Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.977
    Допаѓања:
    8.449
    I jas mislam kako bela da napravis dijagnosticka histeroskopija i ako ima septum odma ke ti go odstranat.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    12.532
    Прашањето го поставив и во друга тема, оваа е повеќе посетена. Ќе ве замолам за доктор, за повторувачка неуспешна бременост. Доктор кој упатува, и навистина се труди. Јас од Систина не наидов на таков реално, ама ако некој сум пропуштила слободно кажете ми искуство.
    Се мислам во Ремедика да се префрлам, само не знам за доктор. Владимир во Ремедика е? Од кој имате добро искуство да насочува што да се испита?
    Благодарам

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас не знам за гинеколог ама мој совет е паралелно да консултираш и некој имунолог за да те насочи дали е потребно да се испита нешто од имунолошки аспект.

На Kolumna и anggell им се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    12.532
    Па затоа и лутам вака, бремености ми ги води докторка за неплодност доста стручна од тој аспект се испитано и е супер, ама последните две бремености не се успешни. Првата бременост како по книга. На 35 години ваљда не сум премногу, докторката вели матка имаш уште за 3 деца да родиш, ама ете не оди. А забременување од прва, и затоа лутам, барам доктор за друга проблематика да ме насочи. Од Систина некако сите по реакциите ми беа меех ништо не е, а и не се замараат искрено или пак кај мене само така е не знам.

На Vase89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Во Ремедика прод. Димитров е голем стручњак за неплодност, баш и погоре на една членка и пишував за него. Исконсултирај го него, а во исто време консултирај се со проф. Петличковски од имунологија па види што ќе ти кажат за да ја фатиш работата од корен да ја решаваш.

На Campanula и anggell им се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    12.532
    Ти благодарам многу :l:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    :hug::l:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.079
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    12.532
    За жал, исто како и претходно ме снајде и покрај тоа што бев покриена со терапија.

10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    3.319
    Кои мутации ги имаш?

11. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    10 години сум помлада од тебе и забременив природно со истото АМХ надежта последна умира!
    Работи на подобрување на квалитетот на јајце клетките зимај Q10, вит Е , б комплекс , провери си состојба со тироидната жлезда, скриен шеќер , вит Д.
    Стави смокви во 2 тегли и наполни ги со маслиново масло едната почни ја веднаш другата откако ќе ја завршиш првата зимај по една смоква секое сабајле. Ова се суплементите јас што ги земав.
    Ти посакувам што поскоро II (fingers) .

Прикачени фајлови:

На IRBBB, Bebence29 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Dali otide samo so snimkata od hsg kaj Dimitrov ?

13. Надја

Надја Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    42
    Здраво сакам да го споделам со вас моето искуство и да прашам дали има некоја со слично. Денес требаше да правам пункција на природен циклус веднаш после неуспешно инвитро. Во понеделникот сабајле примив овитрел(стоп инекција ), денес пред пункцијата на ехо во сала фоликулот беше пукнат(пред 2 3 саати проценка на др.) и се реши за инсеминација. Ми даде терапија за подршка и рече дека има шанси да успееме на овој начин, имал примери од искуство на пациентки со успешна бременост на ист начин. Чисто ми треба подршка дали некоја од вас имала исто искуство и резултат од истото, знам дека секој си е пример за себе но сепак....

14. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    236
    Јас бев во Ремедика кај Димитров, првично беше за отстранување на полипи, па излезе и септум дека сум имала. Мојата матична тогаш ништо не ни биде на ехо. Живеам во странство сега и каде што одам на гинеколог ми рекоа се е толку убаво направено што никој не би претпоставил дека имало интервенција (веројатно тоа треба така да е и со други доктори). Се жалат од Димитров дека некогаш бил груб кога зборел, но јас имам многу убаво искуство.

На tajci83, IRBBB и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не успеав да направам ХСГ, останав бремена и не се вратив на контрола кај Димитров. Инаку кај него кога закажав носев резултати од хормони само.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.102
    Честитки мила од срце! Толку се израдував, како за себе! Ќе биде се во ред овој пат и твоето виножитце ќе си го држиш во прегратки! Те гушкам најсилно! :l::l::l::l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Фала мила, да си дојде и кај тебе една мала среќичка што поскоро! ❤️

На Bebence29 и babybubu им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.248
    Допаѓања:
    118.879
    Кога на преглед :inlove:

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    На 23ти закажав зошто тогаш се враќаме од одмор. Се мислевме дали воопшто да одиме, ама докторката ме искара. Вика бремена си, не си болна, да си одиш на море и да си уживаш. Решив да ја послушам. :) Здравје тогаш би била 7+1, па се надевам и срценце ќе чуеме..

На mamaJana, Kaja991, Звездичка30 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Женски дали имате идеја како влијаат вирусиве на овулација?
    Ме фати вчера стомачниот, повраќање и дијареа. До вечерта качив и темперарура некоја, највеќе 38, инаку 37 со 5 отприлика ми беше. Еве денес веќе сум добра. Правам тестови за овулација од неделата, недела и понеделник ми беа негативни, а вчера не се тестирав. Денес сабајле правев, пак негативен. По претходни тестирања, би требало утре да ми биде овулацијата, ама може ли на пример од грипов да немам овулација месецов? Очекував малце потемна линија да видам денес, ама таа исто ко вчера..