Ама 2.5 ти било не 4.2 не сум доктор да кажувам колку треба да биде само да си консултира ендокринолог не гинеколог некоја можи и со 5 останала бремена индивидуално е тос и во бременост треба да се следи тироидната ево мене ми се покачи и со терапија и многу се исплашив што ми дојде 3.7 не па 4 или 5 да ми е високо е тоа.
Се пие еутирокс. И се почнува со најмала доза. Мене ми беше околу 3,5 и беше во граница ама беше пречка за бременост. Идеално за да забремениш е под 2,5 да биде. Посетив ендокринолог и со најмала доза еутирокс истиот месец останав бремена.
Бразилските ореви повеќе се препорачуваат за високи антитела не влијаат на ТСХ за тоа само соодветна доза на еутирокс кој ја препишува интернист или ендокринолог. Мојот пример е дека може да се забремени и со високо ТСХ месецот кога ми беше 5 јас забременив нареден месец се спушти околу 2 и беше низок додека траеше бременоста.
Па неколку пати ми ја менуваа дозата, во зависност од резултатите. Сега пијам 5 дена по 75, 2 дена по 50.
Јас почнав со 0.25 секој ден после од 0.25 преку еден ден па од 0.25 три пати во неделата сеа пак се вратив на 0.25 секој ден последно тсх ми беше 3.7 и многу се исплашив сеа за пола месец сум на контрола ќе видам колку ќе мие нешто ептен малу ми е терапијава ама докторката си знае да не и се мешам.
Me interesira, dali nekogas bioloski moze da dojde do porana ovulacija I sto bi mozelo da bide pricina za toa? Nekako po simptomi mi lici ko da vekje mi projde a po kalendar kako seuste da ja cekam. Dali da si go slusam telovo ili kalendarot?
Дефинитивно телото да си го слушаш, календарот само статистика прави и така пресметува. А за да утврдиш кога ти е овулација најточно или прави тестови за овулација или оди на фоликулометрија.
Ви благодарам на сите за одговорите. Свесна сум дека тсх ми е високо за бременост, но бидејќи и матичната ми рече да го оставиме тоа за најнакрај, а еве и докторот испадна го дели нејзиното мислење. Инаку за ендометриозата, разбрав пред 5 месеци дека ја имам, и сеуште ми се води како суспектна, бидејќи освен цистата, на ехо не се гледа ништо. Инаку, мојата баба имаше гушавост.. Веројатно е можно и наследен да ми е проблемпт со тсх. Како и да е, ќе видиме, но чувствувам дека нешто правам во врска со проблемот за забременување.
Chestitki Mnoguuu se raduvam,mnogu za tebe Veke i ti imav pishano pred nekoe vreme deka samo radi tebe ja otvaram temata i baram da te prochitam so ubava vest Da si imash najlesna bremenost i zivo,zdravo,najubavo bebence da si drzish vo race naprolet
@Bella_Stella те имам читано и многу се радувам за тебе. Од срце ти посакувам живо здраво бебенце, цел живот да му се радувате. Многу ми е мило.
Zdravo zenski! Baram pomos! Sakam da zabremenuvam! Ima edno vreme kade sto probuvame so maz mi! I toa sekoja vecer ! Ovoj mesec 1 nedela imav gaduvanje bolki vo stomakot umor I sve toa pomisliv deka toa e toa i napraviv test ispadna negativen a i plus dobiv na 22.08 a trebase den posle toa na 23! I normalno posle zavrsuvanjeto na mezis ke pocnuvame pak! No sakav od vas da mi pomognite nekako kako mozam da zabremenam po brzo ili dali ima nekoj nacin sto mozebi jas ne go znam! Nas ni e prv pat sto probuvame za bebence a se vardevme 5 godini! Ve Molam za pomos