Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    1.456
    Пред некоја година мажот ми кога оставаше примерок во државната болница во Битола требаше во вц да ја заврши работата и со врата што немаше клуч и секој можеше да влези. Абе резили.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Ужаси… не дека овде било поарно, немам слика моментално да ти пратам, алии имал приватност некоја.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    18.628
    Во Авицена Тафталиџе исто се завршуваше работа во вц. А мислам дека едно вц беше воопшто,па замисли каков ред се создава надвор додека мажот внатре врши работа:wasntme:
    Сега изгледа веќе не испитуваат таму,како што прочитав на интернет.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mademoisele

Mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    56
    Има посебна просторија за спермограм на клиника. Се е како што треба

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Здраво, не знам каде да го поставам прашањево,но
    доцнење на мензис,тестово дома позитивни во било која доба, се јавувам на лекар, аа за на ехо рано е-дојди тогаш и тогаш, и дур да идам ми се јавува крварење и потоа менструација (обилна свежа крв).

Не е прв пат, искуства?

П.С. Се е супер при прегледите освен залепено-тесно грло на матка (кое го ,,проширија,,)

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Освен гинеколошки преглед, дали имаш направено други анализи? Генетски мутации? Кариотип? Сопругот спермограм?

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.018
    После крварење нема веќе ништо во матка? Направи си испитувања, појди на ГАК, штом не е прв пат значи има нешто.

На H.VAGA и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    проодност на јајцеводи, хормони, инфекции (сида ,некои други болети испитани и кои вакцини) поради инсеминација, спермиограм
    се е во ред.

9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ако не си испитала тромбофилни мутации, направи го тоа.

На SunnyGirl2 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.619
    Допаѓања:
    21.248
    Генетски мутации за тебе и кариотип за двајцата испитајте. Не сфатив, сега ти се деси ова и не знаеш на што си па прашуваш или? Најдобро е да одиш на преглед. Веројатно имаш биохемиски бремености, ама тоа е само претпоставка.

На SunnyGirl2 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  11. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    367
    А каде на клиника се прави спермограм?

12. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    49
    Zdravo devojki , posledna menstruacija 14.10. Imavme obid za bebence na 18,19 i 23 i 24. Ovulacija bi trebalo da bide na 29.10. Bolka vo gradite osekam od 31 , znam deka e rano za simptomi na bremenost , dali ako pocnaa menstrualnite simptomi znaci deka nema bremenost, data za ne dobivanje mi e na 12.11.

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.619
    Допаѓања:
    21.248
    Не значи. ПМС симптомите и оние на поечток на бременост знаат да бидат слични/исти.

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.739
    Девојки што сте пиеле Синерџи Фертилимин, како ви делуваше? Многу ме тера на спиење :D
    28 дена ми доцни, тест негативен, градите осетливи веќе неколку недели, се е чисто нема цисти, јајници во ред. Ендометриум задебелен како за пред циклус, 14 мм. Матичната ми ги препиша да ги пијам три месеци, да средиме циклус и да се разбуди десен јајник, бил заспан (facepalm)

15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.708
    И мене матичната ми ги даде поради заспаниот јајник. Кај мене имаше и мали цисти ради пцос.
    Април/мај пиев Елова, месец дена своеволно праев пауза оти мислев дека циста од 4цм шо ми се појави беше од нив.
    Крај на јуни почеток на јули некаде почнав Фертилимин по препорака на матичната, една недела 2х1, а понатаму 1х1 и тој месец останав трудна.
    Не знам дали тие ми завршија голема работа со забременувањето, ама ете, се поклопи тајмингот многу.

Поспаност си имам цел живот, на крај памет не ми падна дека е од нив оти истиот период пиев и Достинекс. Повеќе препишував на него ако нешо сум почувствувала.

Јас повеќе искуство околу забременување ти кажав, а со регулирање на циклус немам.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.739
    Да, и јас 2х1 ги пијам. Втор пат ми се случува ова, лани исто ми се случи овој период, и тогаш се чисто. Испитував хормони, единствено пролактинот ми беше 33, а границата беше до 25. Е сега ја прашав пак да испитам, ми рече нема потреба, знам отприлика какви резултати ќе добиеш. Инаку, на лев јајник имав неколку неослободени јајце клетки и ми рече треба да добијам наредните денови. Цела недела помина, уште не добив :wasntme:

17. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Јас ги пиев неколку месеци пред да забременам,и мене од нив левиот јајник ми се разбуди,претходно све на десно имав фоликули на лево никако. И со фертилиминот ми се разбуди,незнам дали тоа помогна ама останав бремена одма од прва инсеминација,терам 14недела :inlove:

18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.708
    А не си со пцос, така?
    Јас оваа година првпат имав такви нерегуларности со циклусот, 5-6 дена доцнење за мене беше многу и тоа беше една од причините да земам Фертилимин, да се регулира мензисот.
    И кај мене пролактинот беше поткачен, пиев многу мала доза Достинекс, и еве се наредиле коцките за да се фати тогаш.
    Продолжи да си ги пиеш, мојата матична кажа дека најдобар ефект давале после 3-4 месеци од употреба.

19. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.739
    Не сум со пцос. И кажав за пролактинот лани, рече не е од него.
    Лани имав друга матична, тогаш таа ми рече не е за терапија. Еве до сега се беше во ред. Ама ја сменив, оваа сега повеќе ми влева доверба.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    498
    А некоја искуство со Пикозитол околу регулирање на менструалниот циклус и забременување?