Јас знам рецепт со ајдучка трева, не е само за кандида и за повеќе инфекции може да се користи. Се прави чај од ајдучка трева, во поголемо тенџере. Го оставаш 24 часа да отстои и после тоа го мешаш со топла вода и седиш во чајот колку што можеш (15 мин пример). Така повторуваш секој ден додека да се среди инфекцијата. Јас сум го правела ова и за 3-4 дена ми се средувало, но зависи и колку е развиена инфекцијата.
Високи се пролактинот и ТСХ ако се обидуваш да забремениш. Пожелно е пролактинот да е околу 15, а тсх до 2,5. Консултирај ендокринолог.
Како што ти кажала и Ирис, ако си во обиди за бременост убаво би било да ги намалиш Тсх и Пролактинот. Него според мене можеш да го провериш уште еднаш пред да ти дадат терапија зошто ти е благо покачен. Можеби во моментот си била недоволно одморена, под стрес и слично.
Девојки, дали некоја има дијагноза „рана менопауза„? Имам низок AMH не се појавуваат фоликули. Правев рејувенација, извадивме една ј.клетка но ИВФ беше неуспешно. Има ли некој со слична дијагноза и искуство? И дали направила или пиела нешто што дало позитивни резултати?
Mozebi najdobro e da se obratis vo temata vontelesno oploduvanje. Ako tuka ne dobies odgovor. I ti posakuvam da se najde resenie. Pozdrav
Девојки. Гладна треба да бидам за да проверам бета HCG? Според вас кога да испитам? Ми е страв многу бидејки имав еден мисед абортус.
Девојки здраво, Дали некоја користи приватно здравствено осигурување да вклучува породување и гинеколошки прегледи и од каде го има земено доколку користи?
Сн брокер битола, јас сум осигурана таму многу поволна понуда имаа, контактирај ги ќе ти кажат детали.
Прашање, нова сум на оваа тема Во плодни денови секој ден секс, или пауза од 2/3 дена па за време на овулација точно
SN немаат веќе вклучено породување во ниедна од полисите, скоро прашував. @Bejb15 Секој ден, освен ако има намалена концентрација или број на сперматозоиди, тогаш преку 1 ден.