Апдејт: кај матичната не стасав деенс да одам, имав закажано кај хаџи лега. И ми ги виде хормоните, ме виде и на ехо, вика стварно изгледа како слаба резерва на ј.к. И по 2 - 3 антрални фоликули. Утре ќе одам кај матичната да испитам и АМХ, па нареден циклус ХСГ, па после тој циклус инсеминација.
Јас правев хсг па после една недела инсеминација,во ист циклус и беше успешна,немораш да чекаш да пројде циклус после хсг за да правиш инсеминација.
Тоа е тоа, чим и ехото потврдило слаби се резервите. Би требало да имаш 7-8 антрални барем. Како и да е добро е кога се открива било каков проблем зошто така полесно ќе се реши. Хаџи Лега е добар доктор, слушај искусни доктори и ќе си стигнеш до целта.
Истото го прашав и јас: зошто не истиот циклус, вели: не се практикува, подобро да е различен циклус, да не наштети. Може ли да ми пишеш кај кој доктор правеше инсеминација?
Правев јас кај др. Митко Ивановски во Систина,кога отидов фоликулот беше 20+ милиметри и рече одма инсеминација,17ден од циклус ми беше инсеминацијата. Хсг правев среда а следниот петок инсеминација. Се си е супер до сега фала Богу со бебето. Да не правеле после хсг немаше ни јас да правам незнам зошто така ти рекол докторот,ама добро сите доктори различно работат.
Мене овулација ми е у принцип на 12ти ден, а 7 дена имам крварење. Инаку денес 9ти ден имам фоликул 20+ ваљда порано ќе ми биде овулацијата циклусов. Инаку мила лесна бременост да си имаш како по книга ❤️
Да ти порано имаш овулација,кај мене се покасни овулации. Фала мила ајде што побрзо и ти да си дочекаш ваква радост ❤️
Кај и да правиш инсеменација гледај да не ти даваат кломифен тој уште толку ги намалува резервите ако одиш кај доктор Иваноски да си си психички спремна дека ќе ти кажи многу се лоши резултатите треба под хитно инвитро да правиш да не се уплашиш ко мене што ми направи од памет ме извади страшни биле резултатите под хитно на инвитро да сум одела добро јас сум поголема од тебе 36 год.му кажав еднаш дека имам кломифен примано за инсеменација и тоа доктор ми го даде од истата болница и ми се развика синкир јас сама го зедов и еден куп витамини ми даде и дур се спремав за инвитро останав природно бремена.
Здраво девојки, пронајдена ми е бактерија Уреаплазма, ја лекувавме со Сумамед и Еритромицин, но неуспешно. Поради премногу антибиотици (имав во меѓувреме и други вируси, инфекции) гинекологот реши да престанеме со лекарства. Според него нема потреба да се лекува затоа што немам симптоми, но јас не можам да се помирам со тоа. Смета дека можам слободно да одам на бременост... секое мислење и совет е добредојдено.
Јас имав уреаплазма пред некој месец. Ја излечив со доксициклин 7 дена по едно на ден,неопенотран форте вагиналети 7 дена,и 5 дена по две донафил вагиналети,во истото тоа време додека примав антибиотик и додека ги ставав вагиналетите пиев Лактогин пробиотик за одржување на вагиналната флора,и после ми беа веке чисти брисевите.
Здраво девојки, веќе неколку месеци со сопругот се обидуваме за бебе но безуспешно. Решив да земам фолна плус, бев во зегин и ми ги препорачаа овие таблети. Каква фолна пиете вие?
Незнам кој е тој доктор што ти одобрил да одите без чисти брисеви на бременост од мене големо НЕ. Излечете ја прво бактеријата па правете бебе , и двајцата партнери треба да зимате терапија не само едниот, додека сте на терапија односи само со заштита да не си ја пренесувате. Ние ја излечивме со Лекоклар 15 дена, Еритромицин вагиналети 10 дена по 2 и после јас продолжив по 15 дена со Ацидосалус и Вагисан вагиналети.Плус го пиевме чајот со капки Антибактер од аптека Стојанови по 500 мл 2 месеци. После месец дена брисеви и спермокултура чисти кај двајцата.
Искрено јас би слушала совети за чекање до 2 години барем,па и фазла пошо околу мене имам две кои тие совети не ги послушаа и за жал имаа многу компликации и предвремено родени деца, и тоа со изговор ,, ама се беше во ред" на крај заврши се во ред да,еве го едното година дена напрви ама ризик е. Плус, во раце носиш дете кое е 12-13 кг .. ти си знаеш. Можеби некои износиле без проблем, но не за џабе го викаат тоа сите доктори и ме само тука во Мк туку и странство. Без разлика колкава е желбата за уште едно дете, сепак зошто би ризиковала, сепак не си само ти во прашање.. а за менување на доктор, те поддржувам.