Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    3.314
    Земи си Be safe тест.

На Anemona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    Ова е со be safe од пред 10 мин

Прикачени фајлови:

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.673
    Допаѓања:
    109.226
    Јас не гледам втора линија, бар не таму кај што треба да биде.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.126
    Допаѓања:
    25.974
    Мила оти си правиш стрес? Послушај совети, од искуство ти кажувам,рано е за ваков тест, нема шанса да ти покаже точно на 4 дена пред добивање. Ти кажав кој може, а и за него е прашање.

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    3.314
    И јас не гледам дека има. Почекај уште ден-два и гледај да направиш со прва утринска мокрача.
    Мене ми покажа бледа црта на 5-6 дена пред датумот за добивање. Бетата истиот ден ми беше 10-11.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.126
    Допаѓања:
    25.974
    Ама не е кај сите така, пребрзо некој може да се разочара, а на крај да испадне бремена, на некој покажува 1 ден каснење ептен бледа линија. Само си прави стрес, еве кај се уште 3 дена.
    Прошлиот месец со тест за рано одкривање 3 дена пред да добијам правев и беше негативно, погодија, овој месец ден пред менс беше жар црвена ама предходниот месец само на тоа мислев, лажен е, не е лажен, мозокот ми прсна од прашања. Притоа ако имала касна овулација и да е бремена ќе кажува негативен.

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    До понеделник ништо повеќе ако ми закасни...фала девојки

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    336
    Дечки еве ме пак мене, ми треба итно ваш совет

Како што веќе имам пишано и претходно, јас се спремам за лапаро-хистероскопија во октомври кај Тофоски поради затнати канали утврдено на хсг.

На претходниот преглед кај Тофоски ми кажа да дојдам сред циклус во септември за да ме види дали овулирам. Отидов денес и додека ме прегледуваше ми вика спремна си за правење бебе, на сестрата и вика дај и инекција Овитреле и утре нека дојде со маж и за инсеминација.... и ми избега, не успеав да го прашам ништо.

Сестрата ме боцна и јас целата шокирана излегов од клиника.

Јас моментално пошо нели се спремам за лапароскопија и хистероскопија, почнав со испитувањата, меѓутоа сеуште немам направено нов пап и брисеви, планирав да ги направам во четврток (не очекував дека на докторот ќе му текне нешто вакво)

Доколку ми направат утре инсеминација, дали можам во четврток да направам пап и брисеви??
    Пошто, доколку не е успешна инсеминацијата (дај Боже да е, ама не очекувам), кога ќе направам пап и брисеви за да бидам спремна за операцијата.

Не знам дали ме разбравте пошто ни самата себеси не можам да се разберам.
    Ве молам за совет како да постапам.

9. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    942
    Како се справувате со анемија? неможам никако да го подигнам железото еве 7 месеци после абортусот поминаа.пијам сок од калинка со портокал,мед со семе од коприва и лимон,малтофер но ништо

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ако можеш да ги набавиш од Грција Fero folic 500, ќе се преродиш.

На Ivana2111 и Bebence29 им се допаѓа ова.
  11. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    942
    Gi piev predhodnoo kje gi nabavam

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Јас на 3 дена доцнење имав ептен бледа линија на Шур Чек потоа зедов labo quick и на тој ептен се познаваше иако е најефтин.И јас мислам дека ти е рано и јас така си правев стресови и разочарувања кога правев тестови пред да ми задоцни.

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.959
    Допаѓања:
    8.422
    Sekoe sabajle kakao pij mnogu pomaga za zelezoto... Em prirodno em efikasno. Jas po prelezana korona imav mnogu nisko zelezo i nikako ne uspeav da go podobram i mi kazaa za kakao da pijam i se podobri.

На Yeeah и Bebence29 им се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    апдејт на мојот случај -
    хепатитот го излечив единствено нешто добро.

останав пак трудна по четврти пат и за жал пак неуспешно му престана срцето пак. во мај беше киретажата. немам сила веќе жени мои. нека ми е жива о здрава ќерками само. поминаа три месеци од киретажата. и на мажми му викам ако се решиме пак да пробаме кога ќе свршиш да не ми кажеш да не мислам на бебе. да сум опуштена. имавме односи и он си решил сега септември и сврши во мене без да ми каже. наредните односи цело време свршуваше во мене и веќе не се замарав ладна камен како ништо да не било. опуштена максимално едноставно уживав и не мислев на бебе ,
    дури несакам да се фати се молам ако се фаќа нека е здраво ако не ич нека не се фаќа неможам пак да одам на киретажа толку ми е стресно веќе. сега треба да добијам-недобијам на 19 месецов. и ме фаќа паника и страв пак. ако се правам јака .

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.678
    Допаѓања:
    5.009
    Кога најрано ке покажи на бета бременост? 9 дпо ми е денес, пијам нолпаза за желудник, ми е страв ќе треба да ги преќинам ако сум бремена.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.673
    Допаѓања:
    109.226
    Почекај барем уште некој ден, ама нолпазата во моментов, односно до имплантација не може ништо да наштети мислам. Подобро да почекаш.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Здраво на сите. После неколку месеци пауза почнавме повторно да се обидуваме за бебенце со маж ми. Сакам да прашам зошто откако почнавме после неколку дена почнав често да мокрам но и имам убаво чуство буквално не ми се станува од шоља. А и при односи многу поосетлива сум доле, поинтезивно ми е чуството. И имам благо пецкање во горниот дел на стомакот во средина. Дали може да е ова од спремата? Истово чуство го имав и претходно кога останав бремена но доживеав спонтан. (Само тогаш пецкањето ми беше долниот дел на стомакот.) Мислење? :)

18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.656
    Допаѓања:
    21.314
    Требало да го побараш докторот и да ти објасни. Кога веќе имаш запушени канали и се спремаш за лапаро-хистеро многу е нелогично сега да правиш инсеминација. Он може и се нема сетено која си и зошто си таму чим така набрзинка те поминал. Многу ме нервира тоа кај некои доктори значи. Знам дека важи за ептен стручен доктор, ама малце непрофесионално ми е понашањево.

Ако не се 100% запушени каналите прескокни пап и брисеви месецов. И дај Боже да е успешна инсеминацијата. Многу е битно кој канал каков е, на кој јајник е фоликулот итн.

На IRBBB, Dzoka и Suze18992 им се допаѓа ова.
  19. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    336

Бидна и мојата прва инсеминација на спонтан циклус денес.
    За левиот кога направив тогаш хсг ми имаа кажано дека успеале да го отворат, ама од тогаш до сега јас не успеав да затруднам, и затоа немам надеж дека тој е ок, сепак одлучив да му верувам на докторот. Го побарав покасно (и јас мислев дека ме има промешано со некоја друга) и ми кажа дека знае што прави и да ја пробаме среќата.

Иначе доминантен фоликул имав од лев овариум овој месец.

Држете ми среќа (fingers)

На АнаМаријаД, Viktorijaaa5, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.673
    Допаѓања:
    109.226
    Јас би му верувала на Тофовски.

На IRBBB и Dzoka им се допаѓа ова.