Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Зависи колку години имате, колку време се обидувате (месеци, година...) итн. Нормални се обиди до 1 година (секако ако сте помлади), после година дена неуспешни обиди потребно е да се направат основни испитувања: пап, микробиолошки брисеви, хормони, ХСГ и спермограм, па според тоа понатаму ќе ве упати докторот што да правите.

На Anomis11 и Firefire18 им се допаѓа ова.
  2. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.401
    @Bella_Stella многу сум среќна за тебе, честитки и со лесно! :l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.671
    Допаѓања:
    21.337
    Фала ти, да се враќаат само убавини! :l:

На Lizi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Firefire18

Firefire18 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    36
    Nekolku meseci jas imam 30 a maz mi 46 i za toa sakame po brzo Sega normalno gospod koga ke saka… Samo rekov da prasammm da nema nesto za po brza postapka Fala vi

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Нема брза постапка. Со оглед на годините на маж ти најдобро е тој да отиде да направи спермограм, можеш и ти да направиш испитувања за да ако има некоја пречка веднаш ја отстраните и да продолжите со обиди.

На Firefire18 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  6. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Штом е сопругот 46 обавезно спермограм за да не ви се залудни обидите . Па ско треба и ти не е на одмет да ди направиш испитувања -пап, микробиолошки, хормони да испиташ на трети ден од циклус ,ХСГ . Ние кога полнавме до обиди со сопругот јас бев 26 он 29 подле два месеца неуспешни обиди ги направивме овие испитувања најдобро е според мене се да се испита штом се планира бременост па ако е се во ред со резултатите ди продолжувате со обиди или ско сте понестрпливи како мене тогаш ќе си направите инсеминација .

На Firefire18 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    489
    Дали има искуство некоја членка со високи тромбоцити во период кога пробува да забремени?

8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    7.307
    Не пробувавме ние долго сепак 4-5 месеци неуспешно, за во јануари буквално од 2 односи во цел месец да се фати. За жал заврши неуспешно.
    Потоа во мај растеретени од други обврски, се погоди баш јас да правам ПАП и брисеви и докторката вика точно пред овулација си, буквално часови делат од тоа да се случи. Доколку планирате бебе сега е моментот. Додуша ние и претходните неколку дена бевме активни, но и следните неколку денови после прегледот. Така да тој месец се фати веднаш и веќе сум 14+ недели.

Така да можи е добро и да следите овулација како би биле посигурни и со повеќе шанси.

На Campanula и KittyAgnes им се допаѓа ова.
  9. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    28
    Posle kolku vreme od nemiliot nastan povtorno zabremenivte?
    Kolku vreme cekavte?

10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    7.307
    Се работеше за биохемиска бременост затоа немавме никакви забрани и чекање. Бидејќи не очекуваше свадба, ние по своја волја паузиравме заради еден куп обврски. Значи оваа бременост се случи одма со првиот обид. Едноставно така се погоди моментот. Да напоменам, мојот сопруг е 38 години и имавме препораки доколку 6 месеци немаме успех, да правиме дополнителни испитувања

На Flower 78 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.626
    Pocnavme da probuvame so MM. Vo momentov sme I vo period na selenje, cistenje itn. Mi e strav da ne si napravam problem ako cistam, fizicki sum aktivna, krevam race itn? Dali moze da se sluci toa iako ne znam deka sum trudna?
    Voedno, cesto odam so velosiped na rabota pa se prasuvam dali smeam?
    Mozebi e smesno, ama koga ednas ke se izgoris posle duvas I na jogurt.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    109.813
    Со син ми останав бремена во период на реновирање. 3 дена пред да дознаам дека сум бремена, со доцнење,со се, значи веќе сум била 5та недела, дома се поплавивме, незнаејќи дека сум трудна крева тежок мебел со мм, кревав кофи тешки вода и неколку дена по ред одев на работа со точак па до кај сестра ми, а тоа се 20км дневно, а секој ден по 10км проаѓав со точак до работа и назад. Дечкото за некој ден ќе биде прваче. И со ова пред да дознаам дека сум бремена одев на работа со точак.

На Anturium, Littlegirli, Sun&Moon и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    733
    Jas do sega imav 3 spontani,napravivme kompletno ispituvanje pocnuvajki od genetsko i problemot izleze kaj mene,imam nepravilno zgrutcuvanje na krvta,stesneti veni ,trombofilija i na poslednata bremenost izleze deka imam i APS sindrom,napravi si testiranja,prvo genetsko posle na trombofilija i hematologija

На KittyAgnes и Flower 78 им се допаѓа ова.
  14. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    733
    Visokite trombociti nemat vrska so zabremenuvanjeto,ama sekako treba da se konsultiras so specijalist,treba da pies aspirin ama ne na svoja raka,a ke moras da gi pies koga ke zabremenis i plus kleksani,ama seto toa so konsultacija i preporaka od doktor,bi ti go preporacala dr.Jani Angelovski

На Babymama2020 и Flower 78 им се допаѓа ова.
  15. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    673
    Здраво, можеби ќе ви биде смешно, но чисто ме интересира како да сфатам дека имам овулавија?

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    8.437
    Za sto posto sigurnost samo na pregled kaj ginikolog da te pratat na folikulometrija. Drug metod ne ti e garancija nikakva. Inaku mozes so redovno merenje na bazalna temperatura, testovi za ovulacija, pratenje na vaginalen sekret, pratenje na polozbata na grloto na matkata. No za site tie metodi treba edno dva tri meseca da se pratis sekojdnevo da si go zapoznaes svoeto telo, i pak nema da bides sto posto sigurna.

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.237
    Допаѓања:
    118.819
    Не ни е смешно.
    Обично по исцедок како белка од јајце.
    Настанува 14 дена пред да добиеш, така што ако од едно до друго добивање поминуваат 28 дена овулација е на 14 ти ден, ако поминуваат 30 дена на 16 ти ден е овулацијата.

На LiquidLuna и Ouravanture им се допаѓа ова.
  18. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    28
    Koi ispitivanja genetski da gi napravam i kade
    Ja imam ispitano genetski mutacii, i sum heterozigot na mthfr 1289, 677 mtrr i mtr i homozigot na pai
    Cekam rezultati od kariotip, hormoni skrieni sekeri afa, lupus se e okej
    Transfuziolog mi kaxa metilirana folna metiliran b12 aspirin na 2 dena i od pocrtok na bremenost kleksani.
    Vas sto terapija vi kazaa?

19. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    733
    Ispituvanjata gi pravev vo germanija,pa sko sakas mozam utre da ti ispratam sto i kako e,mi dadoa terapija samo heparin i aspirin sekoj den ama vo tekot na bremenosta, ne pred toa i ne bese uspesno,dojdov vo mk so istite rezultati i tamu mi dadoa metil folat,metalirana folna,omega 3-6-9,aspirin sega pijam preku den a za kleksani mi kazaa od koga ke dobie srceva reakcija,a ne vednas od zabremenuvanjeto,a sega ovie gi pijam pred bremenost

20. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    733
    20220828_235555.jpg 20220828_235555.jpg