Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Преку еден ден така знам јас,кажено ми е од генеколог

На Bjanka1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Не сум мислела дека е толку тежок овој процес... Цело време сум се плашела од непланирана бременост, но сега да ми е паметов многу порано би почнала со обиди. Пред некоја година од страв испив дури и апче за ден потоа веќе се сомневам и тоа да не ми поремети нешто...

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Ne veruvam toa da ti ima poremeteno nesto. Ednostavno ne e dojden momentot. I covek najmalku koga ke se nadeva togas bidnuva, vo posledno vreme poveketo sto ostanaa bremeni ne ocekuvaa bremenost. Taka da treba da otvorime srce najmnogu sto mozeme i da primame sto poveke pozitivna energija. Teloto da go pocuvstvuva toa.

На Campanula, Звездичка30, Avokado и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    91.843
    Ако продолжуваш осигурување ако го продолжиш веќе постоечкото има вклучено породување во зависност од сумата која ќе се плаќа 50% или 70% а ако првпат се осигуруваш нема, јас така знам дека е

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Јас побарав понуда од Сава. И ја дадов постоечката полиса што ја имам од Халк зошто ми кажаа дека ќе ми продолжи ако се решам за кај нив без каренца и сакаа да ја видат и да се ориентираат спрема неа као. Ама ми пратија понуда и не вклучува пораѓаи. Сега чекам од Халк понуда и баш ќе видам дали ќе има вклучено. @Bejb15 доби понуда од нив без пораѓаи, а претходно си имаше полиса што вклучува. Јас мислам дека од сите осигурителни компании се исфрлени. Алал да им е што да речам. (facepalm)

На Bejb15, АнаМаријаД и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Во еуролинк ко да гледав, ама мислам дека беа во склоп на семејните осигурувања, не индивидуални.

На Bejb15 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Littlegirli

Littlegirli Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    Исто и јас како да се пронајдов … пред 4 години и јас испив апче за ден потоа .. се плашев да не останам бремена .. а сега кога сакам е нема :( но гинеколог ми има кажано ако е едно апче нема штета, да не биле повеќе само.

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас имам од Сава, покриваат 60.000 ден за бременост. Ти како сакаш можеш да ги искористиш во тек на бременост: можеш да одиш на прегледи, можеш пренатален тест да правиш, скрининзи итн и секој преглед/анализа што го правиш а е поврзан со бременоста го минусираат од тие 60.000ден. А можеш да си ги чуваш тие пари и да ги искористиш за пораѓај.

На Bejb15 и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.747
    Не е од апчето. Јас имам пиено и останав бремена непланирано. Не се измачувај со глупости. Тогаш не си била спремна и крај. Провери дали има друга пречка, од апчето не е. :hug:

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    91.843
    Колку е месечна рата?

11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас имам некоја посебна понуда бидејќи сум осигурана преку сопругот и олаќам околу 900ден.

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Кога ја имаш направено полисата? И моево од Халк покрива спонтан и царски, плус до 400е за прегледи за трудници. Ама сега во последно време не покриваат, го имаат исфрлено тоа изгледа. На понудата од Сава ми пишува само гинекологија. А што точно покрива не е потенцирано.

13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Февруари или март ја направив. Тука не е поделено како кај тебе спонтан/царски и плус 400еур за прегледи, туку се фиксни 60.000 за бременост. Мислам дека Еуролинк има најдобра понуда за пораѓаи ама колку што гледав месечната рата е бааги соленка:)

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Во мојава понуда од Сава воопшто нема бременост наведено. Само има ‘гинекологија’ пишано и до него специјалистички прегледи. Многу им е лоша и непрегледна понудата некако. Ја прашав сеа девојката да ми објасни малце поубаво. Еуролинк се скапи, не знам колку излегува рата. Јас во Халк платив 12 иљади и нешто за цела година, добив 10% попуст ради плаќањето во готово. Знам тогаш гледав од повеќе места и Халк имаа најдобра понуда.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мене во полисата ми пишува: "Во покритието се вклучени трошоци за породување на лимит на покритие до 60.000ден." И ме информираа дека не морам да ги трошам за породување, туку за што сакам (прегледи/анализи) во тек на бременост ама може сега го исклучиле ова од понуда, што знам. Инаку во Еуролинк ратата излегуваше над 3000ден/месечно што мене искрено многу ми беше.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Ууу 3000ден, претерано е тоа ептен. Маж ми има животно осигурување со кое што нели и штедиш па плаќа рата од 6000ден. Од приватново може и ништо да не искористиш, како јас на пример и да ти пропаднат парите. Јас ја направив полисата за пораѓај, така да ако не ми покрива тоа не би ја продолжувала.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    Сега баш разгледував. Не дека не се многу тие 3000,премногу се, ама не е индивидуално туку е семејно осигурување шо вклучува брачни партнери и деца до 30 години, покрива малигни болести и лекување во странство.
    За тој шо можи да си дозволи, навистина е убава понуда.

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Да ама не покрива породување,стоматолошки и офталмолошки лекувања, пренатални тестови. Се доплаќа за таков дополнителен ризик и сумата ќе излезе уште повисока од 3000. А лекување во странство го имаш само во премиум пакетот и со дополнителни ризици ако случиш договор на 3 години ќе те кошта 5000, така што воопшто не им се наивни понудиве.

На Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  19. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    107
    Девојки!
    Бета 148 :inlove::inlove::inlove: во забуна сум

На Stressed Out, juice_, Campanula и 22 други им се допаѓа ова.
  20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.693
    Допаѓања:
    4.474
    Честиткиии со лесно :inlove:

На Avokado и Tinka2304 им се допаѓа ова.