Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Ne gudi nadez. Moja bliska prijatelka bese so eden jajovod. Od koga i go izvadia posle 4 meseci si ostana bremena po priroden pat i toa bliznaci zatoa ne se razocaruvaj ke bide i kaj tebe da napomenam se macese poveke od 10 godini za bebce

На 1RedLipss, LanaDelR и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Јас сум со еден јајцевод, другиот ми е изваден поради вонматерична бременост- си имам ќеркичка од 5 години. Бидете само опуштени, ако сте со еден јајцевод незначи дека тешко ќе забремените, баш напротив. Само уживајте и препуштете на Бога!
    Ви посакувам сите да станете мами во брзо време :l:

На IRBBB, Bebce1, LanaDelR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Дај Боже :l:
    Ме плаши тоа што ми го напоменаа дека после 6 месеци доколку не дојде до бременост ми препорачаа инвитро. Зашто и поради што не ми објаснија. Освен дека како што изминувало времето, се намалувале и шансите. :?:Пречка друга немаме никаква.
    @LanaDelR дали ти напоменаа нешто слично вакво?

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Колешка моja без проблем остана бремена со еден јајцевод. Не се грижи, само треба да се погоди овулацијата од страната кај што е јајцеводот.

На 1RedLipss и LanaDelR им се допаѓа ова.
  5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    2.404
    @1RedLipss mene gunek.mi kaza da pravam pauza dva tri meseci od operacija da dobijam dve posledovatelni menstruacii i togas da probuvame.jas se operivav vo januari.Drugo nisto ne mi kaza.Ne bi trebalo da bide problem toa.Jas imam edno dete 5 godini ova mi bese za vtoro vonmatericna bremenost.Za moznosta prirodno da ostanam mi potvrdi doktorkata sto me operirase vo sistina,mi rece ke bides pak bremena so toa sto ja videla sostojbata na drugiot jajovod i jajnicite nooo eve tret mesec probuvame nema uste nisto.A sto ako ovulacijata e bila samo na leviot jajnik toa me maci mene ... Mislam od togas mn raboti me macat i non stop razmisluvam i gubam nadez so sekoja menstruacija koga dobijam.

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Pojdi si na folikulometrija i taka ke znaes najdobro dali ovuliras na toj jajnik. Drug nacin nema kako da doznaes. Inaku gi ima mnogu clenki ovde so eden jajnik sto ostanaa bremeni. Taka da nemoj odma najlosi scenarija da si pravis. Ti ja pustam seta sreka da si se izraduvas sto poskoro.

На Littlegirli, 1RedLipss, LanaDelR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    И јас правев во систина во март месец и ми рекоа уште одма да си почнеме, но еве уште ништо.
    А фактот дека само што се доселивме во друга држава и незнам ни каде да се обратам доколку имам потреба од тоа уште повеќе ме мачи.
    Ама да не губиме надеж ❤️

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    12.080
    Кој ти рече така?
    Нема врска бе, аман каква е таа логика за 6 месеци??
    Па јас нејќев да помислам на секс после вонматеричната, а не па на бебе. Јас се опуштив после 1 година и пол од операција, а забременав за 5 месеци горе долу.
    Мене таква работа ниту еден доктор не ми рече. Напротив докторот мој ми рече не е тешко со еден јајцевод, и дека и од другиот јајник да овулираш јајцињатс паѓале во кавум даглас и што знам понатака не разбрав ама не е пречка. Исти се шансите како со два.

На LanaDelR, 1RedLipss и Ceneva им се допаѓа ова.
  9. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Исто и мене Тофоски ми рече, ќе си останиш бремена од другиот јајцевод, ти немаш никаков проблем за да забремениш. Само добро е за вас 6 месеци да поминат, сепак е сечено место. Знам дека стресот и стравот е голем тоа што поминало и од непознатата иднина, ама само верба- ние сме многу силни верувајте, незнајте колку мојме да издржиме. :muscle::l:

На LanaDelR, girl2, Littlegirli и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Мислење за хирмониве? На трет ден ги испитав, матичната вика дека биле супер

Прикачени фајлови:

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Добри се, но ти фалат неколку. Немаш ТСХ, Андростендион итн.

12. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Ти благодарам мила ❤️ ми внесе утеха и надеж.
    Знаеш како е кај нас со докторите ќе ти кажат нешто и ќе те извадат од памет, после незнам што да мислам попрво |(:D
    Верувам дека ќе успееме, си земав витамини Б-12 и фолна да си пијам од вчера, па како ќе каже Господ:angel:
    Да се опуштам сега, незнаете какви мисли ми поминаа низ глава овие три дена (ќе поминат 6 месеци, со еден јајцевод сум, се намалуваат шансите, никогаш нема да бидам мајка, зашто мене ова ми се случува и што уште не) Будала женска глава :D:D:D

На LanaDelR и elenaklasik им се допаѓа ова.
  13. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Тсх ми е секогаш на среднина на границата, сега мислам дека немаа реагенси за него па затоа не го испитале, така разбрав.
    Четврток сум за пап и брисеви кај докторката па ќе ја прашам за вториов зошто не го имаме испитано, а најверојатно и ќе јас сменам дека една година се меткам со неа, се било во ред а никако не останувам бремена. Не ме ни праќа на други испитувања дека сум била млада, а сама не знам од каде да почнам, немам никаква насока :@

14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Веројатно ти ги дала да ги испиташ, но знае да се случи да немаат реагенси. Не знам колку години имаш, ама без разлика на возраста, после една година неуспешни обиди е време да се почне со испитувања.

Ако има некаков проблем, нема годините и младоста да направат да го снема. Некогаш такви глупости тресат некои доктори, страшно. Направете си основни испитувања и ти и партнерот, да си бидете мирни. Ако гледаш дека матичната не знае што прави и не се осеќаш сигурно со нејзе или смени ја или оди негде на приватно.

15. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    430
    Матичните доктори се толку незаинтересирани што било кој коментар да го дадам ќе биде сувишен...
    А незнам ни што ги чини да дадат насоки и да кажат какви испитувања треба да се превземат. И мене ме тераше матичната со тој муабет као млада си ајде не се замарај се беше во ред со хормоните, а една година се обидувавме. После веќе на мое инсистирање приватно си направив испитување на проодност на каналите за да на крај испадне дека каналите ми биле комплетно запушени...
    Што ги чини да ни дадат насоки еве сеуште сум во прашалници.
    Затоа приватно посетиси некој специјалист и раат да си бидете
    I just can't (facepalm)

На babymaybe123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Kaj nas e taka za zal, povuci potegni sto bi rekle srbite. Jas i za hormoni na moe insistiranje upat zemav, inace muabetot i bese ne ti e nisto odi si doma. I do den denes se boram so nea. Ama vo takvo mesto sum sto samo ima dve doktorki i taa drugata e pouzasna od mojata. Si odam na privatno za poozbilni konsultacii a so maticnata se tepam za upati.

На Звездичка30 и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  17. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Минатиот месец ми задоцни 5 дена, овој месец пак исто треба денес да не ми дојде. Ги разбира некој соновите? Под папок се сонував имам како топка израсток и се глеам леле си викам шо е воа, кила ли се и не памтам повеќе. Јајници ме наболуваат а градиве не, само десната брадавица.

18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    5.926
    Колку години имаш? Испитај и амх

19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Утре ке идам одново да испитам хормони, 3 ден ми е. Кажете ми како е по веродостојно, гладна или јадена? Кафе цигара може или не

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Za bilo koja krvna analiza treba da si gladna. Voda moze da se napies ama obicna :)

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.