Dali posle 2 spontani vo 6ta i 15ta nedela, potrebno e soprugot da napravi spermogram i spermokultura? Dali e mozno i od toa da se slucuvaat spontani?
Некаде имам сретнато дека тератоспермија може да е причина за спонтани, ама најдобро да прашаш специјалист. Во секој случај, не е на одмет и да испита.
Дечки одложена овулација ради вирус, би значело и одложен мензис? Денес исцедокот ми е како белка од јаце, а инаку по претходни тестирања требаше во четвртокот да биде ( ама не бев добра во вторникот, и тестовите не ми детектираа онака баш позитивен). Сеа ако стварно е ова доцна овулација, дали и циклусот би ми доцнел?
Да, од овулација до нареден циклус треба да поминат отприлика две недели, кај мене точно две недели се. Тоа се вика лутеална фаза од циклусот.
Здраво девојки, ми доцни 3 дена... страв ми е тест да направам да не се разочарам повторно. Ми се случувало и претхоно да ми доцни и по 2 месеци.... Толку имам желба за две линии ама немам храброст тест да купам...
Tesko e koga ke vidis negativen test ama podobro e da znaes dali e dza ili bu. Treto nema. Se nadevam deka ke imas pozitiven ishod. Stiskam palci
Samo hrabro napred moras da soberes sila da stignes do celta nekogas morame po potezok pak megutoa ne se obeshrabruvaj ima mnogu clenki sto citam deka uspeale so vtoro pa i treto invitro.Glavata gore i napred do celta
Здраво дами првпат правам тест за овулација, 18ти ден од циклус ми е, вчера и денес иам некои слаби болки у јајници и зголемено либидо. И напрајв, ај видите сеа не знам да растумачам, или била или доаѓа?! Башка потемна е, неможев убаво да ја фокусирам..
Mene me isprati maticnata da ispitam insulin,trimesecen seker i skrien seker imav skrien seker prva bremenost(slaba sum ) ,plus policisticni jajnici.
Здраво девојки, јас може сум досадна ама не знам што со себе. Направив тест во средата попладне и негативен, а мојата другарка уште ја нема. Се мислам да се боцнам ако не денес да видам хцг
Па веќе треба да ти покаже на тест, освен ако си имала многу доцна овулација. Направи си уште еден тест, ако не покаже ништо оди на гинеколог, ќе ти каже дали има потреба да се боцнеш за бета.