Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    osekam ke ima nova trudnica samo so gospod napred te pozdravuvam bebeto93 ti pustam sreka

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    107.947
    Ma ne e strasno, znam deka od prva moze i da ne bide. Dobro e mm dobro prifati pa polesno mi e. Ajde ajde od idniot mesec i so poveke sili, kako e Bog nikoj ne e, site ke se raduvame ;)

3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    61.612
    Темата БРЕМЕНОСТ досега не сум ја отворила, таа е малку далеку од мене :) (моите синови имаат 24 и 16 години). Но, сега прочитав - ПОДРШКА ЗА СИТЕ КОИ САКААТ ДА ЗАБРЕМЕНАТ, и морав да видам за што се работи... Многу ми се допадна идејата за оваква тема и се воодушевив од активноста на ФЕМИНКИТЕ. Браво ФЕМИНКИ што сте толку позитивни кон оваа тема.
    Ве поздравувам сите Вас кои сакате да забремените, Ви држам среќа тоа да биде што поскоро и Ви посакувам лесни и весели бремености. :party:

На irence88, eci85, vodolija123 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Зборував со мм и тој не сака по никоја цена да направам тест, по некое време, прв пат ми призна дека секогаш кога ќе направев тест и ќе беше негативен тој се разочарувал ама не зборувал со мене бидејќи несакал да ме натажи. ама вчера баш го напнав дека сакам да направам и тој ми кажа кратко и јасно. Па на крај краева, и нема да направам.
    Друго што ме мачи, јас вакци симптоми на менс сум немала никогаш, не се тешам дека сум бремена па страмежливо да се убедувам, ама навистина... Мене ми е чудно, а вечерва особено додека го гледав иск фактор, најпрвин, десниот део од вагината ,покрај ципата како да ми се парализираше, такво чувство, по пола саат и на средина меѓу левата и десната стррана од ципите, ја почувствував таа тупа болка, за кратко.
    Незнам, ако не е бременос, тогаш чудни симптоми на менс.. :^)

5. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Вал Дим, можеш ли да ни кажеш кои беа твоите симптоми на бременос, веќе имаш искуство, ако сакаш да го споделиш со нас :$

6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    61.612
    bebeto93 посебни симптоми на бременост немав и во двете трудноќи. Изостанок на циклусот, малку зголемени и натежнати гради и толку... Немав утрински мачнини и се на се имав две прекрасни трудноќи, што им го посакувам на сите идни трудници. :)

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки кај мене нема бременост, денес добив после три дена каснење ама многу чудно, малку и не како секогас! Здравје и само надез за следните месеци белки ќе успееме :inlove:

8. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    без разочарувања само со убави мисли....само напред отимистички настроена и дај Боже наредниот месец да ја споделиш својата радост со сите нас позз и се најдобро :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Почнувајќи од утре, ми се плодни денови. Се надевам дека и јас ќе се израдувам за скоро ! :)

На vodolija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    само за убаво да е ......да си видиме две цртички....и јас работам на случајот ама не сум многу преоптеретена со тоа.....не знам зошто чувствувам малку страв можеби заради спонтаниот што го имав. Како и да е за таа среќа живееме да створиме нов живот :inlove: :* :*

11. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    на 15 декември последно ми дојде менс, еве денеска е 15ти, ништо , ми нема дојдено..

12. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    na kolku vreme ti ide na kolku denovi

13. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Ви благодарам на утехата. некогаш и само еден добар збор е доволен за да се добие надеж и да се продолжи понатаму. :* :)
    И се надевам дека наскоро ќе не израдуваш со убава вест.

14. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    И кај мене нема Лори, и јас добив денес тоЧно на датата а цел живот добивам на 27 дена сто знаЧи требасе да добијам пред 4,5 дена. Овој период некако ни е ист и двете имавме спонтани, мака маЧиме со забременување и сега наредниот месец ке оЧекуваме заедно да не добиеме секако. Јас се мислам да пробам овој месец со кломифен но некако се двоуман засто има поминато само 4 месеци од спонтаниот да не не е добро а плус имам и тироидна? Како сто минува времето се повеке мислам, главата ке ми испука. Те поздравувам, заедно сме посилни па две,три и пет тридници нема да бидат многу наредниот месец нели? :*

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Монела јас и ти сме бас со иста ситуација, за зал не завидна, ама среќата да бидеме мамички нема да ни избега, пред нас е, кога тогас ке ја уловиме :lol: и мене исто никогас не ми касни ама ете месецов три дена а и не ми е како треба! и јас имав спонттан пред 4месеци, и јас би ти препорачала да не земас кломифен, тоа и не е толку здраво, а плус и ти се тросат резервите! и во случај и со тоа да не успеес после мозе да ти се поремети се, па да чекас дупло! мајка природа си е најдобра!

Бебето 93,земи направи тест и не се измачувај веќе со тоа дали си или не! доволно ти доцни за да ти показе! ајде ти стискаме палци да повлечес нога :clap:

На сите други ви посакувам мнооогу волја и надез и побрз успех на случај БЕБЕ :inlove:

На vodolija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Порано ми идеше на 21 ден, потоа на 25 почна, па еве последнава менс на 26тиот ден ми дојде, во декември. и сеа денеска 31 ден сме, да видиме ако го поминам и 16ти ќе биде 32 ден...

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    107.947
    Леле Бебето како ти држи срцето да не направиш тест :tmi: Јас не би можела. Иначе јас направив Self Clear тест и беше негативен, ако беше прерано ќе направам уште еден тест ама дури откако ќе ми доцни, веќе не правам тест пред да ми доцни. Јас имав симптоми и затоа направив, ама мислам дека уште еднаш не се ставам на таков стрес, невиден, сум се убила ми се чини од мачење. Сега малку опуштено и се ќе биде подобро. Јас се сеќирав мм како ќе прифати ама он е изгледа многу поприземен од мене, дури и ме тешеше на некој начин, ама да не приметам дека е така, беше баш приземен. Ајде сите од темава да се префрлиме наскоро на Труднички муабети ;) :*

На XstrongerX и bebeto93 им се допаѓа ова.
  18. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    После моето искуство од минатиов месец веќе ги мразам раните тестови :(
    Денес ќе одам кај докторот да видиме што понатаму...

19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    бебето па нормално е да ти иди на 28 дена тебе мн порано ти е идело. на мене ми идеше на 30дена неколку месеци а сега откако почнавме за бебенце почна да ми подранува па ќе видиме што ќе биде дали ќе му направиме сестричка или братче на антонио

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Здраво,
    Моментално пијам антибиотик Rovamycine, бидејки имам проблем со непцата, а во меѓувреме се обидуваме за бебуш..
    Дали има некој вакво искуство, дали би имало проблеми или да одложиме со обидувањето за бебуш?