Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    634
    Женски може ке е глупо прашањето :$ дали после однос, спермата одма треба да излезе, од секоаш сакав да прашам и знам дека треба нели ама пак некако се мислам, после свршување и се задржуваме така некоја минутка да е у мене, ама одма истекува после.. Не сум глупа само така на се мислам..

2. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    Ne stanuvaj odma, ostani barem 15tina min vo legnata polozba..semenata tecnost ke isteci, dodeka spermatozoidite si go patuvaat patot do celta. Srekjno

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    3.138
    Секогаш излегува, нормално е, лежела или не. А го извади одма истекува. Тоа со лежењето јас никогаш не сум го практикувала нит сум се замарала. Секогаш излегувал од мене, со хартија ќе се избришам, и некогаш си лежиме уште малце така некогаш одма станувам и се мијам и средувам.

На Звездичка30, Campanula и Flooora96 им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    21.314
    Фала ти Софи! ❤️ Знам дека за жал ти си една од неколку девојки на форумов што многу убаво ме разбира. Гушкај си го малото виножитце, можам само да замислам каква среќа и исполнетост е тоа. Се надевам дека ќе ја доживеам и јас. Бакнежи до мама и Божидар, чувајте се. :hug:

На S.o.F.i, Звездичка30, Campanula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    303

Честитки и од мене, и јас после долго време отварам на форумов и веднаш налетав на убавата вест, баш ми е мило за тебе, ти посакувам најубава и најлесна бременост. Ти си ми пример дека после дождот доаѓа сонце, се надевам дека и јас поскоро ќе ги видам тие две цртки.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    21.314
    Фала ти многу! Што поскоро да си дочекаш и ти едно мало сонце. ❤️

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    5.902
    Јас имам преку македонија осигурување (Vienna insurance group) ама полисата е преку приватна фирма па не знам дали на комерцијалните пакети за физички лица имаат вклучено.

8. Emilia937

Emilia937 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    48
    Дали има некој што примал терапија за покачен андростедион и DHEA, а се планирало бременост. Знам дека е се индивидуално, но додека чекам термин за на лекар ме интересираат искуства :D

9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    21.314
    Јас примав дексаметазон за андростендионот, брзо се среди. Сега сум бремена.

На Emilia937 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emilia937

Emilia937 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    48
    Честитки, колку е убаво кога ќе прочиташ вака позитивно искуство. :inlove:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    21.314
    Фала, да се враќа поскоро. (fingers)

На Emilia937 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Здраво,
    Гинекологот ми кажа да пијам фолна бидејќи се обидуваме..Ми рече од 1mg. Претходно имав еден спонтан... Е сега гледам дека препорачан внес е 0.4mg. Немам правено испитувања освен пап и брисеви, каде беше се ок..
    Инаку пријателка ми ги препорача Abopholic metа, и ги дале како витамини при обидување за бременост..
    И сега не знам какви да земам... Кои би ми ги препорачале?

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.375
    Допаѓања:
    12.377
    Тогаш земај метилирана фолна на Солгар или друга марка ама фолна да е метилирана штом имаш претходно спонтан..
    Направи си дополнителни испитувања не се оставај само на тоа.

14. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Дали може на некој начин да наштети метилираната фолна?
    Бидејќи гледам дека не секој ја користи..

15. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    942
    Не би требало,јас ја пијам веќе 6 месеци секој ден,плус Б12 метилиран од 1000 а не сум бремена(заради мутации) .Тоа одлучува генекологот прво пиев пренатални од 600 мг па ми рекоа дека дозата ми е мала.Во прва бременост поминав со Фемибион само

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не. Метилираната форма директно се врзува во организмот, а обичната треба организмот да ја обработи за да се врзе. Ако случајно имаш генетски мутации препорачливо е да пиеш само метилирана.

17. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Мојот случај со спонтаниот беше пред три години. Тогаш гинекологот ми рече фолна од 1мг. Потоа сменив гинеколог, не ми нагласи од колку мг да биде фолната.. И сега гледам Abopholic meta содржат 0.4мг, дали е доволно или да земам други со 1мг..

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Разговарај си со докторот повторно ако тоа ти е дилемата. Јас заради мутации земам од 1.

19. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    update jas:по календар треба да добијам за 4 дена, ( а секогаш добивам на 28 ден ) од денес пак имам капки кафеави и црвени при бришење во тоалет, ме кини половина и јајници.Истото го имав и минатата недела два дена и прекина, од денес пак.крајно сум насекирана, немам искуство со имплатациско со првата бременост.кога да направам преглед на доктор? да чекам да видам дали ќе доцни и пак тест да направам па да одам девојки?Последен однос ми беше во петокот....

На Angela* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.128
    Допаѓања:
    25.974
    Нема што да се види на ехо ако одиш на доктор, ептен е мало, ни тест преку урина не може точно да ти покаже, веќе пишевме за тоа, едино преку крв. Немам искуство со бета резултатите, нека ти пише друга членка како точно оду тоа. За преглед најчесто се оди после 6 недела пошо тогаш почнува нели да работи срцето, пред тоа никој доктор нема да честита, оти нели најважно е да се слушне срцето и да се потврди бременоста. Ете земи тест за рано одкривање, не знам ви МК кој фирми имаат такви, ако си странство Clear Blue. Направи и преку крв и ќе знаеш. Иначее хмм за симптоми јас искрено ни прва бременост ни оваа немав никакви симптоми, ни болки во јајници, ни гради, а предходниот месец имав болки и бев сигурна дека сум бремена ( немам менструални болки и за време на овулација) па испадна не сум, така да симптомите/несимптомите не се баш некој показател.

На DoubleK и Angella7 им се допаѓа ова.