Не знам шо да кажам за тестовите колку се релевантни. Ги користев неколку циклуси, само еднаш фатив. Еден ден затемнета ќе е линијата, следниот посветла, па пак ќе затемни. Да не имаш ПЦО? Си фаќала претходно? Може па вчера нешто имало.
Jas so testovite za ovulacija nemam ubavo iskustvo. Po test za ovulacija imav pozitiven test a na kraj ispadna cela nedela pokasno ovulacijata bazalnata temp mi ja detektirase i ojdov na eho i imase izliv. Taka da nemozam da sovetuvam za niv. I posle doktorkata mi kaza testovi ne se verodostojni za zeni so PCOS zosto sekako LH hormonot e povisok. Jas sum takov slucaj i prestanav da gi koristam.
Немам пцос, сум фаќала претходно со тестови ама многу светла денес линијата. Мислев да не ја стопира организмот овулацијата, ради трмпературата 38. Да не ми пропаднала шансата месецов
Ne veruvam deka radi temp bi mozelo da ne dojde do ovulacija ama da ne zboram na prazno ako nekoj znae neka kaze i mene me interesira
Абе ви кажав. Од 8-9 ден до добивање односи на преку еден ден. Јас и @kristina.k забременивме со односи пред добивање
Toa e dobar sovet ama ne sekoj moze da go primeni. Jas ne sum non stop zaedno so libeto i morame da tempirame ako mozeme. Ama uste malku i ke se preselam i jas kaj nego tamu i podrugo ke e
Циклусот не е од важност за преживување на организмот и може да се поремети секогаш кога сме навистина болни и при други состојби кога организмот пати, на пример претерани диети или интензивно вежбање. Кога телото се бори со болест оздравувањето е приоритет, овулацијата е луксуз. Значи, обична настинка не, но грип со висока температура неколку дена или повраќање и дијареа може да го натера организмот да мисли дека не е доволно здрав за забременување и да ја одложи или спречи овулацијата за тој циклус. @Ceneva
Ako ne poveke sreka sleden mesec mila. Ti bidi zdrava prava toa e najvazno. A bremenost ke se ostvari koga togas. Pozdravce
Isto jas sum 36,i po priroden i po invitro ostanuvam trudna no dete nemam i vo privatna klinika otidov demek pokriena so terapija se ispitav i sega koga se desi toa samo mi vika neznam ke mora sleden pat genetski embrion da ispitame pred da go stavime neznam so e rabotava...me tesi so toa bidi srekjna mozes da zabremenes,sledniot pat ke bilo uspesno ama godinite si odat,nervite se trosat a nikoj ne zastanuva od tipot ajde ova da ispitame ova ona.... So srekja mila pa Gospod da ni dade na site srekja
Ако инаку имаш редовни овулациии, сигурно дека организмот штом е подобро ќе проба да овулира, не се секирај.
Само со препорака на доктор никако пијање на своја рака ги пијат тие што се ниски резерви на јајце за подобрување на квалитет на јајце клетките хормонски апчиња се и мене ми беа препорачани од доктор да ги пијам ама не ги пијав ама тоа си е личен избор.
Doktor mi gi preporaca,samo ne znam kolku efekt imat,aptekarkata mi kaza nekolku meseci trebalo da se pijat
Три месеци мислам за да има ефект ама не ме држи за збор некоја друга членка може повеќе ќе знае јас би ти препорачала прво да го испиташ хормонот ако не го имаш испитано до сега и овие апчиња ги даваат пред инвитро за да се подобри квалитетот на јајце клетката.
Апсолутно да, понеси ја цела документација, нека види сè што имаш и слободно ќе му ја кажеш маката. Со среќа
Леле жено, не си свесна колку се израдував. Да сте живи и здрави, па да си се гушкате со бебушко цел живот.