Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Со сопругот имаме земено од Еуролинк и пишува дека покрива и пораѓај до 70 и нешто илјади.

2. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Можно ли е покасно да се остане бремена? Доктор ми вели дека каснело. Утре пак бета ке испитам да видиме. Во голема паника сум,само се молам да е се во ред.

3. Звездичка30

Да можно е да си овулирала покасно кај мене беше таков случајот исто според циклус денеска влегувам во 8 ма недела а според плодот 7 недели и 2 дена, не се плаши многу е рано затоа е така

Tinka2304 likes this.
  4. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

На ехо кога се гледа? Колку треба да е бета?

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас и вчера ти кажав за да не се паничиш ама еве ти и податок од Гугл. Мене матичната баш од овие причини не ме прими пред 7ма недела на прв преглед. Ми рече дека ако одам многу рано ништо нема да се види и само паника ќе ми се створи без никаква причина. 20220720_140451.jpg

Tinka2304 likes this.
  6. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Паничам јас мила многу. Имав мисед абортус и затоа изгледа. Утре ке испитам пак бета и ке ми каже докторот што понатаму.

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Не се плаши, мила. Првата вредност на бетата ти е одлична.

Tinka2304 likes this.
  8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Дали си следела овулација до сега? Колку ти трае еден циклус?

9. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Следев овулација до пред некое време и се откажав,си реков кога ке биде тогаш. Обично 24 до 26 дена добивам но сега се вратив од странство и можеби промена на клима да ми закасни овулација. Според календар на 4 ми кажува овулација но според мене покасно беше (приметив по лепливиот исцедок).

10. fana

fana Форумски идол

Можно е покасно. Јас сум пред породување со такво зачнување.
    Само еднаш имавме однос неколку дена пред датум за добивање и на тој однос останав бремена.
    Немав никаков проблем со бременоста, само што беше на стартот помалечко бебчето.
    Сега сум 37, а тоа одговара на 39 :)
    Не се плаши, ќе биде се во ред, повтори ја бетата треба да е дуплирана, знаеш.

11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Докторот ти рекол дека касни затоа што реално е така ама доколку овулацијата настапила нормално. Ти си свесна дека овулацијата настапила покасно. Останува да се опуштиш и провериш бета пак. Нормално е на ехо да не може да се види со таа вредност на бета. Може да се види над 1.500. Јас во понеделник имав 138 бета, матичната ми рече да одам на ехо во петок. Значи 4 дена после бетата со слична вредност како твојата.

Last edited: Jul 20, 2022
    Tinka2304 likes this.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

И Сава пратија ваква понуда, ми рекоа дека и тие пари можам да си ги искористам за нифти на пример или некое друго испитување.
    Ми пратија две, уште сум на раб. после дома на раат ке разгледам. Ми кажаа дека е со договор од 3 год. И дека можам ако не оваа година , следната 1 месец пред пораѓај да активирам за плус пораѓај.
    Мене реално повеќе ми е за нифти и испитувања плус да ми покрие здравје само да останам бремена побрзо. За пораѓај и чаир и гак сум со добри врски( малце глупо вака излегува, како да се фалам)…

13. Звездичка30

Па јас бев во Вторникот сега и според циклус тој ден бев 7 недели и 6 дена а според плодот 7 недели и веке имаше срцева акција и веќе се гледаше на ехо, и јас бев уплашена како тебе ама немало потреба бидејќи многу е тоа малечко за било што да се види.

Tinka2304 likes this.
  14. thesiren

thesiren Активен член

Девојки сакам да прашам, саботата правев тест со урина беше позитивен, денес отидов за консултација со гинеколог пред да влезам си направив тест преку крв, bhcg беше 400. Искрено од памет ме извади, не би да ја именувам, воопшто не ми обрна внимание, ми рече тоа е прениско (последен циклус ми беше 10.06). Дали тоа што во лаборсторијата ме прашаа дали ми е за детекција или следење бременост игра улога во резултатот? Петок треба пак да проверам ама ептен се разочарав.

15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Нема зошто да се разочаруваш, таман си е бетата. Провери ја после 2 дена и ако е дуплирана на добар пат си. Те прашале дали е за детекција или следење на бременост за да знаат во каква вредност да ти го издадат резултатот веројатно. Мислам дека некои лаборатории прават само негативно/позитивно ако е за детекција, а ако е за следење е вака со бројка. И да, смени ја докторката која и да е. Никој нема право да те вади од памет пред да се види исходот. На нерви ми одат вакви доктори значи!

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Воопшто не е ниска бетата, веројатно подоцна овулација си имала. Испитај за 2 дена дали се дуплира.

Мразам гинеколози што прават такви паники во рана бременост, ко од Марс да се паднати.

IRBBB and thesiren like this.
  17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Многу ги има. Страшно е. Матичните гинеколози, во голем процент, се добри доктори само кога не постои проблем.

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Не се разочарувај и не се нервирај.
    Покасна овилација како кај еден куп жени.
    Провери си за два дена повторно, ако се дуплира ( Дај Боже да ти се дуплира ) терај си и смени таква матична.
    Со лесно и без паники те молам.

thesiren likes this.
  19. thesiren

thesiren Активен член

Фала за објаснувањето девојки, ми значи. Ќе почекам до петок, па ќе знам што натака. Искрено фалa ми олесна малку.

20. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Zdravo zenski ,
    Ve molam za iskustvo nekoja .trebase da dobijam pred tri dena na denta koga trebase na brisenje imav samo bledo rozevo kako iscedok I posle nisto .Pravev test negativen e ke si pocekam da dobijam megjutoa sekogas mi e tocno vo den i sega malce me zagrizuva