичниот земав упат првиот пат, сега веке без упат одам со негов претходен извештај.

На Littlegirli и kikiritkaTa им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    8.453
    Mnogu vreme e toa.... (facepalm). Zalno. Ne sekoj ima pari privatno da odi. Nemam komentar.

5. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Dobar den dragi dami i idni mamicki ❤️
    Dali moze nekoja od vas da me informira vo vrska so krvnite grupi na sopruznicite?
    Imav nekade slusnato ili procitano deka dokolku se razlicni mislam Rh faktorite na krvnite grupi se prima nekakva inekcija ili neznam sto (izvinete na postavenovo prasanje neznam ni kako da prasam )
    Ne sum mnogu informirana kakva vrska ima toa so plodot i dali ima vrska so zacnuvanjeto.
    Jas i soprugor sme ista krvna grupa pa me interesira dali bi imalo nekakva vrska so ogled na toa deka i nie imame poteskotii vo zacnuvanjeto (vo Martot bev i so vonmatericna bremenost, posle edna godina iscekuvanje za zal)
    Imajte ubav den ❤️

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас и сопругот сме иста крвна група и немавме никаков проблем за зачнување.

На *Milicka* и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Инаку за Рх фактор се прави Кумбсов тест на Трансфузиологија и ако има потреба се прима инекција во 28 недела мислам. Јас правев тест ама нема никаков проблем и немам потреба од инекција.

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.924
    Допаѓања:
    12.084
    Нема врска крвната група. А рх фактор ако тој е позитив а ти мислам негатив, примаш инекција Рогам. Прочитај повеќе на интернет за рх фактор во бременост.

На 1RedLipss, Campanula и Suze18992 им се допаѓа ова.
  9. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Мажот ми е А+ а јас сум А- и во првата бременост примав Рогам некаде околу 20 и некоја недела и кога се роди син ми тој беше како крвната група на мажот ми и пак примив уште една од кога се породив, сега пак треба да примам.

10. ludicka

ludicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Апаратот за ХЦГ на Клиника не им работи уште од октомври месец 2021 год.Јас платив кај ренгенологот Толовски 4. 200ден.Не болеше воопшто (викаат дека болки имаат жените на кои им се затнати каналите)пристапот беше одличен и за снимките ти објаснува детално.Насока,совети и терапија дава после прегледот.Моето искуство е позитивно.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Кога мајката е Рх негатив, а детето може да биде Рх позитив, мајката прима инјекција, за Рх факторот на детето да не и наштети. Исто како што Рх негатив не може да прими крв од Рх позитив. Обично во првата бременост немаат проблем, но од втора бременост веќе примаат инјекции. За тоа ќе се консултираш повеќе со доктор. Инаку крвните групи немаат никаква врска со проблеми. Посебно не со зачнување.

12. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Ви благодарам на одговорите. Ние сме двајцата А+ со сопругот.
    Имав нешто слушнато за ова па викам да си де информирам

13. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Zenski zdravo,

Prethodniot mesec dobiv na 24 den sto obicno dobivam na 26/27 den. Ovoj mesec ako dobijam 26/27 den treba da dobijam vo nedela. Imav simptomi preth nedela za dobivanje sega mi se smirija. Denes popladne pocnav znacitelno mnogu da mokram i custvuvam pritisok dole kako bolka i koga se brisam rozevko. Mislev sum dobila ama na uloskata nema nisto. Mozno e da e nekoja urinarna infekcija ? Bolkata od sto moze da e, samo koga mokram.

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    8.453
    Stom e samo koga mokris mozna e infekcija na urinarniot trakt da. Ako ne dobies do ponedelnik napravi si urinokultura da si bides na cisto. I pij caj od brusnica ili ajducka treva najdobari se za procistuvanje na urinarniot trakt.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Ti blagodaram, denes e vekje podobro, sepak kje napravam urinokultura sledna nedela.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Evo nekoj so propatil da ti kaze,5 neuspesni bremenost samo radi razlicni Rh...trebalo inekcija da se prima ( jas sum Rh negativ maz mi Rh pozitiv) nie ne znaevme...posle genetsko ispituvanje i red drugi ispituvanja otkrija sto sve treba....

Ako plodot e Rh pozitiv a majkata negativ doaga do neskani dejstva zatoa se tie inekcii, duri i vo tekot na bremenosta se spricas

На Bebence29, 1RedLipss и Campanula им се допаѓа ова.
  17. Poppy.Seed

Poppy.Seed Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    40
    Девојки мм има чист инфективен два пати по ред, а кај мене пак кандида иако примав терапија. Како да се откачам? Од што се закачува? :( аман веќе досадна е

Матичниот доктор ми вика од партнерот мора да е, ама еве чисто е кај него.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    8.453
    Lele izvini vaka ama koj ti e maticen. Znaci konkretno za kandidata, toa e gabicna infekcija i tie gabi si gi nosime site go nasiot organizam. Samo fintata e dali ke gi aktiviras da se razmnozivaat ili ne... Tie se razmnozuvaat pri pad na imunitet, stres golem, ako jades ednovrsna hrana, i ako vnesuvas premnogu sekeri. Taka stvaras idealni uslovi taa da se razmnozuva. Kandidata ne e tipicna samo za genitaliite tuku ja ima niz celo telo. Znaci jas neznam kako moze da tvrdi deka e od mazot ti. Bog da cuva samo problem moze da vi napravi ne daj boze. Znaci kandidata se javiva i kaj neseksualno aktivni luge. Jas ja imav pred mnogu godini, se podmivav so ajducka treva redovno sekoja vecer i gi koristev vloskite na tiande tie energy life i od togas se nema pojaveno. A taman ke ja izlecev pak se aktivirase. Probaj so ajdcka treva da se podmivas mozebi i tebe ke ti pomogne.

На Suze18992, Bella_Stella, Poppy.Seed и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    107
    Девојки.
    Се гледа ли бледа линија или мене така ми се гледа? 32 ден од последна менструација ми е.

Прикачени фајлови:

На PEPCE, Звездичка30, Avokado и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Da se.gleda...za nekoj den ponovi go pak ili ako mozes.kupi si clear blue digital vo nedeli sto pokazuva....

So lesno neka ti e

На Tinka2304 му/ѝ се допаѓа ова.