Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.646
    Допаѓања:
    21.294
    Мислиш кај двата партнери по 46? Да во ред е ако е така. На самиот резултат ти пишува дали е ок или има отстапки.

2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    4000 денари месечно за мене, син ми и мажот ми.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    731
    Da kaj dvajcata bea po 46,edinstveno sto pokaza e namaluvanje na proteinot Z,kaj mene e 300,i narusen faktor VII

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.369
    Допаѓања:
    12.362
    Се прејавив пак, да, и во Систина има, 9 500 ден.
    На ГАК навистина ли се чека 3 месеци резултат? Ако е толку воопшто ни да не одам. Некако многу долго..

На simoncelicius и Angella7 им се допаѓа ова.
  5. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.277
    Некаде на форумот прочитав Гинекаликс дека прават, може да се јавиш да прашаш.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.277
    Денес бев ми рекоа за месец и пол /два

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.646
    Допаѓања:
    21.294
    Не знам што значи тоа. Најдобро специјалист да ти го прочита резултатот.
    Сите чекаме тоа е.. Дур да трепнеш ќе поминат два месеци. Ако одите сега да ве боцнат до Нова Година би требало да имате резултат. Мене ми е апсурд за нешто што не е итно и го има во јавно здравство да давам такви луди суми на приватно.

На Bebence29, H.VAGA и anggell им се допаѓа ова.
  8. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    942
    Nie bevme aktivni vo nedela sabajleto,sinoka pauza vecer pak ;).seto ova me potseka na pred 3 godini koga se odlucivme za bebe,pa neznam kako e mozno pak so istata data na ciklus i ovoj septemvri.
    Jas sum vo plodni denovi pa so Gospod napred ke vidime shto ke ima za 2 nedeli

На Viktorijaaa5, Ivana2111, Isabel и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Ај уште тука не пишав вечерва.
    Дали знаете анализава дали се прави на добиено или...? Ме чуди све навела да се испита дури и бета.

Прикачени фајлови:

10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    3.265
    Ова како што гледам е упат за детална крвна слика, и моите вака изгледаат кога ми ги издава матичниот лекар. Ова е од гинеколог или општ доктор?

11. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Од гинеколог матичен. Кога се прави? И зашто бета, кога не сум трудна?

12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Упатот ти е за крвна слика и урина , се прави наутро на гладно и со првата урина. Бета ти дал докторот да провериш дали има бременост.

13. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас колку што гледам кај Бета нема Х, што значи не е означена за испитување. Ова ти е само крвна слика и урина.

На Bitter-Sweet и mucka3 им се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    3.265
    И јас така мислам, исто вака изгледаат и моите упати кога сакам детално да испитам се. Може членката ја буни тоа БА 16,3 на самата линија што ја пишува, ама и јас мислам дека со х означуваат што трева да се испита.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.656
    Допаѓања:
    109.128
    Тоа што треба да испиташ има Х во првата колона, а кај Бета нема Х, а упатот е тој за сите, не е посебен за сите.

На Makimaki93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Flower 78

Flower 78 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    27
    Здраво
    Предложете ми добар матичен гинеколог за после два спонтани, кој што би дал се од себе и би ме упатувал за се?
    Со генетски мутавии сум.
    И дали и кој специјалист би го предложиле?

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.369
    Допаѓања:
    12.362
    За жал матичен поретко се наога добар, тие не знаат ни каде да упатат :(
    Јас одам на приватно и претходно и сега. Сега кај Димитров се преместив во Ремедика. Рано е уште да кажам дали сум задоволна, вака ми изгледа ок човекот, ќе видиме натаму.
    За него читав многу пофални зборови.

На tajci83 и Flower 78 им се допаѓа ова.
  18. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    3.778
    Здраво, јас по втор пат ќе ве дружам во темава, со лесно и успех на сите вас!

Инаку имам веќе едно детенце 19 месеци ќе прави, но имаме голема желба за второ. Имам ПЦОС и со првото останав со помош од матичниот гинеколог, следење овулации, темпирани односи и на крај со стимулација на кломифен бидна. Но тогаш гинекологот беше преангажирана и доста активно работевме на тема бебе. Сега се разочарав малку од нејзина страна. Имено бев на преглед со цел да ми даде совет кога можам да почнам со обиди за 2 бременост и што како понатаму. Прво воопшто не препорачува ни да почнам со обиди додека не наполни малата 2 години поради царскиот рез. Тоа претпоставувам сите доктори мора да се оградат од недајбоже некои компликации. Но и откако ќе поминеле 2 години воопшто не сака никако да помогне од нејзина страна како за првата бременост. Ставот и е дека сум имала едно дете, да ми било живо и здраво, ако ми дал господ уште едно добро ако не не сум била без ич.:| Во ред е тоа јас сум благодарна и за ова едно, но пак би пробала и би ги превземала сите можни работи за уште една бременост. Млади сме тек 29 ќе полнам, не е дека мора сега веднаш да останам трудна, но познавајќи колку тешко одеше мислев порано да почнеме со обиди па и да бидне во наредни 3 4 5 години би била пресреќна.

Сега планирам да си почнеме со обиди самостојно со сопругот до наредна есен, па здравје ако не биде за една година, да сменам гинеколог и да побарам помош со следење овулации итн.

Во исчекување на циклусот и да бројам денови до недобивање.:D Со циклуси долги 40/50 дена има да се изначекам.

На IRBBB, Veki4kaa, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    3.138
    Не дека не е возможно и природно да си останеш бремена, вие пробувајте си секако. Ама мој совет е да смениш матична. Не знам како се дрзнуваат доктори така да се однесуваат. И ивф и инсеминации и стимулации се прават и за второ и за трето. Доколку нема медицински ризик по здравјето на мајката, во однос на матка, рана од царски и слично, мислам дека нема пречка да се проба со се доколку сте си одлучиле да си го проширите семејството. Со оглед на годините, зошто си млада, јас би пробала некое време природно па потоа ако не бива би сменила матичен и би одела кај друг што ќе биде посветен и заинтересиран, а не да ми објаснува како веќе имам едно дете и доста ми било |(

На IRBBB, Bella_Stella и CareTee им се допаѓа ова.
  20. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    3.778
    Дефинитивно ќе ја сменам, после ова премногу се разочарав. Инаку во поглед на раната се одлично си зараснало нема пречки и јас многу лесно и брзо се опоравив од самиот царски рез. Одлучни сме и двајцата дека сакаме второ дете, 21 век сме би ги пробала сите можни методи, доколку за година дена не биде природно. И покрај се ако не биде, барем ќе бидам мирна дека сум се обидела. Само премногу се изненадив од размислувањето нејзино.

На Bella_Stella и Thinkerbell. им се допаѓа ова.