Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    809
    На многу жени го препорачуваат да го пијат земи си и пченична трева во прав на био космос по едно лајче на сабајле на гладно во цеден сок од лимон и портокал нема грд вкус јас таков пијав и матичен млеч со мед и од него земав по едно лајче на сабајле и навечер нема штета од овие се е природно и плус ќе ти кажи доктор кои други суплементи да ги пијаш омега, коензим q10, витамин е и други тоа со доктор кои треба и смокви во маслино масло 40 дена да седет во тегла по една или две на гладно и тоа е добро за подобрување на квалитетот на јајце клетките и намалување на фсх хормонот.

На Megimeow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    12.517
    Извини што се вметнува, дали имаше проблем со некој хормон, па пиеше тоа, може ли во лична порака да ми објасниш и кој витамин Е. Јассо хормоните сум ок, ама и јас сакам да преземам за подобрување на јајце клетката. Ќе може ли да ми објасниш.
    Благодарам

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    734
    Pijam metil folat,metil b12,omega 3-6-9,aspirin protekt po sema

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Правев брисеви за хсг. Ми излезе уреаплазма. Веројатно ќе треба да пролонгирам се до чист брис.
    Првпат ја имам бактеријата па сакав да прашам, прави ли нешто во однос на (ин)фертилитет?

Матичната вели НЕ, интернетот вели друго.

5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.079
    Јас мислам дека можно е да оневозможува зачнување. Било која бактерија може да пречи и подобро е да се излечи пред бременост.
    Којзнае што ѝ значи тоа на докторката, ама нели велат дека пред бременост е подобро да се чисти брисевите.
    Е сега види кај партнерот исто така да зема терапија дали треба за во случај да ја има и тој.

На IRBBB и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  6. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.470
    И јас имав уреаплазма во мај негде,не смета на забременување ми рече докторката мене,затоа што кога ја откривме веке бев некој ден по овулација и докторката ми рече ке чекаме да добиеш за да почнеш со антибиотик за да не напраиме беља ако во случај се фатило нешто. Значи може да се остане трудна и со нејзе ама се препорачува пред да се почне со обиди да се чисти брисевите.

Јас прилично лесно ја излечив фала богу,со доксициклин 7 дена по 1 на ден,вагинални Нео Пенотран 7 дена,и додека пиев антибиотик и ги ставав овие вагиналните пиев Лактогин пробиотик за вагинална флора по две на ден,и следни брисеви по месец дена од испиена терапија чисти ми беа,а ХСГ правев пред една недела.
    Не се плаши со терапија ке се среди. (fingers)

На IRBBB, DaisyDoo и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  7. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    За уреаплазма се прима антибиотик обично еритромицин или сумамед. Треба и ти и партнерот да пиете. Тебе би требало и вагиналети да ти дадат. После 1,2 месеци ќе проверите пак дали се исчистила зошто е многу досадна инфекција. Може да се зачне и со инфекција, ама прави таа проблем понатака за задржување на плодот. Влијае врз цервиксот и предвремено прскање на водењак. Затоа и ако се јави во бременост на контролни брисеви, се третира со антибиотик. Не се грижи ќе ја средиш. Земи си и нешто за појачување имунитет и многу течности.

На IRBBB, Suze18992, DaisyDoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.713
    Ми препиша само Еритромицин 4х1. На мене и маж. Не знам зошто не ми даде вагиналети, а очекував. Веројатно можам да си земам на своја рака?

И заборавив за односи да ја прашам :$ Не е препорачливо, нели?

И јас така читав по нет. Ама еве не морало да значи.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.470

Односи само со кондом можете додека се лечите,без тоа никако.
    Вагинални после овие што ги ставив нео пенотранот,ми даде и други да ставам 5дена по две на ден сабајле и навечер,Донафил се викаат и мислам дека тие ептен ми помогнаа на крај,на природна база се и ја вракаат нормалната флора директно таму кај што треба. Можеш да си ги земеш нив,секако нема штета,а мене многу ми помогнаа.

Иначе маж ми не пиеше терапија со мене,ради други причини несмее да пие антинбиотик и правеше брисеви и он,кај него ја немаше уреаплазмата,жива среќа и така пројдовме.

На Thinkerbell. и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Влегов случајно во темава не знам како ми отиде неколку страни назад, и го читам ова:inlove: Се радувам премногу! Со лесно мила и сѐ ќе биде во ред овој пат верувај! :l:

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Фала ти мила, се надевам ќе биде. ❤️

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    12.517
    Вие што пиете селен дали правите пауза од него, или не штети постојано да се пие?

На Littlegirli му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Милички здраво испитано хормони кај другарка ми има 41 година има проблеми со циклусот само што и завршил циклусот т.е крварењето добива одма по 2 недели има едно дете но ете сака да си проба пак и сакав да ги видите хормоните кој ги разбира повеќе да пише или пак влага во менопауза :)

Прикачени фајлови:

14. Rose21

Rose21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    129
    Cestitki od srce :inlove:, se ke bide vo red :hug::l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Фала ти! :l::hug:

16. Bubba3

Bubba3 Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите! Се решив да се приклучам и јас. Имам 35 год и едно дете. Првиот пат останав бремена при прв обид. Но за второ никако не оди. Неколку години се обидуваме. Дали има некоја членка со случај како мојот? Да размениме мислење

17. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    4.486
    mnogu sum srekna za tebe, od srce ti posakuvam da imash ubava i lesna bremenost :inlove::hug:

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.672
    Допаѓања:
    21.339
    Фала ти, се надевам ќе биде така.. ❤️

19. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Мила најмила сега гледам нека ти е со лесно и да сте здрави и живи и јас знаеш дека се борев и еве ги уште две очиња ме гледаат се викаат Бисера јуначето само позитивно и убава мисла да те води додека трепнеш ќе помине времето да го гушнеш тоа нај убаво душиче те гушкам и поздравувам од сесрце :l::l::l::hug::hug::hug:

20. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Да мила инсулинот предизвикува спонтан јас имав спонтан пред две години и со оваа бременоста пиев гликофаж за заштита од спонтан тоа ми беше под терапија од ендокринолог така да посети си ендокринолог ќе те насочи. :)

На Flower 78 му/ѝ се допаѓа ова.