1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    21.325
    Не е загрижувачки високо Тсх, многу жени и со ваква вредност останале бремени. Сепак консултирај се со ендокринолог. Со многу мала доза Еутирокс одма ќе се симне, секако ако доктор смета дека има потреба од терапија. Другите хормони ти се добри.

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    27
    Здраво
    Инсулинот ми е 27.69, а горна граница е 24.90
    Ендокринолог не ми даде ништо да пинам
    Дали е потребно да се метформин?
    И дали може да направи последици висок инсулин?
    Скриениот шеќер и шеќерот ми се во граници

3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ne znam dali e ok sto ke ti go kazam ova, mozno povekje ke te napravam konfuzna, no sakam da ti go spodelam moeto iskustvo.
    Imam policisticni jajnici. Insulinot mi varira 14-15-16 (vo normala). GTT testot mi bese vo granica. Endokrinologot mi rece nema potreba za terapija, samo simni kg malku. (Ne sum debela, no ne sum ni slaba). Dimitrov, mi prepisa vednas metformim. I go slusnav nego. Mozno na endokrinoloski aspekt da nemas potreba, no za bremenost, za redovna ovulacija (jas nemam redovna ovulacija), podobro konsultiraj se so ginekolog, i toa so ginekolog sto raboti so sterilitet (dimitrov, trajkovski, lazarevski, ivanovski), bilo koj. Tie neka ti kazat dali da go primis ili ne. Mene mnogu dobro mi deluva metformimot od koga sum pocnala da go pijam.

На Flower 78 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    Ve molam za mislenje? BREMENA ILI ???

Прикачени фајлови:

5. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Jas kako da gledam senka, povtori go testot za nekoj den povtorno, dokolku se zatemnuva linijata bremena kje da si :D

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    Dva dena imam bleda krv najverojatno implatacisko za 9 dena treba da NEDOBIJAM of daj bozeee

7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Zosto tolku rano pravite testovi i si davate grizi bez potreba? daj malku uzivajte, pocekajte da vi zadocni barem eden den pa pravete testovi, za tvoe podobro zboram.

На _Vera_ и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  8. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    Od pusta zelba....

9. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    3.138
    Се согласувам со @blablaabla. Желбата сите ја имаме, ама 10 дена пред добивање да се прават тестови е апсурд. Џабе мислење, туфкање и стресови се тоа. Мора да се исчека тој период од 2 недели плус минус и тоа е. На страна што знам девојки што правеле прерано тестови, се разочарувале па после излегло дека сепак се трудни (ко ќе направат тест на задоцнето а не 7 дена порано). На страна што, и да добиеш позитивен тест толку рано немаш што да правиш и пак мораш да чекаш, 5, 6 недела за преглед.

На blablaabla, Suze18992 и DoubleK им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ова е Селф Клиар и тој најчесто дава лажно позитивен резултат. Дај Боже да ти е вистински позитивен ама прерано се тестираш. Почекај некој ден па тестирај се со Лабоквик или Би сејф.

На Yeeah, Звездичка30 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  11. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    634
    Дали некој од вас го има пиено чајот од Очајница и дали има подобрување!? Се расчитав по страните добар бил..

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.660
    Допаѓања:
    21.325
    На 9 дена до добивање не постојат реални шанси тестов да е валиден. Дополнително што станува збор за Селф клиар. Ако пролисташ малку низ темиве ќе видиш дека кај многу членки даде лажно позитивен резултат и ги истрауматизира. Желбата што ја имаш е разбирлива, ама и сама треба да си свесна дека е апсурд да правиш тест 9 дена пред добивање и да очекуваш/веруваш дека резултатот е веродостоен. Почекај да ти касни и повтори го тестот ама земи Би Сејф или Лабоквик, не ваков.

На Звездичка30, Ceneva, blablaabla и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Здраво девојки. Пробувавме во март неколку пати и не бидна ништо. Се опседнав со тестови и ептен се замарав. Немаме пробувано од тогаш се пазевме. Бев на гинеколог ми рече се е во ред.
    Добив на 31јули и здравје од утре веќе сакам да се фрлиме во акција. иако гледав плодните денови ми се од 11ти...многу ми создава стрес самата помисла на бременост и се околу тоа, па ќе се дружиме за поддршка.
    Ќе одиме и на одмор на 15ти, па таман полабава ќе сум се надевам.

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    8.423
    Mnogu rano si napravila test. Daj boze da ne se razocaras i da ti e validen testot... Pocekaj uste edna nedela i povtori go ili pocekaj da ne dobies pa povtori go. Jas bi cekala da ne dobijam da sum na tvoe mesto pa bi pravela pak test. (fingers) drzam sreka i cekame ubavi vesti.

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    8.423
    Probaj da ne ti premine vo opsesija i malku da se olabavis. Da ne mislis ne mozes, ama gledaj da bides prizemna zosto ako ne se sluci bremenost odma samo poveke ke te boli i razocaruvanjeto ke ti bide pogolemo. Sepak treba da bideme realni ne sekogas e kako sto nie sakame i koga sakame. Ti posakuvam sreka i sto pobrzo da ostanis bremena.

На Mia 21 и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  16. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Да, свесна сум. Ќе се обидам. Убав ден

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    @Ceneva се надевам на позитива ке видиме за 10,12 дена.
    Дали вежбате додека се обидувате или се пазите? Јас пазам да не кревам тешко ама многу сум активна од секогаш и сега се мислам дали да просолжам или да мирувам.инаку трчав по 5,6 км на ден плус тежински вежби ама сега ми е страв да не е контраефект

18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    3.314
    Мене ми рекоа ако жената вежбала пред бременоста, да си продолжи и после. Не било ок да почнува во текот на бременоста. Јас вежбам и планирам да вежбам и во бременост и во обиди и секогаш :D
    Вежбам тежински вежби и пешачам 12-13км.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    1.102
    Може да кажеш од прилика колкав е тој временски период за вежбање пред бременост? Претпоставувам повеќе од година..

20. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    3.314
    Само да не е нешто сосема ново за телото. И само 3 месеци да вежбаш веќе телото е запознаено со активноста и нема да доживее шок.

На DoubleK и babybubu им се допаѓа ова.