Аууу друг пакет бил тој, дополнителен ризик. Ок. Честитки од срце Лесна и школска бременост да си имаш, живо и здраво бебенце в раце да си земеш!
Моето осигурување во SN покрива пораѓај до 1000€, 3 гинеколошки прегледи во бременост, за стоматолошки услуги, оперативни интервенции и слично (не ги знам точно) а плаќам 515ден месечно, штета ете повеќе не правеле нови такви полиси најверојатно веќе не им се исплаќа.
Внимавајте многу со приватните осигурувања, прашајте 100 пати ако треба, убаво прочитајте зашто опасни се. Многу детали кријат, многу општи одговори даваат, ако не прашаш сама тие ништо конкретно не кажуваат. Во кроациа и еуролинк прашував, плаќаш месечна рата за осигурување, а за породување си плаќаш како кредит. Тие ти плаќаат и после им враќаш на 1-3 години. Ништо не покриваат.
Јас сум во Кроациа, ми покриваат одредена сума за пораѓај. Само недела дена пред да се породам ако е царски треба да известам, за да префрлат пари, или ако е природно недоговорено плаќам па тие рефундираат. Баш пред неколку дена се јавив да прашам. Изгледа имаат различни пакети.
Мене ми стои во договорот и пораѓај дека спаѓа, не можат да ми сменат сега така? Да не се шокирам на излегување од Плодност.
Е тебе (и на други) дур ти трае договорот не може да ти сменат. Кога ќе го обновуваш (АКО го обновуваш) ќе ја нема таа ставка.
Јас прашував пред 6-7 месеци, ми бараа 13000ден годишно за семејно осигурување, плус 100 евра месечно во рок од 2 години за пораѓајот. Каренца 2 месеци. А семејното осигурување беше мизерно, многу мало покритие и тоа знак прашалник е што ќе покријат, многу услови имаа.
Па опасни се, затоа реков дека не се даваат многу пари на приватно здравствено. Секогаш имаат некој изговор кога треба да ти покријат нешто
Od preporaka od ginekolog i od licno iskustvo preku 1 den,ne cekaj plodni denovi,od koga ke ti zavrsi pocni so akcija
Zdravo devojki, jas posle spontan vo 12 nedela ( pred 4 meseci), povtorno sum bremena , samo sum zagrizena zosto sega na 5ned + 3 dena pravev eho, imase sakus 8mm, betata mi beshe dosta visoka (4200) ama ne mozea da vidat embrion. Doktorkata rece i deka moze da e rano, a moze i da ne se stvori ic, imal li nekoj slicen slucaj da se gleda samo prazen sakus ovoj period?
Исто и јас на 5+3 го имав првиот преглед и се гледаше само празен сакус докторот ми рече рано е сеуште па ми презакажа за 2 недели. Цела среќа шо дома 100 обврски околу малата имав уписи градинки па не мислев многу иначе ќе се шекнев од размислување. По 2 недели точно на 7+4 се виде ембрионче со срцева реакција си одговара супер на меделите и еве терам веќе 19 недели. Вероватно се работи за покасна овулација како кај мене. Пробај до следен преглед занимавај си го мозокот со обврски без многу размислување…Држам среќа се да е ок.
Отиди на ехо за три дена. Тогаш бетата ќе биде на ниво каде што мора да се види барем yolk sac. Среќно
И јас кога отидов во 5 недела имаше сакус а не ембрион и ми закажаа преглед за две недели и во Вторникот слушнавме срцева акција докторката ми рече дека покасно сум останала бремена