Дојде вештерката ден порано Искрено сум си разочарана ептен, либе гледам не се замара, не знам еве како него да бидам. Неделава ќе си закажам на гинеколог ионака време ми е за контрола, па чисто да ве прашам освен Пап, брисеви и за хормони друго испитување за мене нешто треба ? А и за либе исто ме интересира.
Скоро година поточно со августов година точно. Ама сакам да направам испитувања најосновите што се бидејќи либе нареден месец заминува а после некое време и ја и таму не е исто ко овде и не знам како ќе биде баш околу ова.
Земи упати за хормони следен месец, либе спермограм и спермокултура најбрзо што може и ти можеш после циклус таман пред да одиш и хсг да направиш, таман ќе имаш и брисеви, пап и ехо. Да знаеш на што си бар кога ќе одиш понатака.
Среди ги овде овие испитувања за раат да бидеш таму. Мојот случај беше вака година дена обиди и неуспешно, кога се решив да почнам со испитувања испадна дека двата канали ми биле непроодни. Така да почни со ред се да испитуваш нека те упати матичниот гинеколог или посети специјалист затоа што искрено матичниве доктори незнам колку се заинтересирани. Држам палци што поскоро да успеете
Endokrinologot mi vika ne e premnogu visok, moze da e od gojaznost i stres Endokrinoloski e dobro se Ne bi trebalo da e pricinata visok insulin Me preprati na transfuziolog poradi mutaciite
Пред да бидете бремени имавте ли некои симптоми за инсулин? И дали имавте висок па пиевте и терапија, и спомнав на докторката да испитам и тоа само ми кажа како тоа не е за тебе, ти нема шанса да имаш, па се замислив..
Не, сум немала симптоми Не сум испитувала И не сум примала терапија Откако се случи се повторно, се и свашта испитувам
Девојки вие што пиете или сте пиеле Достинекс, имавте тегоби? Намерно го земам пред спиење, ноќеска од сон ме разбуди мачнина, еве и сабајле е исто едвај ставам нешто во уста. Трето апче ми е, со првите две не ми беше вака.
Јас пиев Бромергон, уште појаки, исто така имав нус појави. Гадење, нагон на повраќање, мачно. Чат пат пиев Линекс пробиотик, и апче за повраќање Антиметил, на природна база
Здраво, нова сум на форумов. Со сопругот веќе неколку месеци 7-8 пробуваме. Имам 29 години, а сопругот 31. Уште од 22 години редовно одам на гинеколог, еднаш годишно секако, а последниве години одам кај др Палчевски во Систина. Палчевски е запознаен дека пробуваме 7-8 но до сеа не ме упатил на понатамошни испитувања, последниот пак кога бев ми кажа дека имам предовулаторен фоликул, ми кажа кога да пробуваме и ете пак не испадна. Сопругот правеше спермограм и спермокултура и све е нормално. Да напоменам немаме редовни односи (како што ми има напоменато Палчевски, на секои 2 дена), но сум пробувала со лентите за овулација и сум ги фаќала плодните денови и ете пак ништо. Сакам да прашам дали е веќе време да одам на понатамошни испитувања или сепак да почекам уште малце и да го послушам докторов. Немам мн редовна менструација, поточно од кога пробуваме ми иди точно на денот како за инет, а во минатото знаело да ми иди и на 35 денови. Витамини ми нема кажано да пијам, но јас на моја рака си земам метил фолат и витамин ц
Јас пијам бромергон три месеци веке,на почетокот ми се спиеше многу од него друго ништо. Сега се навикнав и не го ни осеќам.Го пијам пред спиење од кога ке јадев и немав проблем.