Ma ne e strasno, znam deka od prva moze i da ne bide. Dobro e mm dobro prifati pa polesno mi e. Ajde ajde od idniot mesec i so poveke sili, kako e Bog nikoj ne e, site ke se raduvame
Темата БРЕМЕНОСТ досега не сум ја отворила, таа е малку далеку од мене (моите синови имаат 24 и 16 години). Но, сега прочитав - ПОДРШКА ЗА СИТЕ КОИ САКААТ ДА ЗАБРЕМЕНАТ, и морав да видам за што се работи... Многу ми се допадна идејата за оваква тема и се воодушевив од активноста на ФЕМИНКИТЕ. Браво ФЕМИНКИ што сте толку позитивни кон оваа тема. Ве поздравувам сите Вас кои сакате да забремените, Ви држам среќа тоа да биде што поскоро и Ви посакувам лесни и весели бремености.
Зборував со мм и тој не сака по никоја цена да направам тест, по некое време, прв пат ми призна дека секогаш кога ќе направев тест и ќе беше негативен тој се разочарувал ама не зборувал со мене бидејќи несакал да ме натажи. ама вчера баш го напнав дека сакам да направам и тој ми кажа кратко и јасно. Па на крај краева, и нема да направам. Друго што ме мачи, јас вакци симптоми на менс сум немала никогаш, не се тешам дека сум бремена па страмежливо да се убедувам, ама навистина... Мене ми е чудно, а вечерва особено додека го гледав иск фактор, најпрвин, десниот део од вагината ,покрај ципата како да ми се парализираше, такво чувство, по пола саат и на средина меѓу левата и десната стррана од ципите, ја почувствував таа тупа болка, за кратко. Незнам, ако не е бременос, тогаш чудни симптоми на менс..
Вал Дим, можеш ли да ни кажеш кои беа твоите симптоми на бременос, веќе имаш искуство, ако сакаш да го споделиш со нас
bebeto93 посебни симптоми на бременост немав и во двете трудноќи. Изостанок на циклусот, малку зголемени и натежнати гради и толку... Немав утрински мачнини и се на се имав две прекрасни трудноќи, што им го посакувам на сите идни трудници.
Девојки кај мене нема бременост, денес добив после три дена каснење ама многу чудно, малку и не како секогас! Здравје и само надез за следните месеци белки ќе успееме
без разочарувања само со убави мисли....само напред отимистички настроена и дај Боже наредниот месец да ја споделиш својата радост со сите нас позз и се најдобро
само за убаво да е ......да си видиме две цртички....и јас работам на случајот ама не сум многу преоптеретена со тоа.....не знам зошто чувствувам малку страв можеби заради спонтаниот што го имав. Како и да е за таа среќа живееме да створиме нов живот
Ви благодарам на утехата. некогаш и само еден добар збор е доволен за да се добие надеж и да се продолжи понатаму. И се надевам дека наскоро ќе не израдуваш со убава вест.
И кај мене нема Лори, и јас добив денес тоЧно на датата а цел живот добивам на 27 дена сто знаЧи требасе да добијам пред 4,5 дена. Овој период некако ни е ист и двете имавме спонтани, мака маЧиме со забременување и сега наредниот месец ке оЧекуваме заедно да не добиеме секако. Јас се мислам да пробам овој месец со кломифен но некако се двоуман засто има поминато само 4 месеци од спонтаниот да не не е добро а плус имам и тироидна? Како сто минува времето се повеке мислам, главата ке ми испука. Те поздравувам, заедно сме посилни па две,три и пет тридници нема да бидат многу наредниот месец нели?
Монела јас и ти сме бас со иста ситуација, за зал не завидна, ама среќата да бидеме мамички нема да ни избега, пред нас е, кога тогас ке ја уловиме и мене исто никогас не ми касни ама ете месецов три дена а и не ми е како треба! и јас имав спонттан пред 4месеци, и јас би ти препорачала да не земас кломифен, тоа и не е толку здраво, а плус и ти се тросат резервите! и во случај и со тоа да не успеес после мозе да ти се поремети се, па да чекас дупло! мајка природа си е најдобра! Бебето 93,земи направи тест и не се измачувај веќе со тоа дали си или не! доволно ти доцни за да ти показе! ајде ти стискаме палци да повлечес нога На сите други ви посакувам мнооогу волја и надез и побрз успех на случај БЕБЕ
Порано ми идеше на 21 ден, потоа на 25 почна, па еве последнава менс на 26тиот ден ми дојде, во декември. и сеа денеска 31 ден сме, да видиме ако го поминам и 16ти ќе биде 32 ден...
Леле Бебето како ти држи срцето да не направиш тест Јас не би можела. Иначе јас направив Self Clear тест и беше негативен, ако беше прерано ќе направам уште еден тест ама дури откако ќе ми доцни, веќе не правам тест пред да ми доцни. Јас имав симптоми и затоа направив, ама мислам дека уште еднаш не се ставам на таков стрес, невиден, сум се убила ми се чини од мачење. Сега малку опуштено и се ќе биде подобро. Јас се сеќирав мм како ќе прифати ама он е изгледа многу поприземен од мене, дури и ме тешеше на некој начин, ама да не приметам дека е така, беше баш приземен. Ајде сите од темава да се префрлиме наскоро на Труднички муабети
После моето искуство од минатиов месец веќе ги мразам раните тестови Денес ќе одам кај докторот да видиме што понатаму...
бебето па нормално е да ти иди на 28 дена тебе мн порано ти е идело. на мене ми идеше на 30дена неколку месеци а сега откако почнавме за бебенце почна да ми подранува па ќе видиме што ќе биде дали ќе му направиме сестричка или братче на антонио
Здраво, Моментално пијам антибиотик Rovamycine, бидејки имам проблем со непцата, а во меѓувреме се обидуваме за бебуш.. Дали има некој вакво искуство, дали би имало проблеми или да одложиме со обидувањето за бебуш?