1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.622

Ti prakajm sila I te gushkam silno :l:
    Pominav I jas niz nesto slicno I toa vo 21 nedela, znam kako e.
    Kje bide dobro, samo verba I zelba, se kje si dojde I posle kje se potsetuvame samo na ovie neubavi momenti I kje gi raskazuvame.

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.122
    Допаѓања:
    25.971
    :l:
    Леле премногу ми е жал :sweat: Ти посакувам се најубо:l: биди силна.. ​

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Фала ви на сите за поддршката, имам веќе едно синче да ми е живо и здраво, па во скоро време дај боже да се израдуваме уште со едно :sun:
    :hug::l:

На Bebence29, Veki4kaa, Isabel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Мила прв пат те читам ама мн слична судбина имаме. И јас прва бременост спонтан прекина срцето во 8,9 недела. Затоа што прв спонтан ништо не ми испитаа. Втор пат трудна направен пренатален тест со мн страв се беше супер си родив здрава ќеркичка. ТретА бременост сега се супер до 12та недела супер се развиваше кога на прв скрининг пак нема срцева акција крај на јуни имав киретажа ... Се скршив... Направен кариотип на бебето немало аномалии и бебе било женско... На моја иницијатива направив испитување на генетика испаднаа мутации... И сега како понатаму? Утепана скршена ми рекоа да чекам 6мес дек плодот бил голем... Ти посакувам две цртки за една недела и здравА и лесна бременост :l:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Се надевам и ти јануари ќе си ги видиш пак цртките и до крај ќе тераш со здраво бебенце! :angel::angel::angel:
    јас чекам уште немам тест направено.
    за два дена треба. ама и да испадне позитивен не можам да му се израдувам. со ќерками така позитивен го гледам и со тага и страв му викам на сопругот позитивен е . секој преглед ни беше со страв срцето в петици. 10 недела нифти леле додека стасаа резултатите ќе се мрднев со паметот.
    дури кога ми се јавија дека е се во ред се израдував дека сум бремена.
    ја незнам искрено што е ова на денешницава. секој втор пар е со проблеми. :^)

На *Milicka*, Viktorijaaa5 и MinnieM им се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.372
    Допаѓања:
    12.369
    Како искусна, проблемот со кариотип до 12 недела ли е ризично?
    Кај тебе се развиваше и срцева акција па потоа настануваше спонтан?

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Првата бременост срцевата акција му престана во 8 недела а терав 12 тогаш дознав. Миссед абортус.

Втората бременост имаше се оформено плод немаше. тука почнав да крварам ама имав страшни болки и пак завршив на киретажа.

Третата бременост беше совршена си ја родив ќерками. :inlove::angel:

Четвртата бременост исто во 8-9 недела му престана срцето ај божем почекував се надевав ама тоа се сушеше и се смалуваше . мислев ќе се пуштам природно ама пак беше миссед пак бев на киретажа.

На MinnieM и anggell им се допаѓа ова.
  8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530

Mojot doktor, isto i po konsultacija so imunolog, mi rekoa vaka: mnogu tesko moze da stigne plod do 12 nedela so los kariotip. Selekcijata nastanuva porano.
    I jas isto se plasam da napravam kariotip mnogu, aamnogu. Do sega imam eden missed i dve biohemiski..

На anggell и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    убаво е да си испиташ барем мирна главата ќе ти биде.

10. Leonidisa

Leonidisa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Здраво женски, ќе испитувам хормони следниот месец и сакам да прашам освен пролактинот, тестостеронот, FSH, LH и естрадолот кои се проверуваат од 3тиот до 5тиот ден од циклусот, дали и прогестеронот се проверува на тој ден или на 21виот ден... Изгледа мојот матичен заборавил да го пише и прогестеронот..

11. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.277
    Dokolku nesto ne e vo red so rezultatite od kariotipot ima li resenie. Jas vo ponedelnik kje ispituvam. Pozadi sebe imam bremenost koja zavrsi vo 25 nedela poradi anomalija koja ne e genetska. Nifty testot bese super . Malku se plasam dodeka cekame rezultati.

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Мене ми рекоа нема лек за тоа. дека е лотарија или ќе биде или не. среќа и верба во господ. јас со ќерками пред да забременам пиев метилирана фолна . и сега исто пијам плус фертимилин за подобрување на квалитетот на јајце клетките.
    не те сватив сега бремена си правевте нифти и е супер резултатот? а за шо чекате резултати и се плашиш? за кариотип ли?

13. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.277
    Imav bremenost pred edna godina koja zavrsi vo 25 nedela poradi anomalija. Ne bese genetska imav praveno Nifty bese dobar rezultatot. Stanuvase zbor za srceva anomalija koja se otkriva so ehografija na srce koe se pravi tie nedeli od bremenosta. Sega kje pravam kariotip za toa malku se plasam.

14. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.622
    I mojot plod imase fizicka anomalija, pravev potoa kariotip I bese vo red,ne se sekiraj

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    7.252
    Кој лекар ти ја откри аномалијата? Дaли на скрининг?

16. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Zdravo devojki pocnuva so zbira je na dokumenti za vtor vaucer pa sakam da ve prasam sto treba od dokumenti znam deka HSG ne treba drugite dokumenti site plus izvestajot od prvoto invitro i drugo sto treba?

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    8.419
    Pisi vo temata za vontelesno tamu ke dobies najverovatno pobrzo odgovor. Pozdrav i so sreka i uspeh.

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    а што ти кажаа докторите за таа аномалија не е поврзана со кариотип? многу ми е жал за загубата. мора да сме силни. не се плаши за каритипот ќе биде се во ред.

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.372
    Допаѓања:
    12.369
    Може ли да ми кажеш што пиеш за здрав ембрион? И колку долго треба да се пие пред бременост?

20. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    731
    Zal mi e za toa sto ti se slucilo,isto i kaj mene se sluci vo 12 nedela da mu zastane srceto i me ostavija samo da sw isfrli,samo kaj mene ne mi kazaa da cekam 6 meseci,mi rekoa posle prviot ciklus moze da se pocne pak