Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Пред некоја година мажот ми кога оставаше примерок во државната болница во Битола требаше во вц да ја заврши работата и со врата што немаше клуч и секој можеше да влези. Абе резили.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ужаси… не дека овде било поарно, немам слика моментално да ти пратам, алии имал приватност некоја.

MikicaBt likes this.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Во Авицена Тафталиџе исто се завршуваше работа во вц. А мислам дека едно вц беше воопшто,па замисли каков ред се создава надвор додека мажот внатре врши работа:wasntme:
    Сега изгледа веќе не испитуваат таму,како што прочитав на интернет.

MikicaBt likes this.
  4. Mademoisele

Mademoisele Истакнат член

Има посебна просторија за спермограм на клиника. Се е како што треба

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Здраво, не знам каде да го поставам прашањево,но
    доцнење на мензис,тестово дома позитивни во било која доба, се јавувам на лекар, аа за на ехо рано е-дојди тогаш и тогаш, и дур да идам ми се јавува крварење и потоа менструација (обилна свежа крв).

Не е прв пат, искуства?

П.С. Се е супер при прегледите освен залепено-тесно грло на матка (кое го ,,проширија,,)

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Освен гинеколошки преглед, дали имаш направено други анализи? Генетски мутации? Кариотип? Сопругот спермограм?

SunnyGirl2 likes this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

После крварење нема веќе ништо во матка? Направи си испитувања, појди на ГАК, штом не е прв пат значи има нешто.

H.VAGA and SunnyGirl2 like this.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

проодност на јајцеводи, хормони, инфекции (сида ,некои други болети испитани и кои вакцини) поради инсеминација, спермиограм
    се е во ред.

9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Ако не си испитала тромбофилни мутации, направи го тоа.

SunnyGirl2 and H.VAGA like this.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Генетски мутации за тебе и кариотип за двајцата испитајте. Не сфатив, сега ти се деси ова и не знаеш на што си па прашуваш или? Најдобро е да одиш на преглед. Веројатно имаш биохемиски бремености, ама тоа е само претпоставка.

SunnyGirl2 and H.VAGA like this.
  11. Avokado

Avokado Истакнат член

А каде на клиника се прави спермограм?

12. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Zdravo devojki , posledna menstruacija 14.10. Imavme obid za bebence na 18,19 i 23 i 24. Ovulacija bi trebalo da bide na 29.10. Bolka vo gradite osekam od 31 , znam deka e rano za simptomi na bremenost , dali ako pocnaa menstrualnite simptomi znaci deka nema bremenost, data za ne dobivanje mi e na 12.11.

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Не значи. ПМС симптомите и оние на поечток на бременост знаат да бидат слични/исти.

MinnieM likes this.
  14. Orchidea

Orchidea Популарен член

Девојки што сте пиеле Синерџи Фертилимин, како ви делуваше? Многу ме тера на спиење :D
    28 дена ми доцни, тест негативен, градите осетливи веќе неколку недели, се е чисто нема цисти, јајници во ред. Ендометриум задебелен како за пред циклус, 14 мм. Матичната ми ги препиша да ги пијам три месеци, да средиме циклус и да се разбуди десен јајник, бил заспан (facepalm)

15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

И мене матичната ми ги даде поради заспаниот јајник. Кај мене имаше и мали цисти ради пцос.
    Април/мај пиев Елова, месец дена своеволно праев пауза оти мислев дека циста од 4цм шо ми се појави беше од нив.
    Крај на јуни почеток на јули некаде почнав Фертилимин по препорака на матичната, една недела 2х1, а понатаму 1х1 и тој месец останав трудна.
    Не знам дали тие ми завршија голема работа со забременувањето, ама ете, се поклопи тајмингот многу.

Поспаност си имам цел живот, на крај памет не ми падна дека е од нив оти истиот период пиев и Достинекс. Повеќе препишував на него ако нешо сум почувствувала.

Јас повеќе искуство околу забременување ти кажав, а со регулирање на циклус немам.

Orchidea likes this.
  16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Да, и јас 2х1 ги пијам. Втор пат ми се случува ова, лани исто ми се случи овој период, и тогаш се чисто. Испитував хормони, единствено пролактинот ми беше 33, а границата беше до 25. Е сега ја прашав пак да испитам, ми рече нема потреба, знам отприлика какви резултати ќе добиеш. Инаку, на лев јајник имав неколку неослободени јајце клетки и ми рече треба да добијам наредните денови. Цела недела помина, уште не добив :wasntme:

17. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Јас ги пиев неколку месеци пред да забременам,и мене од нив левиот јајник ми се разбуди,претходно све на десно имав фоликули на лево никако. И со фертилиминот ми се разбуди,незнам дали тоа помогна ама останав бремена одма од прва инсеминација,терам 14недела :inlove:

Orchidea likes this.
  18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

А не си со пцос, така?
    Јас оваа година првпат имав такви нерегуларности со циклусот, 5-6 дена доцнење за мене беше многу и тоа беше една од причините да земам Фертилимин, да се регулира мензисот.
    И кај мене пролактинот беше поткачен, пиев многу мала доза Достинекс, и еве се наредиле коцките за да се фати тогаш.
    Продолжи да си ги пиеш, мојата матична кажа дека најдобар ефект давале после 3-4 месеци од употреба.

Orchidea likes this.
  19. Orchidea

Orchidea Популарен член

Не сум со пцос. И кажав за пролактинот лани, рече не е од него.
    Лани имав друга матична, тогаш таа ми рече не е за терапија. Еве до сега се беше во ред. Ама ја сменив, оваа сега повеќе ми влева доверба.

DaisyDoo likes this.
  20. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

А некоја искуство со Пикозитол околу регулирање на менструалниот циклус и забременување?