Јас имав спонтан, скоро бев веќе 9та недела. Уште еден циклус и можеме пак со обиди ама мнооогу ми е страв. Премногу се плашам да не се случи пак истото, се плашам пак да не ми кажат дека неможе да се слушни срцева реакција, се плашам од сѐ. Ама верувам дека Бог е голем и дека ќе ми ја оствари најголемата желба да станам мајка на едно живо и здраво бебенце. И не само мене, туку на сите што копнееме по тоа, без разлика дали сме имале спонтан или нешто слично. Ќе си имаш и второ и трето и колку и да сакате, само дај му време на времето и обиди се да останеш позитивна.
Zdravo Zeni bravo na site za hrabrost i izdrzlivosta jas imav ne uspesno prvo in vitro nekako ne mozam da se pomiram so porasot sto go do ziveam pocnav na rabota da odam ama mnogu mi e tesko gi gledam naokolu site so decinja ili so mesinja a mene dusata mi gori duri ne mozam da podnesam rakata na soprugot ako mi e na polovinata ili na stomakot... Nz raseana sum epten se trudam da ne pokazuvam slabost pred moite bliski ama ednostavno ne mozam
Јас имав вонматерична за жал и секој месец од тогаш го имам тој страв. Од една страна ми е желбата од друга страна е стравот да не биде повторно истото. Како на вага се и тежнеат. Меѓутоа позитивата секогаш оставам да надвладее ❤️
Исплачисе олеснисе сега, затворија таа страница и само позитивни мисли. Јас имав направено пауза дури од 3 месеци од форумов, си дадов време да си ги соберам мислите и самата себеси и воопшто да не размислувам на оваа тема и доста си помогнав. Ме уби мислата зашто баш мене ми се случува се ова, но на крајот на краиштата знам дека сите ќе успееме цврсто верувам во тоа ❤️ На сите им кажувам па и на тебе пронајдиси некое хоби и уживај, посветисе на мм, шетајте, истражувајте, лудувајте и се ќе си дојде на свое верувај❤️
Zdravo devojki,mene minatiot mesec mi dojdi na 15,ovoj mesec na 17 na brisenje imav kako bledo rozev iscedok i kako svetlo kafeno,i tolku... Eve nisto nemam sega i neznam sto da pravam dali da pravam test ili .. ve molam mislenje
Dali gradite bolat ako ima bremenost ili kaj sekogo e razlicno bidejki jas nemam bolki samo malo peckanje vo jajnicite
Може да биде најразлично што можеш да замислиш. Има жени што немаат никаков симптом и жени што чувствуваат промени и симптоми од самото зачнување. Тоа што си имала розев исцедок може да е имплантациско крварење што исто така го немаат сите жени. Држам среќа
Na sekoj roditel da im se polni racete.kako se blizi vremeto mene se postrav mi e a zelbata za ushte edno dete i na dvajcata e golema
Taka e stravot kje go imame do posleden den od bremenosta.tvojata situacija e premnogu teshka mila Kaj nas zelbata za bebe e golema no mene mi e premnogu strav ama se nadevam ke go nadvladeam i kje se druzime vo trudnicki vo skoro vreme
Желбата секогаш ќе биде поголема од стравот и ќе не носи напред. Ќе успееме еден ден, порано или покасно. ❤️
Добар ден девојки ❤️ Ајде дојде време и јас да си се пожалам и поплачам Добив денес и точна е како швајцарски сат А демек се понадевав на убави вести хахах... Меѓутоа имав доста стрес периодов, од пред три недели се преселивме во друга држава да си живееме и работиме па малку се помачив околу сите тие обврски, трчај за документи, трчај за пакување, трчај лево трчај десно, сменивме нова клима си викам ќе доцни вештерката, ама не Иначе ова ми е 4ти месец откако правев лапараскопија па сега се чудам зашто сеуште немам позитивни резултати. Пречка немаме никаква само што ми е отстранета десната туба, па се надевам дека со другата страна ќе успееме... Искрено да кажам се разочарав малку денес но продолжуваме понатака Извинете на долгиов пост, чувствував потреба да се искажам и олеснам малку
Zdravo devojki pred 4 meseci pravev konizacija mi najdoa cin 3 so carcinom in sity me sve vo red sega sakam da prasam za bremenost dali nekoja pravela invitro ili insenimacija posle vakva operacija pravev letz vo sistina kaj doktor drakulevski sakam da ostanam so pobrzo bremena vise 5 godini se macam bi mi dobrodosl sovet od nekoja so vakava maka fala pozz
Во која лабараторија може инфективен скрининг да се прави освен железничар,морало и тоа за спермограм да се направи..:/
Zdravo Sakam da prasam kakvo iskustvo ste imale so IMPRYL tableti i od kade moze da se nabavat? VI blagodaram
Имприл се витамини јас ги примав пред да останам бремена. И во првите месеци додека не ми сменија во прегназол. Искрено скапички се малку околу 2900 денара јас ги порачував од аптеката Прима Лек во Битола ми ги испраќаа преку карго.