здраво девојки .....јас денес бев на контрола и фала му на Бога фоликулот ми беше пукнат и сега се е во ред и со матката и со јајниците.....деновиве ми се плодни па ќе видиме што ќе биде докторот ми рече дека наредна менструација треба да добијам за 2недели.....сега се олабавив откако го дознав сето ова и да се надеваме на најубавото.....а како што имам претчуство за брзо ке има многу од вас кои ке се префрлат на друга тема ТРУДНИЧКИ МУАБЕТИ имајте пријатен ден
Ме немаше долго време но се враќам со добри вести Вчера конечно се појавија ДВЕТЕ ЛИНИИ НА ТЕСТОТ и неможев да поверува со очиве Решив дека треба да се опуштам и да не мислам кога ќе се случи и се случи за брзо време.На лекар уште не сум била но утре ќе закажам за најбрзо што може зашто незнам колку точно сум трудна зашто ми се измешаа математиките На сите ви посакувам да ви се исполни овој сон и бидете само опуштени и ќе се случи кога најмалку очекувате Со среќа на сите од се срце
Ане честитки и имај убава и лесна бременост. И дај боже близначиња да си гушкаш ибакнуваш. Во последно време се почесто и почесто почнуваме да читаме за две цртички и дај боже на сите што очекуваат да им се случи.
Нема бебе кај мене, добив, што би рекла Срцекршачка, дојде црвената тетка Да се насмеам на маката малку де Следен месец, следна борба, па дајбоже во Фебруари да ни се посреќи. Ане честитки на бременоста, со лесно да си го износиш и со лесно да си го родиш, па потегни нога да не повлечеш и нас од овде
благодарам многу, да одмарам-моментално и не работам дома сум така да повеке одмарам, и се надевам дека се ке биде во ред
благодарам многу, да одмарам-моментално и не работам дома сум така да повеке одмарам, и се надевам дека се ке биде во ред
И јас мислев дека тоа е каснење, меѓутоа, каснење на менс значи ако ти касни псоле 23 наредниот месец, во случајов кај тебе, последно си имала на 23 декември епа до 23 јануари неможиш да кажиш деа ти касни, почекај уште 3 дена барем ако не ти дојди направи пак тест, не оди да ти земаат крв, нема потреба, ако си бремена и тест од 30 денари ќе покажи, ама за посигурно направи со првата мокрача најсигурно. Ти посакувам да си бремена
Женски вака сега тотално сум збунка незнам кај терам помоооооооооооош неможам на никој да кажам додека не се уверам вака ми каснесше скоро 3 недели се сомневав дека може сум трудна ама не толку зошто имам полицистичен јајник и знае да ми касни до 7 дена и 8 и ајде викам денес тест ќе праам незнааете колку време чекам за бебе скоро 1 г и 6 месеци најпрво мислев дека не го направив тестот како што треба тој го земав со капки што се капнува sure check и по 5 6 минути излезе една линија и уште една мн бледа ама се познава има С и Т полиња на двете има линии само едната е побледа незнам дали правилно го напраив или ако беше неправилно немаше да излезат две линии ве молам помогнете ми дали уште еден да праам или чаре фала ви многууу
Според она што читам на форумот и бледа да е втората линија значи бременост Ти посакувам да си бремена Можеш и уште еден тест да направиш ако не си сигурна