Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.475
    Елова ги пиев јас, и така имав овулација и големи фоликули.

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.475
    Девојки, вчера добив околу 19h,кога да го рачунам 3ти ден да испитам хормони??

3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    35.539
    Денес ти е прв ден, трет ден е во недела.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.475
    4ти ден да проверам хормони во ред е?

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Во ред е, се испитуваат до 5ти ден ама слободно можеш во недела да одиш, ќе ти испитаат.

На Bebce1 и Ceneva им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    35.539
    Може и на 4-ти ден.
    Каде ќе испитуваш?
    На Клиничка биохемија во Државна може и во недела, секогаш било празно за викенд таму.

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Чим се проблем тромбоцитите ке закажеш на трансфузиолог и ке ти даде соодветна терапија што ке ја примаш кога ке останеш бремена. Многу жени со мутации примаат аспирин и клексан во бременост.

На Megimeow му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Ja ptimav taa terapija i za zal pak ne bese uspesno,sega problem e i deka ne mozam da ostanam bremena posle posledniot abortus

9. Dusa moja

Dusa moja Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Zdravo zenski ke moze nekoj da mi kaze kolku vreme se ceka vaucerot za ivn jas vekje deneska pravwm 4nedli kako mi se predadeni dokumentite no uste nemam odgovor

10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Пробај со инсеминација,ти посакувам среќа (fingers)

На Megimeow му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    12.272
    Дали проба со два клексани?
    Мене Јани ми рече можеби два, ама не беше сигурен а Нино кажа со еден да почнеме ако има потреба ќе се вклучат два.

12. Dusa moja

Dusa moja Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Mene doktorkta mi kaza ako dobijam navecer deka utre deneta se racuna prv den od dobivanje isto prasuvav za hormoni trebase da proveram

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Bev i jas kaj Jani,koga gi vide rezultatite rece da se bockam 2 pati na den,ama jas ziveam vo germanija i ovde ne go prifakaat toa

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Sega se spremam za inseminacija
    Blagodaram

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    634
    Здраво женски, бев вчера на гинеколог ми виде фоликул од 16 мм, ми рече за два дена би требало да пукне. Јас правам тестови за овулација но се иста цртка втората, воопшто не се сменила бојата, дали неточно правам не знам..

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.990
    Допаѓања:
    4.174
    Mio inozitol enzim, elova primer se skapicki i go ima samo mio inozitolot vo sostav.
    Picositol se poevtini i ima i l arginin vo sostav i vit.d i folna. Moja preporaka se tie.

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Те читав и погоре за хормоните и некако изгубено ми делуваш. Не се лути ама мораш да се соземеш и поубаво да се информираш за сѐ.
    Грешката е направена што на 7ми ден си испитала хормони. Јас не знам каков е тој ендокринолог што свесно те пратил да ги испиташ тогаш, а не знам и зошто имаш отидено кај него без никакви испитувања претходно.
    ПЦОС или синдром на полицистични јајници не се гледа само од една страна. Многу пати сум кажала дека и јас имам чисти јајници без цисти, ама хормоните се во прилог на ПЦОС.
    За прашањето што го поставуваш. Битно е да се тестираш во приближно исто време и по можност два пати на ден. Тестот за овулација е позитивен кога тест линијата е појака од контролната. После позитивен тест може да овулираш после 12-36 часа, ама и не мора да значи. Кај ПЦОС тестовите за следење овулација сами по себе не се соодветен метод за утврдување на истата поради константно висок ЛХ како резултат на ПЦОС. Фоликулот од 16мм има фора да порасне уште и може да имаш овулација, ама не е сигурно дека ќе имаш дур не се потврди на ехо со излив.
    На интернет имаш толку многу информации, текстови, туѓу искуства. Престани да луташ зошто само се изморуваш така и не стигаш нигде. Најди добри доктори што ќе ти помогнат во процесот.

На MimiMajli@123, zoriica, Anomis11 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    634
    Да од толку многу читање, ништо не ми е јасно. Пред неколку месеца хормоните ми беа топ пап тестот ми најде некоа бактерија што ја лечевме со мм. Од тогаш фолна киселина витамини. Матичниот гинеколог не се замараше многу со оглед на тоа млади сте бла бла. Минатиот месец правев хормони на 3 ден шо покажаа мала инверзија на лх и фсх. Да напоменам сама отидов и испитав на приватно. Од коа стигнаа резултативе појдов кај матичната ми рече у никој случај со овие не можам да забременам лек нема, и ако сакам да одам на ендокринолог. И реков дека сакам и слободен термин само тогаш. Не сум од Скопје и баш 7ми ден се паѓаше. Ендокринолог Татјана сама рече не се лоши овие ама оди сега еве да ти земат крв. И така бидна.

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.615
    Допаѓања:
    21.240
    Епа тоа е, ти не информирана + лоши доктори = моменталната ситуација. Прво таа докторка што рекла дека не можеш да забремениш и нема лек, одма треба да ја смениш. Мислам дека без диплома после сѐ прочитано и искусено ќе бидам подобар доктор од многу назови доктори жими се. (facepalm)
    Друго, бактерија ти имаат најдено во брисеви, не во ПАП. Дали откако ја примивте терапијата повторивте брисеви и ти и партнерот за да се осигурите дека е чисто?
    Многу си збунента, ептен.

Мој совет. Ако месецов не останеш бремена, извади упат за хормони и на трет ден од следен циклус провери ги. Со резултатот оди кај проверен и добар ендокринолог, небитно дали на државно или на приватно. Ете најди на форумов кој е добар и оди. Гинекологот матичен смени го, ако не можеш да го смениш, а имаш можност за на приватно оди на консултација со некој добар доктор што ќе те оправи за да тргнеш по вистинскиот пат. Премногу луташ.

На Anomis11, blablaabla, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    634
    Ти благодарам на одговорот и што се трудиш да ми појасниш. Не знам кај да прашам, прво, дали само во Скопје има ендокринолог? Да после тоа испитавме и ја нема бактеријата. У тек на оваа недела ке одам да сменам матичен.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.