Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    35.037
    Јас имав спонтан, скоро бев веќе 9та недела. Уште еден циклус и можеме пак со обиди ама мнооогу ми е страв. Премногу се плашам да не се случи пак истото, се плашам пак да не ми кажат дека неможе да се слушни срцева реакција, се плашам од сѐ.
    Ама верувам дека Бог е голем и дека ќе ми ја оствари најголемата желба да станам мајка на едно живо и здраво бебенце. И не само мене, туку на сите што копнееме по тоа, без разлика дали сме имале спонтан или нешто слично.
    Ќе си имаш и второ и трето и колку и да сакате, само дај му време на времето и обиди се да останеш позитивна. :hug:

На Bebence29, Minnna и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  2. Vesna87

Vesna87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    Zdravo
    Zeni bravo na site za hrabrost i izdrzlivosta jas imav ne uspesno prvo in vitro nekako ne mozam da se pomiram so porasot sto go do ziveam pocnav na rabota da odam ama mnogu mi e tesko gi gledam naokolu site so decinja ili so mesinja a mene dusata mi gori duri ne mozam da podnesam rakata na soprugot ako mi e na polovinata ili na stomakot... Nz raseana sum epten se trudam da ne pokazuvam slabost pred moite bliski ama ednostavno ne mozam

3. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Јас имав вонматерична за жал и секој месец од тогаш го имам тој страв. Од една страна ми е желбата од друга страна е стравот да не биде повторно истото. Како на вага се и тежнеат. Меѓутоа позитивата секогаш оставам да надвладее ❤️

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Исплачисе олеснисе сега, затворија таа страница и само позитивни мисли.
    Јас имав направено пауза дури од 3 месеци од форумов, си дадов време да си ги соберам мислите и самата себеси и воопшто да не размислувам на оваа тема и доста си помогнав. Ме уби мислата зашто баш мене ми се случува се ова, но на крајот на краиштата знам дека сите ќе успееме цврсто верувам во тоа ❤️
    На сите им кажувам па и на тебе пронајдиси некое хоби и уживај, посветисе на мм, шетајте, истражувајте, лудувајте и се ќе си дојде на свое верувај❤️

На Littlegirli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Zdravo devojki,mene minatiot mesec mi dojdi na 15,ovoj mesec na 17 na brisenje imav kako bledo rozev iscedok i kako svetlo kafeno,i tolku... Eve nisto nemam sega i neznam sto da pravam dali da pravam test ili .. ve molam mislenje

На Irinkka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    3.319
    Прави :)

7. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Dali gradite bolat ako ima bremenost ili kaj sekogo e razlicno bidejki jas nemam bolki samo malo peckanje vo jajnicite

8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    3.319
    Може да биде најразлично што можеш да замислиш. Има жени што немаат никаков симптом и жени што чувствуваат промени и симптоми од самото зачнување. Тоа што си имала розев исцедок може да е имплантациско крварење што исто така го немаат сите жени. Држам среќа :inlove:

На PEPCE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Na sekoj roditel da im se polni racete.kako se blizi vremeto mene se postrav mi e a zelbata za ushte edno dete i na dvajcata e golema
    :hug::l:

10. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Taka e stravot kje go imame do posleden den od bremenosta.tvojata situacija e premnogu teshka mila :hug:
    Kaj nas zelbata za bebe e golema no mene mi e premnogu strav ama se nadevam ke go nadvladeam i kje se druzime vo trudnicki vo skoro vreme :inlove:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Желбата секогаш ќе биде поголема од стравот и ќе не носи напред. Ќе успееме еден ден, порано или покасно. ❤️

На Bebence29, Bejb15 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Така е ❤️Amin

На Bebence29 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    ❤️❤️❤️

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Добар ден девојки ❤️
    Ајде дојде време и јас да си се пожалам и поплачам :D
    Добив денес и точна е како швајцарски сат
    А демек се понадевав на убави вести хахах... Меѓутоа имав доста стрес периодов, од пред три недели се преселивме во друга држава да си живееме и работиме па малку се помачив околу сите тие обврски, трчај за документи, трчај за пакување, трчај лево трчај десно, сменивме нова клима си викам ќе доцни вештерката, ама не :D
    Иначе ова ми е 4ти месец откако правев лапараскопија па сега се чудам зашто сеуште немам позитивни резултати. Пречка немаме никаква само што ми е отстранета десната туба, па се надевам дека со другата страна ќе успееме...
    Искрено да кажам се разочарав малку денес :sweat: но продолжуваме понатака
    Извинете на долгиов пост, чувствував потреба да се искажам и олеснам малку
    :l:

На Girlbtz и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  15. Josifovska27

Josifovska27 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Zdravo devojki pred 4 meseci pravev konizacija mi najdoa cin 3 so carcinom in sity me sve vo red sega sakam da prasam za bremenost dali nekoja pravela invitro ili insenimacija posle vakva operacija pravev letz vo sistina kaj doktor drakulevski sakam da ostanam so pobrzo bremena vise 5 godini se macam bi mi dobrodosl sovet od nekoja so vakava maka fala pozz

16. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    52
    Во која лабараторија може инфективен скрининг да се прави освен железничар,морало и тоа за спермограм да се направи..:/

17. Aleks@and&ra$

Aleks@and&ra$ Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    13
    Zdravo

Sakam da prasam kakvo iskustvo ste imale so IMPRYL tableti i od kade moze da se nabavat?

VI blagodaram

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    22.715
    За што се тие таблети?

На Girlbtz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Амин ! дај Боже да ни се остварат желбите побрзо на сите и да биде се во најдобар ред :hug::l:

На Girlbtz, Bella_Stella и PEPCE им се допаѓа ова.
  20. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    Имприл се витамини јас ги примав пред да останам бремена. И во првите месеци додека не ми сменија во прегназол.
    Искрено скапички се малку околу 2900 денара јас ги порачував од аптеката Прима Лек во Битола ми ги испраќаа преку карго.

На Aleks@and&ra$ му/ѝ се допаѓа ова.