Ajde so lesno so Arno I ubavo se ke si bide.Jas pie Impril toa vreme pa moze do 12-13 nedela I toj ima metilirana folna I b12 I yste tamu neznam sto posle prviot skrinong resiv da ne pijam mi bese skap I si zedov sekoj vitamin posebno. Opusteno samo daj boze da ti se bliznaci
Pa realno imprilot doaga poeftin od site vitamini zaedno metiliranata e 1700 b12 990 magnezium 990 femibion 790 utrogestan 440 plus kleksani. Samo sto jas moram od 1mg metilirana radi mutaciite. Ke bide, malku sum vozbudena isplasena, ama kako sto e gospod nikoj ne e.
Дали имаш редовна менструација, дали имаш останато бремена до сега, каква ампула ќе ти даде докторката... Никакво инфо не си кажала, како да ти одговориме?
Ако си имала добиено пред 2 недели, нормално е овие денови да очекуваш и овулација. До бременост може да дојде, а и не мора да значи - зависи од многу фактори. Дали имаш редовен мензис, и дали памтиш каква ампула ќе ти даде матичната (и зошто)?
Најверојатно мисли на Прегнил. За 1 месец би била пак во овулација штом и' рекла дека ќе и' даде ампула ако добие. @majaskkkk1 Треба да сте активни периодов. Ќе одиш ли пак на прегед да види до каде е фоликулот? Кој ден ти е од циклус?
Уролог да направи ехо на тестиси да не се работи за варикоцела,прво тоа да се исклучи. Па да даде терапија за подобрување на сперматогенезата и сперматозоидите. Маж ми имаше астенотератозооспермиа,оперираше варикоцела па пиеше 6 месеци Имприл и Профертил и со инсеминација еве ме бремена сум 21 недела. Ви го препорачувам Александар Мицковски урологот.
Се проверуваат на 3 ден од менструален циклус. Можеш во државна само да ти даде упат матичен гинеколог,а можеш и на приватно ама многу е скапо.
Ние имаме едно детенце, сега правевме проверки зошто не бива второ и излезе ова. Фала ти ќе закажеме на уролог да видиме ехо. Со лесно до крај
Јас би ти рекла да направиш спермограм на проверено место, Санте е се освен болница озбилна. Имам 2 искуства со Санте и двете се катастрофа.
Жени, кажете ми, за испитување на канали, хсг ли е? И дали треба нешто стрикно пред тоа да се направи, читав оти треба чисти брисеви и седиментацијата да е во ред. И дали се добри Органџиски?
Да испитување на проодност на канали е хсг,хистеросалпинографија. Треба да имаш чисти брисеви и седиментација испод 10,негде може и испод 15. За Органџиски незнам,јас кај Толовски во август испитував и супер пројдов.